Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2011 - Anul XVI, nr. 138 (4736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tânără de 21 de ani cu handicap sever, legată cu lanţuri de către mama ei

Marţi, 14 Iunie 2011 (18:51:05)

O tânără de 21 de ani cu handicap sever, din localitatea vasluiană Mocani, este legată în mod frecvent cu lanţurile de mama sa, lucru recunoscut chiar de către femeie, care a afirmat în faţa autorităţilor că recurge la această metodă pentru ca fiica ei să nu cadă în fântână sau în faţa cailor.

Autorităţi vasluiene au descins, marţi, la locuinţa unei familii din localitatea Mocani, comuna Puieşti, în urma unor sesizări privind o tânără cu handicap sever care ar fi ţinută în lanţuri de către mamă, care îi este şi asistent personal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deşi cele reclamate de localnici nu s-au confirmat în momentul în care reprezentanţii instituţiilor statului au ajuns acolo, mama tinerei a recunoscut că obişnuieşte să-şi lege fiica cu lanţul în spatele unei bucătării de vară pentru a nu cădea în fântână sau sub copitele cailor.

"Când am ajuns noi acolo, tânăra se afla într-o căruţă, îmbrăcată frumos, asta după ce, probabil, părinţii ei au aflat că ne ducem noi acolo. Însă, mama tinerei a recunoscut că o leagă cu lanţul în spatele unei bucătării de vară atunci când face mâncare, cică să nu cadă în fântână sau să intre sub copitele cailor. Nu se poate aşa ceva, mai ales că tânăra este cu un handicap sever, cu paralizie cerebrală. La 21 de ani, nu vorbeşte absolut nimic şi este subdezvoltată. Este vorba de inconştienţă din partea mamei care-şi ţine propria fiică doar ca să ia bani ca asistent personal. Oare chiar nu putea să-i construiască o cameră în care să o ţină acolo astfel încât să nu fie nevoie să o ţină legată în lanţuri", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX prefectul judeţului Vaslui, Levente Csaba Szekely.

Potrivit sursei citate, autorităţile statului vor căuta o soluţie în următoarele zile pentru ca tânăra de 21 de ani să nu mai fie supusă unor astfel de tratamente de către mama sa.

"Tânăra este în pericol, aşa că nu o putem lăsa să trăiască în continuare în acele condiţii. Am vorbit cu cei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu Direcţia de Sănătate Publică, autorităţi cu care, de altfel, am fost acolo şi cu care trebuie să găsim o soluţie urgentă în următoarele zile", a conchis prefectul Szekely. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânără de 21 de ani cu handicap sever, legată cu lanţuri de către mama ei.
 Vizualizări articol: 992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânără de 21 de ani cu handicap sever, legată cu lanţuri de către mama ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei