Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iun 2011 - Anul XVI, nr. 143 (4741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke: România va extinde reţeaua oncologică cu sprijinul autorităţilor iordaniene

Luni, 20 Iunie 2011 (14:24:49)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, luni, că România va trece la extinderea reţelei oncologice la nivel naţional cu sprijinul autorităţilor iordaniene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cseke a afirmat, la cea de-a doua Conferinţă Medicală Româno-Iordaniană, desfăşurată la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" Cluj, că în Iordania funcţionează institutul de cancer al regelui Hussein, care este "foarte bun".

"Sunt domenii în care partea iordaniană a avansat mai mult şi care vor fi cuprinse în noul acord pe sănătate care va fi încheiat între cele două ministere din România şi Iordania. Din punctul nostru de vedere ne interesează partea de oncologie, unde Iordania are o experienţă deosebită, au un institut de cancer al regelui Hussein care este foarte bun şi la care putem să ne cuplăm şi noi ca reţea şi experienţă. Avem nevoie de experienţa iordaniană în extinderea reţelei oncologice din România. O primă legătură care se poate stabili este cu Institutul Oncologic din Cluj, care este cel mai bun din România, şi urmează apoi alte legături cu Bucureştiul şi Iaşiul, unde vom deschide în acest an un institut oncologic", a spus ministrul Sănătăţii.

Cseke a explicat că în România există mai multe reţele medicale, inclusiv pe oncologie, în care sunt cuprinse marile centre universitare şi în care poate fi cuplată experienţa iordaniană.

"Cei din Iordania sunt parte într-o reţea pe linie oncologică cu universităţi din SUA şi putem şi noi să ne înscriem şi să beneficiem de experienţa acestor centre", a afirmat Cseke Attila.

Potrivit acestuia, există o punte de legătură foarte serioasă între România şi Iordania pe domeniul medical, "care e dată de oameni, nu numai de instituţii care colaborează foarte bine, şi anume absolvenţii de medicină din Iordania".

"Sunt peste 3500 de medici iordanieni care au absolvit facultatea de medicină în România. Există o colaborare practică între cele două ţări, 15 medici iordanieni au fost la specializare în medicina de urgenţă la Târgu Mureş şi vor mai veni alţi doi", a precizat Cseke.

Ministrul Sănătăţii din Iordania, Wajih Oais, a declarat, la rândul său, că cea de-a doua Conferinţă Medicală Româno-Iordaniană are rolul de a strânge colaborarea dintre cele două ţări.

"Apreciem instruirea medicilor iordanieni în medicina de urgenţă din România. Cred în creşterea schimburilor de medici dintre cele două ţări", a spus Oais.

Cseke Attila şi Wajih Oais au participat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca la cea de-a doua Conferinţă Medicală Româno-Iordaniană, la care au mai fost prezenţi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România Raed Arafat, prefectul Florin Stamatian, primarul Sorin Apostu, medici români şi iordanieni.

Prima conferinţă medicală româno-iordaniană s-a desfăşurat, anul trecut, la Amman, capitala Iordaniei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke: România va extinde reţeaua oncologică cu sprijinul autorităţilor iordaniene.
 Vizualizări articol: 385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke: România va extinde reţeaua oncologică cu sprijinul autorităţilor iordaniene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei