Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iun 2011 - Anul XVI, nr. 143 (4741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducerea Senatului a aprobat înfiinţarea unei comisii privind reorganizarea administrativă

Luni, 20 Iunie 2011 (16:43:04)

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, luni, înfiinţarea unei comisii speciale a Senatului privind reorganizarea administrativ-teritorială, propunerea venind din partea lui Mircea Geoană.

"A fost aprobată înfiinţarea unei comisii speciale a Senatului privind reorganizarea administrativ-teritorială. A existat un amendament la propunerea iniţială a domnului preşedinte Mircea Geoană, ca numărul membrilor să nu fie 15, ci numai 11, pentru eficienţa acestei comisii", a declarat vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru.

Potrivit hotărârii de înfiinţare, comisia are ca obiective analizarea tuturor informaţiilor şi datelor disponibile referitoare la reorganizarea administrativ-teritorială a României, identificarea cauzelor care necesită o nouă reorganizare administrativ-teritorială, analizarea evoluţiei legislative din domeniu, precum şi a jurisprudenţei Curţii Constituţionale în materie, dar şi elaborarea unor studii de impact referitoare la oportunitatea şi efectele unei noi organizări administrativ-teritoriale.

Raportul comisiei urmează să fie depus în termen de şase luni de la constituirea acesteia.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, săptămâna trecută, că prin înfiinţarea unei comisii speciale pentru discutarea proiectelor de modificare a structurii administrative se poate înlătura politicianismul prezent în actuala dezbatere a temei.

Geoană a afirmat că propunerea de înfiinţare a unei astfel de comisii a fost primită "cu deschidere" de toate partidele parlamentare.

El a menţionat că o astfel de comisie a funcţionat şi în Franţa şi în Polonia, înainte ca în aceste ţări să se decidă reorganizarea administrativ-teritorială.

Comisia respectivă urmează să analizeze toate propunerile pe tema reorganizării administrative, să consulte experţi, academicieni şi aleşi locali, eventual şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, pentru a întocmi un raport.

"Este obligaţia Senatului, Cameră decizională pe chestiuni ce ţin de administraţie şi teritoriu, să aibă, dincolo de patima politică, un demers serios şi sobru, să înlăturăm percepţia de policianism, amatorism şi clientelism pe care acest început de dezbatere a creat-o", a declarat Geoană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Senatului a aprobat înfiinţarea unei comisii privind reorganizarea administrativă.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea Senatului a aprobat înfiinţarea unei comisii privind reorganizarea administrativă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ţara in război şi babele se piaptană... trimis de
(20 iun 2011, 23:19:32
Ţara in război şi babele se piaptană...La asa dragoste faţă de popor nici nu mă aşteptam să renunţe la regiom'nalizare !Cineva are mari interese si nu-i dispus să-şi "taie craca de sub picioare "
2.   MAI GANDITI-VA ... trimis de
(21 iun 2011, 10:50:37
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, declară că locuitorii din Harghita şi Covasna ar putea să iasă în stradă şi să protesteze paşnic faţă reorganizarea administrativ-teritorială. Declaraţia acestui domn ministru al Guvernului României, stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, vine la scurt timp după ce preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că UDMR şi bisericile maghiare se pregătesc de ,,nesupunere civică” dacă Traian Băsescu şi PDL nu vor fi de acord cu Ţinutul Secuiesc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei