Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2011 - Anul XVI, nr. 114 (4712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Ne apropiem de 200.000 de noi contracte de muncă şi de numărul contractelor din decembrie 2008

Marţi, 17 Mai 2011 (16:19:27)

Ministrul interimar al Muncii, premierul Emil Boc, a declarat, marţi, că numărul contractelor de muncă a crescut cu aproape 200.000 de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, fiind foarte aproape de numărul de contracte existent în decembrie 2008, semn că economia a ieşit din recesiune.

"Potrivit analizei pe care am efectuat-o, ne apropiem de 200.000 de noi contracte de muncă şi de asemenea ne apropiem de contractele existente, ca număr, în decembrie 2008. Este încă un semn că economia a ieşit din recesiune", a declarat Emil Boc, la ieşirea din Ministerul Muncii.

Inspecţia Muncii anunţa, luni, că în perioada 2 - 15 mai au fost înregistrate la nivel naţional 177.746 de noi contracte de muncă, iar amenziile aplicate pentru muncă fără forme legale totalizează 6.920.000 de lei.

În cele două săptămâni au fost organizate 5.614 controale pentru identificarea cazurilor de muncă fără forme legale, în cadrul cărora au fost depistate 1.154 de persoane care lucrau fără contract individual de muncă.

În aceeaşi perioadă au fost constatate 17 infracţiuni, şapte dintre acestea fiind înregistrate în prima săptămână din cadrul campaniei pentru depistarea muncii la negru.

Domeniile în care inspectorii de muncă au efectuat controale în ultima perioadă au fost: construcţii, pază, comerţ şi prestări servicii.

"Obiectivul principal pentru Inspecţia Muncii rămâne încheierea a cât mai multor contracte individuale de muncă şi înregistrarea acestora în REVISAL. Acţiunile de control la nivel naţional vor avea aceeaşi intensitate din perioada precedentă", preciza Inspecţia Muncii într-un comunicat de presă.

Premierul Emil Boc declara, vineri, la Ministerul Muncii, că în primele zece zile de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii şi a demarării acţiunilor de control au fost încheiate 157.306 contracte noi de muncă, iar 70 la sută dintre acestea sunt pe perioadă nedeterminată.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Ne apropiem de 200.000 de noi contracte de muncă şi de numărul contractelor din decembrie 2008.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Ne apropiem de 200.000 de noi contracte de muncă şi de numărul contractelor din decembrie 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei