Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri de prevenire

Poliţia Rutieră, controale printre stranieri şi fişe de evidenţă cu maşinile acestora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care lucrează peste hotare şi sunt veniţi în această perioadă acasă, în concedii, cu maşini înmatriculate în străinătate, au parte de o atenţie sporită din partea Poliţiei Rutiere, agenţii din trafic având misiunea de a verifica dacă aceştia respectă  legislaţia rutieră. În timp ce unii dintre stranieri se consideră vânaţi în trafic, poliţiştii rutieri vin cu statisticile din anii precedenţi, care arată că lunile august au adus mai multe accidente, dar şi sute de amenzi şi teancuri de dosare penale.

 

Inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, ne-a declarat că în luna august poliţiştii au în program acţiuni de control tematice care privesc cu precădere verificarea maşinilor înmatriculate în străinătate, în număr mult mai mare pe străzi în această perioadă a anului. El a mai arătat că cele mai multe controale vizează zona Rădăuţi - Vicov, cu toate comunele din jur, acolo unde este cea mai mare densitate de vehicule de acest gen.

 

Ce verifică poliţiştii la maşinile stranierilor

În cadrul acestor controale poliţiştii se axează pe verificarea valabilităţii asigurării obligatorii de daune a maşinilor ori a inspecţiei tehnice periodice. În anii trecuţi o mare problemă era cu maşinile înmatriculate în Marea Britanie, proprietarii acestora venind în ţară fără a-şi achita asigurarea care în Regat se plăteşte lunar.

În acest an însă, a remarcat inspectorul Mihai Gabinat, numărul maşinilor din Marea Britanie ajunse în judeţ este mult mai redus.     

„Până în momentul de faţă sucevenii întorşi acasă în luna august nu au creat probleme deosebite. Ei nu au fost implicaţi în accidente grave şi nu ne-am confruntat cu o creştere semnificativă a numărului de abateri constatate în trafic. De asemenea, cel puţin până acum, constatăm că maşinile ajunse în ţară sunt mai puţine decât în anii precedenţi”, a precizat inspectorul Mihai Gabinat.

În afară de aceste verificări tematice, pe toate sectoarele de drum din judeţ se acţionează cu cele 14 radare din dotarea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, pentru depistarea şoferilor care circulă cu viteză excesivă.  

 

Maşinile înmatriculate în străinătate, introduse într-o bază de date naţională

După ce trag pe dreapta o maşină înmatriculată în străinătate poliţiştii rutieri verifică imediat dacă aceasta este trecută în baza de date ASM, o evidenţă  privind autoturismele şi mopedele înmatriculate în străinătate.

Inspectorul Gabinat a explicat că astfel se creează o evidenţă la nivel naţional privind vehiculele înmatriculate în alte state, pentru o identificare mai uşoară, în caz de accidente sau alte evenimente în trafic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Rutieră, controale printre stranieri şi fişe de evidenţă cu maşinile acestora.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 8 voturi
Poliţia Rutieră, controale printre stranieri şi fişe de evidenţă cu maşinile acestora2.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Florin Paiu trimis de
(10 aug 2011, 14:51:49
Florine, voi nu cititi comentariile facute la articolele anteriore? Stranieri sunt sportivi ce isi desfasoara activitatea in alte tari, fata de tara de origine. Se vede ca esti jurnalist facut la cursurile de seara ale Casei de Cultura. Vad in articolul tau un dram de invidie....Nu te tine nimeni aici legat, du-te si tu "afara" si vezi daca esti in stare sa faci un sfert din ceea ce fac cei ce muncesc acolo.
1.1  RE: Florin Paiu trimis de
(10 aug 2011, 21:02:55
paiu florin.stranier e m.a.t.a Tu esti prea prost sa ajungi chiar si stranier.hai sictir.
Am zis !
2.   Coruptia si oamenii unui sistem de rahat trimis de
(10 aug 2011, 14:57:43
aceasta evidenta la nivel "NATIONAL",pentru autoturismele si mopedele inmatriculate in strainatate nu poate fi facuta fara a perturba traficul,timpul si nervii "stranierului"?in U.E.aceste "controale" se fac din mers si numai daca se constata vreo neregula ,se intrerupe calatoria,nu motiv ori de SPAGA ori de o amenda[si toate acestea nu pe carosabil,ci in locuri speciale]asa ca politia rutiera ar avea multe alte prioritati daca s-ar ocupa putin de administratorii drumurilor la care "stranierii" platesc tot[taxe in carburant,rovinete...]
3.   Fisa si pentru voroniuc trimis de
(10 aug 2011, 19:53:55
va rog sa faceti o fisa si pentru voroniuc gheorghe , viceprimarul de la darmanesti care conduce o masina ce ceva ani fara sa plateasca o taxa statului roman iar masina este neinmatriculabila.
astept reactii...

3.1  RE: Fisa si pentru voroniuc trimis de
(10 aug 2011, 20:30:56
Da mai multe detalii: marca, culoare, nr de inmatriculare si daca nu se sesizeaza Politia putem face noi .
4.   BUNA trimis de
(10 aug 2011, 21:45:29
FLORINELE STRANIER SUNTEM NOI DAR TU ESTI MAI TRANIER DACA STAI ACOLO SI ISI BAT P..A DE TINE SI STII CE CRED EU CA TU AR TREBUI SA PORTI FUSTITA SI POSETA IAR IN POSETA O CUTIE DE NIVEA ASTA STII PENTRU ORICE EVENTUALITATE PROSTULE .BAM BAM BAM ESTI PROST BA CUM ZICE NEA GIGI BECALI ESTI PROST SI GATA .ADIOOOOO
5.   PROSTU trimis de
(10 aug 2011, 21:47:25
INTTRUN CUVAN SA NE  ☭ P..A!!!!
6.   Prost trimis de
(11 aug 2011, 09:19:36
stranier, stranieri s. m. (pub., sport) 1. fotbalist legitimat la un club de fotbal din străinătate. 2. (prin ext.) orice sportiv legitimat la un club din străinătate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei