Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2011 - Anul XVI, nr. 138 (4736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu: În cadrul MFP se analizează impactul reorganizării administrativ-teritoriale

Marţi, 14 Iunie 2011 (16:54:40)

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, marţi, că PDL îşi menţine, în continuare, propunerea de reorganizare administrativ-teritorială în opt judeţe mari, că discuţiile în cadrul coaliţiei de guvernare vor continua şi că MFP analizează impactul acestei reorganizări.

"Discuţiile vor continua în coaliţie şi fiecare partid va veni cu argumente. A fost o primă discuţie, noi ne menţinem în continuare propunerea de împărţire, reorganizare administrativ-teritorială în opt judeţe mari. Noi considerăm că este varianta cea mai bună pentru a dezvolta zonele ţării, pentru investiţii mari", a afirmat Ialomiţianu.

Gheorghe Ialomiţianu a mai spus că în cadrul Ministerului de Finanţe se lucrează la "impactul acestei reorganizări", arătând că în prezent se dau foarte mulţi bani la judeţe şi investiţiile nu sunt mari.

Ministrul de Finanţe a arătat că propunerea PDL îndeplineşte cerinţele ca administraţia să fie aproape de cetăţean şi privind utilizarea eficientă a fondurilor.

"Considerăm că investiţiile mari trebuie făcute la nivelul unor teritorii mult mai mari decât la nivelul judeţelor. La nivelul judeţelor nu avem de a face cu investiţii mari, sunt foarte multe fonduri la nivelul judeţelor, iar eficienţa este redusă", a apreciat Ialomiţianu.

El a mai spus că este fals că cetăţeanul se va deplasa o distanţă foarte mare pentru a rezolva problemele, arătând că acesta se va duce la primărie, iar certificatele fiscale le va lua de la oficiile fiscale, "unităţile care vor fi aproape de cetăţean".

Potrivit lui Ialomiţianu, după reorganizarea teritorială, unele instituţii, cum sunt cele din cadrul ANAF, vor deveni mai "suple".

"De exemplu, vom avea direcţii de control regionale, vom avea garda financiară la nivel regional, unităţile fiscale vor deveni mai suple dacă o parte din atribuţii vor fi preluate la judeţele mari. Trebuie să facem analiza întregii situaţii, a impactului. În cadrul Ministerului de Finanţe se lucrează la impactul acestei reorganizări", a afirmat ministrul Finanţelor.

El a făcut aceste precizări la o dezbatere organizată de comisiile de administraţie pe tema regionalizării.

Preşedintele Comisiei de administraţie a Camerei Deputaţilor Sulfina Barbu şi senatorul PDL Marius Necula au apreciat că toată lumea este de acord că este nevoie de reorganizare teritorială, dar că "trebuie să se pună piciorul pe acceleraţie" pentru a se ajunge la o soluţie.

Liderii PDL şi cei ai UDMR, reuniţi în şedinţa coaliţiei, nu au ajuns la un acord privind proiectul de reorganizare administrativă a ţării, reprezentanţii formaţiunii maghiare spunând în timpul discuţiilor că nu au susţinere din teritoriu pentru modificarea propusă de către PDL, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la discuţie.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a afirmat că Uniunea nu poate accepta varianta transformării regiunilor de dezvoltare în opt "judeţe-mamut", neexistând argumente suficiente pentru asta şi a avertizat că, dacă PDL va insista pe acest proiect, va exista o problemă în Parlament şi nu va mai fi majoritate. Kelemen a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că nicio organizaţie judeţeană sau teritorială a UDMR nu susţine o astfel de variantă, iar acest punct de vedere a fost transmis în şedinţa coaliţiei.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că formaţiunile din coaliţia guvernamentală "sunt în plin dialog" şi concentrate "pe găsirea consensului" în privinţa reorganizării administrativ-teritoriale a ţării, el susţinând că "nu e un blocaj" în coaliţie pe această temă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: În cadrul MFP se analizează impactul reorganizării administrativ-teritoriale.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu: În cadrul MFP se analizează impactul reorganizării administrativ-teritoriale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei