Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş:Până în septembrie vom putea veni cu o variantă privind reorganizarea administrativ-teritorială

Joi, 11 August 2011 (14:19:52)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, susţine că până în septembrie s-ar putea finaliza o variantă privind reorganizarea administrativ-teritorială, afirmând că din partea UDMR există "o anumită disponibilitate" de a analiza toate propunerile venite din interiorul coaliţiei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, joi, la Târgu Secuiesc, jurnaliştilor, că poziţia UDMR în legătură cu reorganizarea administrativ-teritorială se va cunoaşte "în totalitate" doar după ce toate dezbaterile se vor finaliza, adăugând că până în luna septembrie s-ar putea veni cu o variantă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Poziţia partenerilor de coaliţie (UDMR - n.r.) o vom şti în totalitate atunci când vom finaliza toate discuţiile pe ceea ce înseamnă reorganizarea administrativ-teritorială în România. După cum bine ştiţi, sunt constituite deja grupuri de lucru pe această temă, o parte din problematică este preluată la Ministerul Administraţiei şi Internelor, noi conducem cel mai mare grup de lucru din coaliţia de guvernământ şi cred că până în luna septembrie vom putea veni cu o variantă ieşită în urma dezbaterilor", a spus Igaş.

Igaş a reiterat faptul că reorganizarea administrativ-teritorială ar trebui făcută pe parcursul anului 2011 astfel ca înainte de alegerile locale din 2012 să intre în vigoare.

"Spun că reorganizarea ar trebui să fie făcută, dacă există voinţă politică, în acest an, pentru că în 2012 este un an electoral, în care vom intra în alegeri, iar noile structuri alese vor trebui să funcţioneze pe structuri modificate, dacă există voinţă ca să modificăm", a afirmat Igaş.

Totodată, ministrul Administraţiei şi Internelor a spus că există "o anumită disponibilitate" din partea UDMR de a analiza toate propunerile venite din interiorul coaliţiei.

"UDMR, în momentul de faţă, din discuţiile pe care le-am purtat eu personal, are o anumită deschidere şi o anumită disponibilitate de a dialoga şi de a analiza toate propunerile venite din interiorul coaliţiei. Vom vedea la sfârşit, după ce această muncă va fi finalizată", a spus Igaş.

În opinia acestuia, subiectul reorganizării administrativ-teritoriale nu pune în pericol coaliţia de guvernământ.

Igaş a afirmat că nu crede că se poate discuta despre o eventuală rupere a coaliţiei, subliniind că cei de la UDMR sunt "parteneri serioşi, care s-au dedicat în totalitate programului de guvernare într-o perioadă grea".

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a participat, joi, la Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, la deschiderea concursului naţional al serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Consiliul Judeţean Covasna şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Mihai Viteazul" Covasna organizează, joi şi vineri, la Târgu Secuiesc, "Concursul profesional al serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă - etapa naţională".

La concursul care are loc pe Stadionul municipal din Târgu Secuiesc participă 19 echipaje din 17 judeţe ale ţării.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, că reorganizarea administrativ-teritoarială ar trebui făcută pe parcursul anului 2011 astfel ca înainte de alegerile locale din 2012 să intre în vigoare.

Deputatul PDL Sulfina Barbu ar fi declarat la sfârşitul săptămânii trecute, conform presei, că reorganizarea administrativ-teritorială va fi finalizată după alegerile locale din anul 2012.

Sulfina Barbu a declarat, luni, că este foarte bine dacă reorganizarea administrativă se poate face până la alegerile din 2012, dar a arătat că trebuie parcurse obligatoriu nişte etape astfel încât reorganizarea să poată avea loc.

"Nu am susţinut ca reorganizarea să se întâmple după alegerile din 2012, ci am explicat nişte etape care ar trebui să se întâmple în toamna aceasta: descentralizarea, restructurarea serviciilor, deconcentrate şi transferul de atribuţii către autorităţile locale. Dacă aceasta este posibil până la alegerile din 2012 e foarte bine. Eu mă refeream la nişte etape care trebuie parcurse obligatoriu astfel încât ca reorganizarea să poată avea loc", a precizat Sulfina Barbu întrebată dacă susţine ca reorganizarea să aibă loc după alegerile din 2012.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 2 august, într-o emisiune la B1 Tv, că, teoretic, reorganizarea administrativă a ţării se blochează în UDMR, dar în realitate se blochează şi în PDL, el spunând că există "neseriozitate" din partea coaliţiei pe această temă.

"Nevrutul ăsta nu vine decât din interese politice. Interesul de a avea cât mai mulţi preşedinţi de consilii judeţene. Cred că acolo unde au, vor mai câştiga şi atunci de ce să am unul, sau două şi să nu am 16", a comentat preşedintele.

El a mai spus că aceştia trebuie să înţeleagă că "nu pot pune interesele de fond ale românilor la remorca intereselor partidului".

"Mă îngrijorează că s-a stabilit că o Comisie va lucra în timpul verii la proiectul descentralizare, dar cum am făcut eu şi dumneavoastră proiectul aşa au făcut şi ei. E puţină neseriozitate aici din partea coaliţiei. Măcar trebuie să-ţi respecţi promisiunea", a afirmat preşedintele.

Premierul Emil Boc declarat, în urmă cu o săptămână, la postul public de televiziune, că proiectul reorganizării administrative nu a fost abandonat, ci va fi din nou discutat în cadrul coaliţiei, începând cu această săptămână, odată cu derularea în continuare a procesului de descentralizare prin transferul de atribuţii şi patrimoniu către autorităţile locale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş:Până în septembrie vom putea veni cu o variantă privind reorganizarea administrativ-teritorială.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş:Până în septembrie vom putea veni cu o variantă privind reorganizarea administrativ-teritorială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei