Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Mazăre şi criză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Citite în ziare sau urmărite cu o bere în mână pe micul ecran, tragediile au în ele ceva de film american: te uiţi, zici măi frate, ce nenorocire, dar fără să simţi pe dinăuntru cum se produce cine ştie ce rezonanţă sufletească. Aşa e când citim ştirile cu accidente rutiere, aşa e când trecem la alea referitoare la criza economică.

Deodată însă, nenorocirile se apropie de noi şi ne ating. Mi-am dat seama că accidentele de circulaţie devin tot mai dese, din ziua când au început să moară persoane din preajma mea: foşti colegi, vecini, prieteni, rude. La fel şi cu criza asta nenorocită: mi-am dat seama că e din ce în ce mai groasă, de când în jurul meu au început să curgă şi să se înteţească sângele.

Un fost coleg de şcoală a rămas pe liber cu serviciul, a căutat zadarnic un timp în altă parte şi, negăsind nimic, s-a spânzurat. O prietenă a garantat cu apartamentul pentru un credit de-al unor fini de cununie afacerişti: de curând, prietena a rămas fără casă, în timp ce finul – falit – s-a împuşcat într-o pădure, iar nevastă-sa a ajuns la balamuc. Un vecin de peste drum a dat-o-n bară cu biznisul, şi-a luat puşca de vânătoare şi o sticlă de whisky, pentru a fi găsit ulterior pe un câmp, cu un glonte gros în cap.

În acelaşi timp, alte tragedii, ale unor oameni rămaşi pe drumuri cu cârca plină de datorii, sunt gata să izbucnească, într-o ţară care se înmlăştinează galopant.

Desigur, nu trebuie să te aştepţi la solidaritate din partea clasei care s-a înavuţit din politică, ci la un minimum de decenţă. Dar când un fruntaş PSD ca Mazăre iese de sub fustele bulănoaselor sale doar ca să mai tragă câte o gură de aer, chiar că ţi se apleacă. Desigur, omul e liber să se dezmăţeze până face „penis captivus” şi trebuie chemate echipa de descarcerare şi descrăcănare, dar nu în văzul unui neam care suferă mai mult ca niciodată.

Când partidul ăsta a fost creat de Iliescu, ideea cea mai vehiculată era a unei formaţiuni populare. Din asta a rămas praful. Din Iliescu, a rămas acelaşi lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mazăre şi criză.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Mazăre şi criză3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei