Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iun 2011 - Anul XVI, nr. 143 (4741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SNPPC cere premierului acordarea de drepturi compensatorii personalului MAI care se va pensiona

Luni, 20 Iunie 2011 (16:40:02)

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – MAI a cerut premierului, printr-o scrisoare oficială, acordarea drepturilor compensatorii personalului din MAI (poliţişti, jandarmi, pompieri) care se va pensiona în acest an, informează, luni, CNS "Cartel Alfa".

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a cerut luni, printr-o scrisoare oficială, reanalizarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă adoptată de Guvern în 15 iunie, nepublicată încă.

Completarea se referă la acordarea drepturilor compensatorii personalului din MAI (poliţişti, jandarmi, pompieri) care se va pensiona în acest an, drepturile respective, prevăzute de Legea nr.284/2010, fiind anulate prin Legea nr.285/2010, doar pentru dosarele de pensionare din anul 2011.

SNPPC susţine că măsura a fost justificată drept o cerere a FMI.

"SNPPC solicită ca drepturile compensatorii să intre în plată începând cu 1 ianuarie 2012, pentru o perioadă de trei ani. În acest fel nu se încalcă niciuna dintre prevederile cunoscute ale acordului dintre FMI şi Guvern. Deşi ministrul Traian Igaş este de acord cu soluţia SNPPC, el nu putut să treacă, în timpul negocierilor cu sindicatele în 18 iunie, de opoziţia ministerului Finanţelor Publice, privind aşa-zisa încălcare a acordurilor FMI – România", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

SNPPC a semnalat şi o eroare de aplicare a legii atunci când Guvernul, deşi nu este de acord cu plata drepturilor compensatorii, a decis acordarea de ajutoare celor care vor fi concediaţi.

Astfel, drepturile compensatorii prevăzute la Anexa VII, art. 21 alin. (1) din Legea nr.284/2010, sunt drepturi principale. Numai în cazul în care persoanele disponibilizate sunt apte de muncă, dar nu se pot încadra din lipsă de locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor, acestea mai beneficiază - în plus - şi de plata ajutorului, stabilit în raport cu vechimea efectivă în calitate de personal militar, poliţist, funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personal civil în instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aşa cum sunt cerinţele alin. (2) ale aceluiaşi articol.

"Ca atare, drepturile prevăzute la alin. (1) sunt drepturi principale, iar ajutorul de la alin. (2) este un drept complementar, fiind condiţionat de acordarea dreptului prevăzut la alin.(1). Este evident că însuşi legiuitorul a stabilit o ordine în acordarea drepturilor, pentru a exclude deciziile aleatorii, cum s-a dovedit că a procedat Guvernul în acest caz", se mai arată în scrisoare.

Prin solicitarea sa către Guvern, SNPPC susţine că face diferenţa între o simplă concediere colectivă şi adevărata restructurare susţinută de MAI soluţia sindicatului respectă, în plus, conţinutul HG 1040/2010 unde se recunoaşte un deficit de 13 la sută al poliţiştilor din aria serviciilor operative.

Încurajarea pensionărilor la cerere, din zona birourilor, va păstra mai mulţi poliţişti activi în stradă, acolo unde, pentru disponibilizare, se aplică împreună criteriile de: experienţă, capacitate mărită de efort şi rezistenţă la stres.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SNPPC cere premierului acordarea de drepturi compensatorii personalului MAI care se va pensiona.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNPPC cere premierului acordarea de drepturi compensatorii personalului MAI care se va pensiona0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei