Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul menţine obligaţia operatorilor jocurilor de noroc de a avea un sediu înregistrat în ţară

Miercuri, 10 August 2011 (15:30:48)

Guvernul a reglementat, miercuri, sistemul de organizare şi funcţionare a jocurilor de noroc, dar a decis să menţină obligaţia impusă operatorilor de a deţine un sediu înregistrat în România, justificând că astfel pot fi controlate mai eficient eventualele operaţiuni de spălare a banilor.

"Am reglementat piaţa jocurilor online, astfel încât aceastea să poată funcţiona şi să fie taxate în România", a spus secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Bogdan Drăgoi.

Conform hotării aprobate de Guvern, persoanele pasionate de jocuri de noroc vor putea paria online şi la firme înregistrate în România.

Legislaţia românească nu permite în prezent, dar nici nu interzice, jocurile online transfrontaliere, însă nu permitea organizarea jocurilor online de către companii din România.

Noile norme de reglementare dau posibilitatea organizării în România de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, telefonie fixă şi telefonie mobilă.

Pentru organizarea jocurilor de noroc online, firmele trebuie să plătească o taxă de 10% din încasări, dar nu mai puţin de 400.000 de lei dacă jocul este de tip bingo sau 5% din încasări, dar nu mai puţin de 250.000 lei dacă jocurile sunt în cotă fixă (pariuri).

Celelalte tipuri de jocuri de noroc online sunt taxate cu 1,5% din venituri, dar cel puţin 400.000 lei.

Documentul prevede că pentru jocurile de noroc de tip bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii online sau telefonie, procentul de premiere din totalul rulajului încasărilor va fi de minimum 60% şi maximum 80% şi va fi constituit pe fiecare joc obişnuit, cu excepţia jocurilor la care se acordă premii speciale, atunci când se va respecta doar procentul minim.

Întrebat dacă Guvernul a eliminat obligativitatea impusă operatorilor de a deţine un sediu înregistrat ca persoană juridică în România, conform solicitării Comisiei Europene, secretarul de stat a răspuns negativ.

"Marea majoritate a cerinţelor au fost implementate, dar aceasta la care faceţi referire nu a fost acceptată, deoarece noi dorim ca societăţile să fie monitorizate prin prisma spălării banilor. Pe subiectul jocurilor de noroc nu există o directivă europeană. Noi, statul român, avem motivele noastre, în primul rând spălarea banilor, tot ce înseamnă partea de evaziune", a spus Drăgoi.

El a arătat că această prevedere există în aproape toate statele membre UE.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, luni, că oficialii Comisiei Europene a transmis Guvernului un document privind proiectul hotărârii jocurilor de noroc, în care aminteşte că impunerea pentru operatori a unor obligaţii ca deţinerea unui sediu înregistrat în România şi constituirea ca persoane juridice române reprezintă o încălcare gravă a normelor UE.

În document se arată că restrângerea libertăţii de a furniza servicii în spaţiul Uniunii Europene este interzisă şi că obligativitatea deţinerii unui sediu înregistrat pentru operatorii de jocuri de noroc poate constitui o restrângere a acestui drept.

Dacă textul proiectului de reglementare tehnică va fi adoptat fără a se ţine seama de aceste obiecţii sau nu se primeşte un răspuns din partea autorităţilor, Comisia va fi obligată să transmită o scrisoare de notificare oficială, se arată în document.

Conform procedurii, autorităţile române au notificat Comisia Europeană cu privire la proiectul de hotărâre de guvern privind modificarea şi completarea normelor metodologice referitoare la organizarea şi funcţionarea jocurilor de noroc, iar Comisia a emis, în luna martie, a doua opinie detaliată în care atenţionează asupra compatibilităţii legislaţiei române cu dreptul UE.

Opinia detaliată reprezintă o încercare de a împiedica statele membre să adopte un proiect care creează restricţii în ceea ce priveşte piaţa internă sau de a le solicita acestora să renunţe la prevederile restrictive, pentru a evita astfel activităţi legislative inutile sau proceduri ulterioare de infringement. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul menţine obligaţia operatorilor jocurilor de noroc de a avea un sediu înregistrat în ţară.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul menţine obligaţia operatorilor jocurilor de noroc de a avea un sediu înregistrat în ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei