Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANAF câştigă procesul cu sindicatul "Pro Lex" privind reorganizarea ANV şi examenul pentru vameşi

Joi, 11 August 2011 (13:48:01)

Curtea de Apel Craiova a respins, marţi, chiar de la primul termen de judecată, cererea formulată de către Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor (SNPV) "Pro Lex" de suspendare a executării Ordinului ANAF prin care fost aprobate statele de funcţii ale ANV şi examenul profesional.

SNPV "Pro Lex" a solicitat, în contradictoriu cu Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi în numele a 25 de angajaţi ai Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova şi ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj, suspendarea aplicării actului normativ, contestând implicit şi examenul de testare profesională desfăşurată în18-19 iulie.

"Sentinţa dată de instanţa de judecată confirmă încă o dată faptul că procesul de restructurare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a instituţiilor subordonate, respectiv ANV şi Garda Financiară, s-a desfăşurat cu respectarea prevederilor legale", se arată într-un comunicat remis de ANAF agenţiei MEDIAFAX.

Sindicatul "Pro Lex" a introdus două acţiuni în instanţă, la Bucureşti şi Craiova, pentru suspendarea ordinului preşedintelui ANAF prin care se aprobă structura organizatorică, regulamentul pentru organizarea şi desfăşurarea examenului din 18-19 iulie.

Peste 550 de angajaţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) au susţinut în luna iulie un examen scris de testare profesională, urmat de un interviu pentru în urma căruia se vor stabili persoanele care vor ocupa 317 posturi disponibile în cadrul mai multor direcţii judeţene.

SNPV "Pro Lex" a reclamat că în loc să se facă selecţia şi departajarea angajaţi pentru posturile rămase, pe baza criteriilor şi al examenului, s-a organizat examen după procedura recrutării, astfel încât vor fi disponibilizate mai multe persoane decât posturile desfiinţate.

Alte nereguli indicate de "Pro Lex" erau existenţa a două variante ale regulamentului pentru organizarea şi desfăşurarea examenului, bibliografia a fost publicată cu 5 zile înainte de examen, nu au fost aprobate şi publicate, până în acest moment, datele concrete de desfăşurare a examenului, nu se respectă procedura prevăzute de lege pentru selecţionarea şi departajarea angajaţilor, mai spune "Pro Lex".

Sindicatul preciza la acea dată că într-o situaţie similară Curtea de Apel Galaţi a suspendat concursurile pentru comisarii Gărzii Financiare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANAF câştigă procesul cu sindicatul "Pro Lex" privind reorganizarea ANV şi examenul pentru vameşi.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANAF câştigă procesul cu sindicatul "Pro Lex" privind reorganizarea ANV şi examenul pentru vameşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei