Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2011 - Anul XVI, nr. 114 (4712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ole Schröder a apreciat evoluţiile realizate în planul reformei judiciare din România

Marţi, 17 Mai 2011 (17:28:02)

Secretarul de stat în Ministerul german de Interne, Ole Schröder, a apreciat, în cadrul unei întrevederi de marţi cu ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, evoluţiile realizate în planul reformei judiciare şi al combaterii corupţiei, subliniind importanţa ireversibilităţii acestor procese.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit marţi, cu secretarul de stat din cadrul Ministerului german de Interne, Ole Schröder, care a fost însoţit de ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim şi o echipă de experţi tehnici din cadrul Ministerului german de Interne. La discuţie au mai participat secretarul general, Gabriel Tănăsescu şi experţi de profil, din cadrul Ministerului Justiţiei.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au vorbit despre cooperarea bilaterală în domeniul Justiţiei, progresele în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi aderarea României la spaţiul Schengen, informează Biroul de presă al MJ.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut o scurtă prezentare a progreselor României în domeniul reformei judiciare şi a combaterii corupţiei.

În continuare, ministrul Predoiu a vorbit, de asemenea, despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi activitatea în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) ca priorităţi ale MJ, evocând, în acest context, excelenta cooperare cu autorităţile germane în domeniul Justiţiei.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului german de Interne, Ole Schröder, a apreciat evoluţiile realizate în planul reformei judiciare şi al combaterii corupţiei, subliniind importanţa ireversibilităţii acestor procese, precizează MJ.

Cele două părţi au subliniat faptul că România îndeplineşte criteriile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen, partea germană evidenţiind şi importanţa acţiunilor anticorupţie desfăşurate de autorităţile române în domeniul securizării frontierelor. Oficialul german a reamintit faptul că Germania sprijină accederea României în spaţiul Schengen, dar acordă în acelaşi timp importanţă unor progrese constante pe zona combaterii corupţiei.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a apreciat că deschiderea oficialităţilor germane poate favoriza accelerarea procesului de aderare a României la Schengen şi şi-a exprimat convingerea că raportul Comisiei Europene privind MCV din vara acestui an va marca obiectiv şi corect, ca şi rapoartele anterioare, progresele înregistrate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ole Schröder a apreciat evoluţiile realizate în planul reformei judiciare din România.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ole Schröder a apreciat evoluţiile realizate în planul reformei judiciare din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei