Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iun 2011 - Anul XVI, nr. 138 (4736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel la raţiune

Deblocarea lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei, necesară pentru salvarea proiectului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul exproprierilor după noua lege, prin care proprietarilor li se oferă între 0,8 şi 20 de lei pe fiecare metru pătrat de teren pe care va trece viitoarea rută ocolitoare a Sucevei, care a dus la blocarea lucrărilor, riscă să pună cruce acestui proiect benefic nu doar municipiului reşedinţă de judeţ, ci şi localităţilor vecine.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, îi avertizează pe cei implicaţi că dacă lucrările nu vor fi reluate curând, există riscul ca proiectul să nu mai fie realizat, pentru că va fi lăsat fără finanţare.

“În calitate de reprezentant al cetăţenilor din Suceava fac apel la cetăţenii din Şcheia să găsim o soluţie să deblocăm lucrările la ruta ocolitoare, care sunt în impas din cauza exproprierilor. Având în vedere faptul că realizarea sa va duce la fluidizarea traficului în Suceava, sunt convins că şi mulţi cetăţeni din Şcheia suferă de pe urma acestor blocaje de circulaţie care se creează în oraş, în lipsa unei rute alternative pentru traficul greu şi pentru cei care au doar de traversat oraşul, pentru a ajunge în alte localităţi. Dacă nu se vor debloca rapid lucrările, riscăm să pierdem finanţarea şi întregul proiect va fi compromis. Sunt de acord că oamenii trebuie despăgubiţi la valoarea justă, dar, în acelaşi timp, trebuie să dăm dovadă de maturitate şi să lăsăm constructorii să îşi facă treaba, pentru a finaliza lucrarea”, a spus Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că problema exproprierilor de la ruta ocolitoare este prioritară pentru preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care face intervenţii la Bucureşti pentru a suplimenta fondurile alocate.

“Fac un apel şi la partidele din opoziţie să nu exploateze electoral acest subiect, doar pentru a creşte în procente, în defavoarea cetăţenilor, care nu vor mai avea parte de efectele benefice ale rutei ocolitoare. În calitate de iniţiator al acestui proiect, ştiu cât de greu a fost promovat, la concurenţă cu alte localităţi, şi mi se rupe inima să văd că municipii ca Iaşi, care au depus acest proiect în urma noastră, au deja finalizată ruta ocolitoare”, a adăugat Ion Lungu, care a precizat că, în perioada următoare, va fi prezent la discuţiile care se vor purta la Prefectură şi la Consiliul Judeţean cu proprietarii de teren din Şcheia.

El şi-a exprimat speranţa că lucrurile se vor lămuri curând şi că “acest proiect blocat şi din interese politice meschine, de către unii lideri din opoziţie”, va fi finalizat, în beneficiul tuturor localităţilor implicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deblocarea lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei, necesară pentru salvarea proiectului.
 Vizualizări articol: 2383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 5 voturi
Deblocarea lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei, necesară pentru salvarea proiectului2.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Concret cine v-a incurcat? trimis de
(14 iun 2011, 11:48:29
“acest proiect blocat şi din interese politice meschine, de către unii lideri din opoziţie”. Mai concret cum v-au incurcat cei din opozitie? Nu voi ati dat legea prin care ii platiti de 100 de ori mai putin pe cei din Scheia fata de cei despagubuti anterior? Voi va puneti piedica singuri si tot voi tipati? Eu sa am teren acolo si sa incercati sa-mi dati teapa in halul asta mi-as face un scop in viata sa va impiedic.
2.   Logica trimis de
(14 iun 2011, 12:15:44
Intr-o ordine logica a lucrarilor, cred ca mai intai trebuiau facute toate exproprierile si apoi sa te apuci de construit (vezi A2 Bucuresti -Constanta sau Bucuresti - Ploiesti ) ca sa nu te opresti cu drumul in gardul vreunui gospodar nemultumit (pe drept). Dar pentru tov. primar heirupist si celelalte lipitori din primarie logica nu este punctul forte. Au dovedit-o in nenumarate cazuri prin lucrarile facute in Suceava. Apropos, baaaaaaaaaaaaaaaa, parca va laudati ca asfaltati bulevardul principal si refaceti podul peste apa Sucevei, sau asteptati luna august ca sa fie moartea pe strazi ori 2012 ca e alegeri !? Cred ca e o intrebare fara raspuns pentru ca "gospodarii"astia nu sunt in stare macar sa mature strazile (vezi Al. cel Bun proaspat asfaltata cu gropi inclusiv pe trotuar).
3.   Hai la Iasi trimis de
(14 iun 2011, 12:21:07
La Iasi nu au viaduct de 73 de metri inaltime si peste 300 lungime ... asta e unul dintre motivele pentru care au terminat mai repede. Modul in care ati ales traseul influenteaza dramatic durata si costul lucrarilor. Am o curiozitate: cat vor tine viaductele si podurile construite pe aceasta centura ? Tare ma tem ca nu prea mult.
4.   Recapitulare trimis de
(14 iun 2011, 13:02:35
Eu din ce a spus Lungu inteleg ca se plange ca o fetita mica, batandu-le obrazul la altii ca nu-l sustin, pt. ca el este impotent. Lungule, e un rahat de drum! Nu te-a pus nimeni sa faci vreo canalizare subterana gigant, impotriva taifunurilor, nici sa forezi prin inima muntilor ca sa faci autostrada. Daca sunt probleme, sunt nu pt. ca proiectul ar fi extrem de complicat si predispus la probleme ci pt. ca tu esti incapabil si hot.
4.1  RE: Recapitulare trimis de
(14 iun 2011, 13:23:26
a se citi " hoţ "
4.2  RE: Recapitulare trimis de
(14 iun 2011, 13:42:13
oh da!laughing cum zice XICSX
5.   Despagubiri prea mici trimis de
(14 iun 2011, 13:21:20
Am eu asa o senzatie, ca aceste despagubiri sunt prea mici pentru cei din Scheia, pentru ca primarul Andriciuc si oamenii din zona nu au dorit sa se alature zonei metropolitane a lui Lungu. Asa ca au inceput sicanele impotriva lor, doar-doar o sa revina la sentimente mai bune. Deja sunt scoase maxi-taxi-urile pe zona Scheia-Sf.Ilie. Si acum vine cu apeluri la ratiune. Poate ar trebui sa fie si el putin rational, sa se gandasca si la oamenii din Scheia nu numai la banii comunei pe care vrea sa puna mana.
5.1  RE: Despagubiri prea mici trimis de
(14 iun 2011, 16:15:24
Corect, imediat dupa anuntul celor din Scheia precum ca nu pun botul la prosteala cu zona metropolitana (cica nu mai pot fi accesate proiecte - sanchi), socrul mare a retras toate maxi-taxi-urile din Sf. Ilie. Unde stateau la capat de linie cate 15-20 de microbuze, acum rar mai vezi cate unul ratacit. Cele care mai au traseu inspre turnul de apa, de regula intorc la sensul giratoriu sau la prima ulita ... Si probabil ca inca nu am vazut tot !
6.   Pentru Lungu trimis de
(14 iun 2011, 17:35:45
Dar de ce sa facem apel la ratiune, ca sa imi dai tu mie 2 lei pe mp pe terenul peste care trece soseaua? Nu iti cer zeci sau sute de euro pe mp, ci sa imi dai aceiasi suprafata de teren, in alta parte, sa imi construiesc si eu o casa, ca asta intentionam sa fac cu terenul pe care acum vreti voi sa il luati.
Asta e intentia si dorinta multor proprietari.
Faptul ca exista o categorie aparte care doreste sa speculeze si cer zeci de euro pe mp, e foarte adevarat. Dar , in acelasi timp, suntem si noi o categorie de oameni cinstiti care nu dorim zecii de mii de euro pe 10 ari, ci o alta parcela pe care sa pot construi.
D-le Primar, daca intelegi situatia, bine. De nu vestita soseaua de centura nu va trece un metru pe terenul meu.
7.   E greu sa fii diplomat. trimis de
(14 iun 2011, 19:39:31
Intradevar e o raca intre primarii, dar eu nu vad ceva politic. Banuiesc ca ambii primari au citit noua lege cu exproprierile pentru interes public. Acolo se dau termene foarte exacte care trebuiesc respectate si cu amenzi grase. Se expropiaza si dupa se stabileste pretul in instanta, daca propietarii sunt nemultumiti. Legea e foarte clara, dar cand metrop0la e in devenire, e greu sa-ti starnesti primarii contra ta.
7.1  RE: E greu sa fii diplomat. trimis de
(15 iun 2011, 08:13:23
Sunt foarte clare legile. De clare ce sunt ajunge primarul sa se roage de proprietari ! Fii convins ca are o armata de juristi pe langa el ... Mai ramane sa dovedeasca in instanta ca exproprierile sunt in interes public - s-au adunat cativa care au considerat ca drumul trebuie sa treaca pe terenul meu, iar eu nu sunt de acord. Ce imi poate face ? Nimic, ai sa vezi ca o sa dureze o vesnicie pana rezolva, daca rezolva. Si mai este un aspect - intre timp primariile "potrivnice" pot elibera autorizatii de construire pe terenurile respective. Chiar daca nu se construieste nimic, sa vezi atunci show total !
8.   Mult mai bine... trimis de
(14 iun 2011, 20:18:49
Eu cred ca mult si foarte mult iubitul, cel mai potent, destept, sincer, om bun, democrat, Napoleon....asta....Base are dreptate...Romania trebuie impartita in cnezate, dupa cum urmeaza: 7 Cnezate I se cuvin Lui, Basescului, iar al optulea Ei...Elenei...
Cui nu-i convine...se pot face voevodate...Candidatii trebuie sa fie influturati,cocosati si la gura plini de kkati...
Oare cine va fi urmatorul Mesia al Bucovinei?...
8.1  RE: Mult mai bine... trimis de
(15 iun 2011, 09:12:27
Tot un hotz si un dobitoc.
9.   Comentariu trimis de
(14 iun 2011, 22:53:16
cinste acestor oameni care isi cunosc drepturile si in acelasi timp si le apara.au trecut
vremurile cand cei care ne conduceau calcau peste oameni,demolau ori astupau si inundau localitati intregi pentru realizarea "intereselor nationale"care iata in ce situatie ne-au adus.Dumnezeu sa-i ierte si sai odihneasca pe cei care si-au jertfit viata in 1989 pentru a scapa de acele vremuri si singurul omagiu si semn de respect fata de acele vieti jertfite este de a ne apara drepturile cistigate cu acea ocazie,de a sanctiona orice intentie a acestor politicieni care vor sa se bata cu pumnul in piept ca fac ceva dar mai mult distrug.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei