Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 oct 2011 - Anul XVI, nr. 243 (4841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Bosniacii sunt mai egali decât noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu ştiu cum apar nervii când nu poţi vedea echipa naţională în direct, cert este că băieţii lui Piţi, cu el în frunte, au reuşit să enerveze întreaga ţară. Mie, unuia, mi-au apărut nervi retroactivi, pentru meciul din 2008, cu Olanda, când am văzut cum a putut să abordeze Bosnia meciul de la Paris! Ce le trebuia bosniacilor? Victoria, ca şi nouă acum 3 ani. Şi cum ar putea fi aceasta obţinută dacă nu atacând?! Piţurcă ştie un alt răspuns: aşteptăm greşeala lor până în minutul 75 şi apoi, dacă nu şi-o bagă ei în poartă, atacăm noi, să le arătăm cum se face. Evident, în timp ce noi îi plictiseam cu piţurca noastră, olandezii ne-au dat două boabe şi ne-au liniştit de tot. În schimb, Bosnia... Nici nu începuse bine meciul şi bosniacii se duseseră peste francezi să le pună genunchii pe grumaji. 3-0 la cornere în minutul 10! Şuturi, ocazii, centrări. Chiar dacă mai scapă un francez singur spre poartă, asta înseamnă fotbalul jucat ca nişte bărbaţi. Şi iată, gol Bosnia! Bravo, mă simţeam mândru că sunt bosniac, deşi nu eram. Eram suporter român care şi-a văzut compatrioţii cum, tot într-un meci cu Franţa, trăgeau de timp la 0-0, în ultimele minute, deşi tot victoria le trebuia! Până la urmă egal am făcut şi noi, şi bosniacii. Dar câtă diferenţă de atitudine! Aud că Bosnia a picat rău la baraj, cu Portugalia, aceeaşi care a năşit-o şi la preliminariile precedente. Mă declar de partea Bosniei, chiar dacă asta ar însemna să nu-l văd pe Cristiano Ronaldo la Euro.

Revenind la ai noştri, m-a copleşit furia când l-am auzit pe Piţurcă prevalându-se pentru prima oară de obiectivul fixat de Sandu. Speram să aibă decenţa să n-o facă. Cică el a vrut să se califice şi acum, o să vrea să se califice şi la mondialele următoare, dar „ştiţi cu toţii care e obiectivul”. Cât tupeu are acest individ! Şi ce contract, sinecură curată. Şi dacă nu-şi îndeplineşte obiectivul, noi ce facem? Cine ne dă anii ăştia înapoi? Dacă n-ar fi fost în cârdăşie cu generosul conducător de federaţie, o prevedere în contractul ăla s-ar fi impus: banii înapoi, dacă dai chix! Nu toţi, să-şi păstreze 2500 de Euro/lună, cât lua Avram. Nu sunt vreun admirator al lui Dinu, dar tare bine mi-a căzut că le-a spus şi cineva din interiorul fenomenului ce hram poartă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bosniacii sunt mai egali decât noi.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Bosniacii sunt mai egali decât noi3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei