Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gitenstein: Modificarea legislaţiei vizelor, axată pe proporţia celor ce depăşesc şederea legală

Joi, 2 Iunie 2011 (15:20:09)

Ambasadorul SUA la Bucureşti a declarat, joi, că preşedintele Obama susţine o modificare a legislaţiei privind eliminarea vizelor, în care accentul să fie pus nu pe rata de refuz a vizelor ca în prezent, ci pe procentul celor ce depăşesc perioada legală de şedere în SUA, lucru ce ar avantaja România

"La Varşovia (n.red. - la summitul de la Varşovia de la sfârşitul săptămânii), preşedintele Obama s-a referit la acest lucru şi a schimbat puţin criteriile de intrare în Visa Waiver şi şi-a exprimat sprijinul pentru această modificare. Cu legea actuală, pentru a intra în programul Visa Waiver, la momentul de faţă criteriul este rata de refuzuri. Proporţia de refuzuri trebuie să fie sub sau cel mult de 3%. La ora actuală, este de 20% sau peste 20% (n.red. - în cazul României). Partea luminoasă a acestei perspective este că 75% dintre românii care aplică pentru viză o şi primesc, dar totuşi trebuie să faceţi mai multe eforturi pentru a reduce rata de refuzuri", a explicat ambasadorul Mark Gitenstein.

El a adăugat că modificarea legislativă, aşa cum este ea avută în vedere de preşedintele Obama, vizează axarea nu pe rata de refuz a solicitanţilor de viză, ci pe procentul celor care depăşesc perioada legală de şedere în SUA (overstay rate - n.red.).

"Modificarea legislaţiei susţinută acum de preşedintele Obama nu va lua în considerare rata de refuzuri a vizelor, ci proporţia de persoane care depăşesc perioada de şedere legală (overstay rate - n.red.). De exemplu, dacă aţi primit o viză de vacanţă de 6 săptămâni şi aţi stat 8 săptămâni, atunci aţi stat mai mult decât era legal. Şi, la fel, se menţine proporţia de 3%. Deci dacă această lege va trece în forma susţinută de preşedintele Obama, ar putea avea o implicaţie pozitivă asupra participării României la programul Visa Waiver", a menţionat el.

Ambasadorul a spus că este vorba despre mai multe variabile în această problemă.

"Sunt mai mulţi de «dacă» aici, trebuie să treacă în forma propusă de preşedinte şi trebuie ca rata persoanelor din ţara dumneavoastră care stau mai mult decât le permite viza să nu depăşeacă 3%", a spus Gitenstein.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gitenstein: Modificarea legislaţiei vizelor, axată pe proporţia celor ce depăşesc şederea legală.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gitenstein: Modificarea legislaţiei vizelor, axată pe proporţia celor ce depăşesc şederea legală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei