Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 oct 2011 - Anul XVI, nr. 243 (4841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Primăria Moldova Suliţa trebuie să returneze banii pentru un drum SAPARD făcut prost

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria comunei Moldova Suliţa trebuie să returneze sumele de care a beneficiat prin programul SAPARD pentru construcţia unui drum. Anunţul a fost făcut în cursul zilei de ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că primăria Moldova Suliţa trebuie să înapoieze Comisiei Europene o sumă de trei milioane de lei (30 de miliarde de lei) după ce, în urma verificărilor cu privire la calitatea lucrărilor realizate din fonduri europene, s-au descoperit mai multe nereguli.

„Avem un caz nefericit pe un proiect SAPARD la Moldova Suliţa. Un proiect care este făcut în mandatul anterior, când în Moldova Suliţa era un alt primar, iar acum primăriei i se solicită să returneze aproape 30 de miliarde de lei vechi pentru nerespectarea unor proceduri şi pentru recepţia unui drum care nu se încadrează în standardele de calitate”, a declarat Gheorghe Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că returnarea celor trei milioane de euro către Comisia Europeană va afecta în mod serios dezvoltarea comunei Moldova Suliţa în următorii ani. Mai mult, Gheorghe Flutur a spus că după constatarea acestor nereguli, primăria acestei comune riscă să aibă probleme şi la viitoarele proiecte pe care intenţionează să le promoveze.

„La Moldova Suliţa consecinţe sunt şi pentru următoarele proiecte. Nu numai că trebuie să plătească acum aceste sume, dar riscă să suporte consecinţele şi pe viitor, la următoarele proiecte. Fosta conducere a primăriei care a iniţiat acest proiect şi care l-a făcut are o responsabilitate enormă”, a declarat Flutur.

 

Primăria din Todireşti riscă să piardă două milioane de lei pentru că a construit un cămin de lux pentru bătrâni

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai spus că o situaţie asemănătoare ar putea să apară şi în comuna Todireşti, acolo unde printr-un proiect european promovat prin Programul Operaţional Regional a fost construit un cămin de bătrâni care este nefolosit. Flutur a spus că, deşi investiţia a fost finalizată, în momentul de faţă nici un bătrân nu este cazat în noul cămin, deoarece costurile de întreţinere sunt prea mari. El a precizat că pentru a fi cazat în căminul din Todireşti, un bătrân ar trebui să aibă o pensie de cel puţin 1.800 de lei (18 milioane de lei).

„Este un cămin de bătrâni făcut fără cap. Pentru că acolo trebuie să ai nişte venituri foarte mari pentru a putea să-l întreţii. În primul rând acolo numărul de camere e mic, avem numai 12 locuri, şi atunci cei care merg acolo fie trebuie să aibă o pensie de cel puţin 1.800 de lei, fie să dispună şi de alte venituri”, a declarat Flutur.

El a precizat că şi acest proiect a fost promovat în mandatul fostului primar din Todireşti. Preşedintele CJ Suceava a subliniat că în situaţia în care căminul de bătrâni din Todireşti nu va fi populat, primăria riscă să returneze aproximativ 1,8 milioane de lei (18 miliarde de lei vechi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Moldova Suliţa trebuie să returneze banii pentru un drum SAPARD făcut prost.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Moldova Suliţa trebuie să returneze banii pentru un drum SAPARD făcut prost5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EXTAZ trimis de
(14 oct 2011, 13:43:45
ASTEPTAM CU NERABDARE,VERIFICARI SI LA LUCRARILE EXECUTATE PRIN PROGRAMUL,SAMTID-2006,LA C-LUNG MOLD.
PRIN RASPANDIREA DE INFORMATII FALSE,IN CAMPANIA ELECTORALA 2008,[FITUICI DIN PRIMARIE,PUSE IN CUTIILE POSTALE] REIESE FAPTUL CA ACESTE LUCRARI AR FI DE O CALITATE INDOIELNICASI ANUAL TREBUIE ,,MODERNIZATE''.
O SUMA DE 250.000 DE EURO,O REGASIM TRANSFERATA DE LA FD.MOLD.LA C-LUNG,TOT ACEEASI SUMA O MAI REGASIM SI LA CENTRUL DE INFORMARE,CICA TURISTICA SI LA H.G.409/2007 SI LA REABILITARE UNOR GRADINITE,NE INTREBAM DACA NU O FI UN FEL DE ,,SUVEICA'',IN CAZUL IN CARE AR FI VORBA DE ACEIASI BANI.
DESPRE AVARIILE DEMULT APARUTE LA ACESTE LUCRARI,NICI NU MAI ARE ROST SA AMINTIM,AU ACEEASI ,,CALITATE'' CA SI OPERATORUL,EXECUTANTUL SI COMISIA DE RECEPTIE.IN FOND CE MAI CONTEAZA,TOT NOI VOM PLATI ACESTE ABERATII.
CRED UNII,SE AMAGESC DOAR!
2.   COMPLETARE trimis de
(14 oct 2011, 14:13:03
SI CAND TE GANDESTI, CATI COMPLICI AU FACUT ACESTE ,,LUCRARI DE CALITATE'',IN RANDUL UNOR GURA-CASCA,DIN INSTITUTIILE STATULUI,ACESTIA PROBABIL FIINND SCUTITI DE LA PLATA UTILITATILOR,IN SCHIMBUL TACERII.SPERAM, CAT DE CURAND SA AIBA INSOMNII SI COSMARURI.
DEJA O PARTE DIN CEI IMPLICATI ,SI-AU ,,FACUT ROST'' DE NISTE BOLI,OMITAND FAPTUL CA POT FI ADUSI IN FATA INSTANTEI SI CU PATUL DIN SPITAL,DACA E CAZUL,EXISTA PRECEDENTE.ASA CA....
3.   PRIMARI ,,, trimis de
(14 oct 2011, 17:57:50
DAR LA PRIMARIA M. SULITA NU A EXISTAT SI CONSILIU LOCAL CINE A FACUT RECEPTIA LUCRARI DIN PARTEA PRIMARIEI SI DV DOMNULE FLUTUR PREA LE DATI APA LA MOARA LA PRIMARI CARE SAR PESTE SFATUL CONS . LOCAL SI EXEMPLE CU PROBLEME LA PRIMARII SUNT MAI MULTE IN TOT JUDETUL.....
4.   Mai bine... trimis de
(14 oct 2011, 19:29:48
Sa plateasca cei care au luat spaga,nu contribuabilii!
5.   Sarlatani trimis de
(14 oct 2011, 21:07:07
ar trebui la moldova sulita luata la intrebari fost conducere,si fostul primar care si-a facut vila si pensiune,plus 3-4 masini si alte conturi in banci.De unde?din acel salar...cumva?!in nici un caz,luati la bani marunti,doar programe Sapard au fost, si alte fonduri destinate modernizarii comunei! La puscarie huuuuuuuuuuu cu voi sarlatanilor si hotilor care furati statul!!!!!!Sa se ia masuri ,va rog!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei