Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iun 2011 - Anul XVI, nr. 143 (4741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Cartel Alfa" vrea consultări pentru proiectul de lege specială privind pensiile administrate privat

Luni, 20 Iunie 2011 (16:51:47)

CNS "Cartel Alfa" a solicitat, luni, premierului şi ministrului Muncii începerea consultărilor pentru elaborarea proiectului de lege privind plata pensiilor administrate privat, amintind că procedura trebuie aprobată în trei ani de la data intrării în vigoare a legii.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" le-a transmis premierului Emil Boc şi ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu, o scrisoare deschisă prin care le reaminteşte că Legea nr. 411, din 2004, cu modificările şi completările ulterioare prevede, la art. 154, aprobarea prin lege specială a procedurii de plată a pensiilor în termen de trei ani de la data intrării în vigoare a legii.

Sindicaliştii precizează că Legea 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2006.

"Neaprobarea legii speciale în termenul prevăzut legal aduce atingere intereselor celor aproape cinci milioane de participanţi în cadrul fondurilor obligatorii de pensii. Toate persoanele care au aderat la aceste fonduri au nevoie de informaţii realiste în privinţa viitoarei pensii private. Datele referitoare la evoluţia valorii unităţii de fond care, conform legii, trebuie să fie puse la dispoziţia participanţilor de către administratorii fondurilor, nu sunt suficiente pentru a permite o analiză serioasă asupra administrării fondurilor de către participanţi. Oricum, majoritatea administratorilor nu şi-au mai îndeplinit această obligaţie legală în ultimii doi ani şi menţionăm că nu au fost sanctionaţi de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private", se arată în scrisoarea trimisă celor doi demnitari.

CNS "Cartel Alfa" menţionează că o parte dintre participanţii la fonduri se apropie de data la care, conform legislaţiei în vigoare, vor îndeplini condiţiile de pensionare iar absenţa legii speciale privind plata pensiilor îi va priva pe aceştia de dreptul conferit de lege, acela de a opta pentru plata unei pensii.

"Confederaţia Naţională Sindicală «Cartel Alfa» i-a solicitat astăzi primului ministru ca, în baza prerogativelor legale de care dispune, să ia măsurile necesare pentru începerea consultărilor cu partenerii sociali pentru elaborarea proiectului de lege privind plata pensiilor şi transmiterea acestuia spre dezbatere în regim de urgenţă Parlamentului României", se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Cartel Alfa" vrea consultări pentru proiectul de lege specială privind pensiile administrate privat.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Cartel Alfa" vrea consultări pentru proiectul de lege specială privind pensiile administrate privat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei