Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iun 2011 - Anul XVI, nr. 143 (4741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunerea privind aplicarea timbrului cultural pe fiecare produs artistic, adoptată luni în Senat

Luni, 20 Iunie 2011 (18:25:57)

Senatorii au adoptat, luni, o propunere legislativă privind aplicarea timbrului cultural pe fiecare tip de produs artistic - literar, cinematografic, teatral, muzical, de divertisment, arhitectural sau al artelor vizuale.

Potrivit propunerii legislative, ar urma să fie interzisă deţinerea produselor artistice în vederea comercializării sau introducerea lor în circuitul comercial de către distribuitori fără ca acestea să aibă aplicat timbrul cultural.

Proiectul de act normativ a fost iniţiat de mai mulţi senatori şi deputaţi PNL, PSD, UDMR şi PNL, printre care se numără Tiberiu Bokor, Marko Bela, Mircea Diaconu, Sergiu Nicolaescu, Radu F. Alexandru, Iulian Urban, Varujan Vosganian, Theodor Paleologu, Victor Socaciu, Teodora Trandafir, Raluca Turcan şi Mădălin Voicu.

"Această prevedere se impune ca urmare a faptului că produsele artistice sunt tipărite cu cod de bară, nemaiexistând, astfel, posibilitatea verificării dacă valoarea timbrului cultural este adăugată la preţul de vânzare a produselor artistice. (...) În plus, s-au constatat disfuncţionalităţi privind modul de încasare de către uniunile de creatori a sumelor reprezentând valoarea timbrelor", se menţionează în expunerea de motive a propunerii legislative.

Prin iniţiativa legislativă nu sunt modificate procentele pentru determinarea valorii timbrului cultural, care au fost menţinute la nivelul actual. Astfel, timbrul literar reprezintă 2% din preţul de vânzare al cărţii de beletristică şi 0,20 de lei din preţul de vânzare al manualelor de literatura şi al culegerilor de texte comentate. Timbrul cinematografic este de 2% din preţul de vânzare al unui bilet, timbrul teatral este de 5% din preţul unui bilet. Timbrul muzical şi cel folcloric sunt de 5% din preţul unui bilet şi 2% din preţul fiecărui produs video sau audio cu caracter muzical înregistrate. Timbrul de divertisment este de 3% din preţul biletului, iar timbrul arhitecturii de 0,5% din valoarea investiţiei.

Plenul Senatului a adoptat această iniţiativă legislativă cu 97 de voturi "pentru", cinci "abţineri" şi trei voturi "împotrivă", în calitate de primă Cameră sesizată.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propunerea privind aplicarea timbrului cultural pe fiecare produs artistic, adoptată luni în Senat.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propunerea privind aplicarea timbrului cultural pe fiecare produs artistic, adoptată luni în Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei