Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Absolvenţii cu 10 la bacalaureat, premiaţi într-o ceremonie la Cercul Militar

Miercuri, 10 August 2011 (16:38:41)

Absolvenţii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din această vară vor fi premiaţi, joi, în cadrul unei ceremonii la Cercul Militar Naţional.

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu va participa la festivitatea de premiere a absovenţilor care au obţinut nota 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2011, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

La festivitate şi-au anunţat prezenţa numeroase personalităţi, modele ale societăţii româneşti din mass-media, cultură şi sport, a precizat sursa citată.

Evenimentul se va desfăşura la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, în sala de Marmură, începând cu ora 17.00.

Ministrul Daniel Funeriu anunţa, după afişarea rezultatelor la bacalaureat înaintea contestaţiilor, că 65 de absolvenţi au obţinut media 10. El i-a felicitat şi a precizat că aceştia vor fi premiaţi de Ministerul Educaţiei în cadrul unei ceremonii.

După contestaţii, o absolventă din Iaşi a obţinut media 10 la bacalaureat, în urma contestării notei obţinute la matematică, unde luase iniţial 9,60.

Judeţul Iaşi are cei mai mulţi absolvenţi cu media 10 la bacalaureat, respectiv 13, urmat de Dolj, cu zece şi Cluj, cu opt. Optsprezece judeţe şi Bucureştiul au între una şi cinci medii de 10 la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie.

Cinci elevi cu media 10 sunt din Dâmboviţa, judeţele Arad, Braşov, Buzău şi Maramureş au câte trei absolvenţi cu media maxime, iar Sibiu, Satu Mare, Bucureşti şi Olt au câte doi.

Judeţele Botoşani, Caraş-Severin, Călăraşi, Alba, Teleorman, Tulcea, Constanţa, Argeş, Gorj şi Prahova au câte un absolvent care a obţinut media 10.

La sesiunea de bacalaureat din iunie-iulie 2011 au fost înscrişi peste 212.000 de candidaţi, dintre care s-au prezentat la examen aproape 205.000.

De la probele examenului au fost eliminaţi 895 de candidaţi, care nu mai pot participa la examen în sesiunea din toamna acestui an şi nici la cea din vara lui 2012.

Înaintea contestaţiilor erau promovaţi 90.765 de candidaţi (44,47%). După contestaţii, ponderea celor care au reuşit la bacalaureat a crescut la 45,72%, cu 1,25% mai mult.

Rezultatele la bacalaureatul din vara acestui an sunt cele mai slabe din ultimele două decenii, fiind pentru prima dată când în aproape 30 de unităţi de învăţământ nu a fost niciun promovat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absolvenţii cu 10 la bacalaureat, premiaţi într-o ceremonie la Cercul Militar.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Absolvenţii cu 10 la bacalaureat, premiaţi într-o ceremonie la Cercul Militar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei