Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2011 - Anul XVI, nr. 114 (4712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană susţine "non-partizanatul" unei întruniri de la Craiova, iar Berceanu reclamă politizarea ei

Marţi, 17 Mai 2011 (18:54:34)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat, marţi, că întrunirea Comitetului Naţional pentru Dezvoltare, la Craiova, reprezintă un proiect "non-partizan", în timp ce fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu spune că întâlnirea a fost "transpartinică", adică "de la toate părţile PSD".

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la începutul întrunirii CND, că proiectul întâlnirii este unul "non-partizan", fiind invitaţi, pe lângă reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Olteniei, şi cei ai mediului de afaceri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Efortul nostru este non-partizan, din punct de vedere ideologic sau politic. Senatul României este o instituţie un pic mai calmă şi un pic mai aşezată şi am încercat să folosim această realitate în spaţiul politic românesc. Am încercat să avem această întâlnire, pentru că după patru ani de la aderarea României la UE, după ce am adoptat Planul Naţional de Dezvoltare, România întârzie să se dezvolte, întârzie să aibă proiecte finanţabile, predictibile, cu continuitate dincolo de ciclurile politice şi de Guvern, astfel încât să putem să punem România pe o cale durabilă a dezvoltării", a declarat Mircea Geoană.

El a afirmat că scopul unei întruniri a CND îl reprezintă elaborarea unui "set de iniţiative legislative", menit "să disciplineze modul în care se fac politicile publice".

"Ne propunem să încercăm să actulaizăm Planul Naţional de Dezvoltare şi planurile regionale astfel încât să propunem ca aceste planuri să fie adoptate prin lege în Parlamentul României şi ele să fie finanţate cu prioritate de la buget. Vrem să limităm modul discreţionar de alocare de resurse în România", a mai spus Geoană.

Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a afrimat că a venit cu toată "dragostea" la întrunirea CND la Craiova.

"Am venit cu toată dragostea, pentru că am zis: «Uite, dom'ne, o chestiune care îşi propune din primele cuvinte să fie fără chestiuni politice şi să discute o chestiune esenţială de 21 de ani pentru România: prioritizarea unor proiecte, unor investiţii, unor idei». Două lucruri foarte bune", a spus Berceanu.

Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, spune însă că atât el, cât şi prefectul Nicolae Giugea au fost invitaţi în aşa fel încât să nu vină.

"Însă am constatat că prefectul nu a fost invitat. De altfel, noi (Radu Berceanu şi Nicolae Giugea, prefectul de Dolj - n. r.) însă în aşa fel încât să nu venim. A fost o surpriză că am venit şi am stricat tot «mise-en place-ul», cum se zice. A fost o întâlnire foarte transpartinică. Adică de la toate părţile PSD-ului. În sfârşit, am venit noi şi am încurcat puţin. Oricum nu eram pe nicăieri, nici pe ordinea de zi, şi trebuia să ascultăm nişte foşti subalterni să ne spună ce au făcut ei cu proiectele, pe care le-am făcut noi în urmă cu nu ştiu câtă vreme sau ce părere au ei", a mai spus Radu Berceanu.

În sala de şedinţe a CJ Dolj a fost organizată, marţi, o întâlnire a CND la care au luat parte preşedintele Senatului, Mircea Geoană, secretarul Camerei Superioare, Petru Filip, fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Olteniei şi ai mediului de afaceri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană susţine "non-partizanatul" unei întruniri de la Craiova, iar Berceanu reclamă politizarea ei.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană susţine "non-partizanatul" unei întruniri de la Craiova, iar Berceanu reclamă politizarea ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei