Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2011 - Anul XVI, nr. 158 (4756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băncile din România vor putea emite carduri Visa cu design tactil pentru nevăzători

Joi, 7 Iulie 2011 (15:14:48)

Visa Europe a dezvoltat în premieră cardul cu design tactil, disponibil şi pentru românii nevăzători sau cu probleme de vedere, facilitate care va ajuta aceste persoane să distingă mai uşor diferitele tipuri de carduri şi să poziţioneze cardul în terminalul de plată.

Design-ul tactil aplicat cardurilor de plată Visa este unul discret, care nu atrage atenţia potenţialilor infractori asupra dizabilităţii unei persoane, se arată într-un comunicat al companiei remis agenţiei MEDIAFAX.

Pentru a se asigura că designul poate fi reprodus la scara largă, Visa Europa a colaborat cu cea mai mare companie specializată în tehnologii de securitate, Oberthur Technologies.

Visa a menţionat că, potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), la sfârşitul lunii martie 2011, aproape 115.000 de persoane din România erau înregistrate ca nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere.

Visa Europe introduce în premieră o caracteristică a cardului, tipărită şi pe verso, iar băncile emitente vor putea, de asemenea, să adauge şi alte elemente de design pe suprafaţa cardului, care să permită o identificare mai uşoară. Caracteristica tactilă poate fi cu uşurinţă integrată în designul existent al cardului, la costuri mici pentru băncile emitente care vor dori să o reproducă pe orice card Visa sau V Pay, se mai spune în comunicat.

"Design-ul tactil permite ca un card să fie rapid localizat şi diferenţiat de alte carduri din portofel, sporind siguranţa nevăzătorilor şi a persoanelor cu deficienţe de vedere la achiziţionarea de bunuri cu cardul. Băncile membre şi clienţii lor, deopotrivă, au căutat o soluţie şi, în urma unor consultări ample, am ajuns la concluzia că aceasta este o opţiune concretă care va simplifica utilizarea cardurilor", a declarat Marc O’Brien, Managing Director Marea Britanie şi Irlanda, Visa Europe.

În Europa sunt peste 427 milioane carduri Visa de debit, credit şi business. La sfârşitul anului trecut, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăţi şi retrageri de numerar evaluate la 1.600 de miliarde euro 12,5% din cheltuielile din Europa au fost făcute cu un card Visa şi peste 70% din aceste tranzacţii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Visa Europe este deţinută şi condusă de cele 4.000 bănci membre din Europa. În octombrie 2007, Visa Europe a devenit independentă de noua corporaţie globală Visa Inc., cu o licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băncile din România vor putea emite carduri Visa cu design tactil pentru nevăzători.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băncile din România vor putea emite carduri Visa cu design tactil pentru nevăzători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei