Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 oct 2011 - Anul XVI, nr. 243 (4841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Un fel de omagiu pentru Pink Floyd

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În anul 1976, Johnny Rotten, pe numele din buletin John Lydon, cel recunoscut drept fondator al curentului muzical „punk”, îşi manifesta dezgustul faţă de starea lucrurilor din branşă, purtând peste fizicul său nefericit un tricou, pe care stătea scris cu litere războinice: „Urăsc grupul Pink Floyd!”

În acest moment, Pink Floyd, emblematica formaţie care a încântat două generaţii, se pregăteşte să le încânte şi pe cele viitoare, integrala operei lor – conţinând 14 albume – urmând a fi reeditată de casa „EMI”. Iată, sunt şi semne că nu totul este pierdut pe planeta noastră...

Pentru o comparaţie la minut, curentul punk şi formaţia Sex Pistols, condusă de acel Rotten care-i ura şi probabil că-i urăşte mai dihai pe Pink Floyd, nu mai găsesc nici măcar destui nostalgici dispuşi să pună botul la o reeditare. Din punctul de vedere al istoriei muzicii, cred că acest curent ar fi putut fără regrete să lipsească. Pink Floyd au înfrumuseţat lumea inventând un sunet nou. Sex Pistols şi tot curentul lor punk au făcut ferfeniţă orice idee de sunet plăcut sufletului.

Reamintind că numele grupului Pink Floyd vine ca un omagiu adus bluesmenilor Pink Anderson şi Floyd Council, nu cum i-am auzit pe atâţia specialişti de la noi bătând câmpii, să mai adăugăm ceva ce poate demonstra modul cum se pot închide buclele personale ale celor aleşi de soartă.

La puţin timp după apariţia pe disc single a cântecului „Money”, compus de Roger Waters – cofondator al formaţiei şi fiul unui miner necăjit care făcea parte din Partidul Comunist englez – acesta a făcut un mic calcul matematic. Rezultatul arăta că a câştigat cu „Money” mai mulţi money decât ar putea cheltui vreodată.

Cu atât mai de neînţeles este pentru mine atitudinea lui Waters care, după ce a părăsit formaţia în 1983, i-a hărţuit pe ceilalţi prin tribunale... Când îngerii te răsfaţă, parcă şi comportamentul tău se cuvine să fie unul astral.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fel de omagiu pentru Pink Floyd.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un fel de omagiu pentru Pink Floyd5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei