Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 oct 2011 - Anul XVI, nr. 243 (4841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De râsu’ plânsu’

Poliţia Rutieră, în control tragi-comic printre căruţaşi care orbecăiau noaptea pe şosea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţia Rutieră a organizat, miercuri noapte, o acţiune de control cu caracter educativ-preventiv printre căruţaşi. Sună cam pretenţios, însă asta a însemnat efectiv că poliţiştii i-au tras pe dreapta pe căruţaşii care circulau fără lumini şi, în loc de amenzi, le-au împărţit veste şi triunghiuri reflectorizante, încercând să-i convingă cu frumosul că trebuie să le poarte pentru a nu cădea victime în accidente.  Aşa cum era de aşteptat, căruţaşii care orbecăiau pe drumuri nu au fost prea greu de găsit.

 

Reporterii Monitorului de Suceava au însoţit, în cadrul acţiunii de miercuri noapte, echipa formată din inspectorul principal Anca Iacob, agentul-şef principal Ilie Lăzăreanu, ambii din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră, şi inspectorul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cei trei acţionând pe raza comunei Pătrăuţi.

 

Căruţaşi glumeţi şi fără frică de accidente

Ora 19.30. O căruţă care venea din sens opus maşinii poliţiei abia este observată. În atelajul hipo sunt trei tineri, localnici, iar căruţa nu are nici un element reflectorizant. Văzând două maşini de poliţie oprite lângă ei, cei trei tineri sunt crispaţi. Se uită speriaţi la cei trei oameni în uniformă şi, probabil, se gândesc că au cam încurcat-o. Îşi revin însă treptat când agentul-şef principal Lăzăreanu le spune că nu vor fi amendaţi şi, în plus, primesc şi veste şi triunghi reflectorizant pentru căruţă.

Mai mult, Gheorghe Budeanu, proprietarul căruţei, se pune şi pe glumit, spunându-le poliţiştilor că o să vândă triunghiul reflectorizant pe ţigări.

Cât despre a conştientiza riscul la care se expune, căruţaşul nu pare a fi înţeles mare lucru. Îl întrebăm dacă nu se teme că ar putea avea vreun accident şi ne răspunde senin că nici vorbă de teamă: nu a păţit nimic până acum şi nici nu crede că va păţi.

 

Căruţaşul cu vaca bolnavă

Mai înaintăm puţin şi dăm peste o altă căruţă fără lumini. De această dată, la cârma ei este un bărbat mai în vârstă, Constantin Nedelcu. Luat la întrebări de poliţişti, bărbatul spune că a ieşit cu căruţa doar până la un vecin şi nu umblă noaptea. Apoi brusc schimbă vorbă. Le spune poliţiştilor că vaca i s-a îmbolnăvit şi trebuie să o vândă pe un preţ de nimic. Cu alte cuvinte, are probleme mai serioase decât elementele reflectorizante. Bărbatul primeşte vesta pe care, de voie, de nevoie, o îmbracă, îşi montează triunghiul şi apoi face drum întors, aşa cum l-a somat poliţia.

 

„Urâtu”, căruţaşul cu lanternă de la telefon 

La a treia căruţă pe care o întâlnim povestea devine deja clasică, doar că se schimbă personajele. În căruţă se află doi tineri. Cel care conduce căruţa se numeşte Petru Constantin Urâtu şi cară mai multe genţi „de la mama din Italia”.

Întrebat de poliţişti dacă are lumini, scoate din buzunar telefonul mobil cu lanternă, stârnind râsul şi printre poliţişti.

Când este întrebat dacă nu îi este frică să moară într-un accident, răspunde: „aşa este, domnule, aveţi dreptate”, după care începe să râdă.  

 

În loc de amenzi, poliţia le dă veste căruţaşilor

„În cadrul campaniei <Alege Viaţa>, cadrele Serviciului Rutier au iniţiat o acţiune de prevenire a evenimentelor rutiere în rândul conducătorilor de atelaje hipo. În cadrul acţiunii am împărţit veste şi triunghiuri reflectorizante”, a explicat ce s-a întâmplat miercuri seară inspectorul principal Anca Iacob, de la Serviciul Rutier. 

Astfel de acţiuni pot avea o oarecare eficienţă pe următorul considerent: dacă poliţiştii i-ar amenda pe căruţaşi, efectul ar fi aproape de zero, pentru că cei mai mulţi nu ar plăti sancţiunea contravenţională, însă dacă primesc o vestă gratis foarte probabil aceştia o vor purta şi astfel există şansă în plus de a nu provoca o tragedie pe şosea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Rutieră, în control tragi-comic printre căruţaşi care orbecăiau noaptea pe şosea.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.74/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 19 voturi
Poliţia Rutieră, în control tragi-comic printre căruţaşi care orbecăiau noaptea pe şosea3.7519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PENIBILI trimis de
(14 oct 2011, 11:37:16
Asa, glumiti cu ei, radeti incurajati carutasii kamikadze sa circule noaptea. Bine ca un sofer care merge cu 70 km de ex prin localitate reprezinta mare pericol si este amendat insa un carutas nesemnalizat complet pe timp de noapte NU ! Sunteti penibili, betivanilor astia de carutasi ar trebui sa li se confiste atelajele si caii...o caruta plina cu lemne poate omora toti ocupantii unei masini inc azul unui impact si probabil carutasul se va alege doar cu o saritura spectaculoasa in sant. Inca o data daca mai era nevoie se adeverente cate INCOMPETENTA poate exista la politia rutiera.
2.   Io nu-s pericol trimis de
(14 oct 2011, 11:45:21
uiti domnuli cum sa ciu ieu piericol public .....doar o caruta am si cu ea ma faliesc prin sat, si merg noaptia la furat....amu zi sa matali cum sa port viesta refliectorizanta , apa ma viedi politia la furat atunci sau padurariu in padurii .. .nu ni frica di moarti ca am beut o sticla de rachiu si ma cried nemuritor iar daca vreun sofier meri cu masina si nu ma viedi sa se deie la o parti ca doara masina lui sa farima ....api domn sef matalii criezi ca io n-am destulii probliemii ca sa-mi mai fac cu viestili astea? apu manii tre sa mai cumpar o sticla de rachiu si nu am bani ca alocatia copilului am beut-o dieja , pensia o beuto  ☭ rea, asa ca amu´am o problema ca la cooperativa in sat nu-mi mai da pi datorie , ..........offf off uniunea europeana? poate ar trebui sa ne unim cu aia din afghanistan, cu aia din somalia si haiti si facem UI uniunea idiotilor
2.1  RE: Io nu-s pericol trimis de
(13 nov 2011, 09:49:58
Oare de ce ce nu se vrea sa se introneze odata si odata disciplina.... chiar si cu carutasii, ciclistii,etc!?
3.   Da... penibili trimis de
(14 oct 2011, 12:52:16
asa este... insa, ceea ce nu inteleg deloc si chiar ma irita este altceva: "dacă poliţiştii i-ar amenda pe căruţaşi, efectul ar fi aproape de zero, pentru că cei mai mulţi nu ar plăti sancţiunea contravenţională".
cum adica?!?! pai atunci, nene, pentru ce mai sunt legile in tara asta si pentru ce mai avem organ - al legii? asta nu inteleg!
in rest, din penibil in ridicol! non-stop!
4.   Există rezolvare trimis de
(14 oct 2011, 13:22:51
dar de ce să se murdărească poliţistul? le iei hamurile şi tragi căruţa în şanţ. harnaşamentul se ridică la ivirea zorilor de la post. cu vine şi frigul aş vrea să-i văd dacă le mai dă mâna să umble nesemnalizaţi.
4.1  RE: Există rezolvare trimis de
(23 nov 2011, 18:07:20
Cel mai bine le-ai taiat o osie cu flexu.A doua oara nu mai circula asa.Dar cu carutasii beti ce ne facem?Astia sunt inconstienti.
5.   Masura trimis de
(14 oct 2011, 14:28:34
Sacsecinlocuiasca amenzile cu munca in folosul comunitatii...
6.   Poftim trimis de
(14 oct 2011, 14:30:35
astia merita calcati de masina, dar fara caruta, sa isi faca o idee ca un accident DOARE!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei