Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2011 - Anul XVI, nr. 114 (4712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Tatăl fetiţei abandonate într-un container de gunoi vrea să-şi crească copilul în Anglia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tatăl fetiţei abandonate sâmbătă într-un container de gunoi în Rădăuţi vrea să-şi crească copilul în Anglia. Cel puţin aşa le-a spus ieri asistenţilor sociali de la Direcţia de Asistenţă Socială Rădăuţi şi Protecţia Copilului Suceava.

Mama copilului abandonat într-un container de gunoi din cartierul rădăuţean Mihai Viteazul a fost transferată ieri la o clinică de psihiatrie din municipiul Iaşi, după ce sâmbătă a fost internată la secţia Psihiatrie din Spitalul Municipal Rădăuţi.

În cursul zilei de ieri, tatăl fetiţei, Mihai C., de 35 de ani, s-a prezentat la Direcţia de Asistenţă Socială Rădăuţi, unde şi-a exprimat dorinţa de a creşte copilul.

„Mama fetiţei a fost transferată la un spital de specialitate din Iaşi, iar tatăl copilului s-a prezentat la noi şi a declarat că intenţionează să ia fetiţa şi să se ocupe de creşterea ei în Anglia”, a declarat asistenta socială Cristina Tocariuc, de la Direcţia de Asistenţă Socială Rădăuţi.

 

Poate să-şi „câştige” copilul în instanţă

Directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, ne-a declarat ieri că Protecţia Copilului a demarat o anchetă în acest caz.

„În primul rând, am cerut o anchetă socială de la Primăria Rădăuţi. În paralel, facem şi noi propria anchetă. Tatăl fetiţei a venit ieri la Protecţia Copilului Suceava pentru a vorbi cu psihologii şi asistenţii sociali ai instituţiei despre viitorul copilului. Personal, cred că tatăl poate să-şi <câştige> copilul în instanţă”, a declarat Margareta Isăilă.

Tot ea ne-a spus că aşteaptă şi un diagnostic pus de medici mamei care şi-a abandonat copilul la gunoi. În funcţie de rezultatul anchetei sociale, dar şi în funcţie de ce spun medicii şi psihologii, mama minorei riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti.

Dacă tatăl fetiţei nu convinge autorităţile că poate să-şi crească singur copilul, mai mult, în Anglia, după cum şi-a exprimat el dorinţa, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava poate decide unde va ajunge fetiţa.

Una dintre variante ar fi plasamentul la un asistent maternal profesionist.

 

Salvată de un poliţist

Tânăra din municipiul Rădăuţi este cercetată după ce şi-a abandonat fetiţa în vârstă de trei luni într-o geantă, într-o ghenă din oraş. Sâmbătă, în jurul orei 11:30, bebeluşul a fost descoperit de către un rădăuţean într-un container de gunoi menajer situat între blocurile 14 şi 16 de pe strada Mihai Viteazul din municipiul Rădăuţi. Salvatorul copilului abandonat este Constantin Ursu, agent principal la Poliţia oraşului Milişăuţi, care l-a găsit pe copil în buncăr şi a sunat mediat la 112. Copilul a fost luat de o ambulanţă şi transportat la spital. Bebeluşul era îmbrăcat curat, iar la o mânuţă avea o brăţară, cel mai probabil din aur.

A fost transportat imediat la spital şi diagnosticat ca „normoponderal, eutrofic, perfect sănătos”, conform celor afirmate de şefa secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi, doctor Ecaterina Gabor.

 

Născută în Anglia, abandonată în România

Mama copilului abandonat a fost identificată de Dan Diaconescu, locatarul unui apartament din vecinătatea locului unde se depozitează gunoiul menajer, când femeia a venit să-şi recupereze bebeluşul. În acel moment, locatarul a sunat la 112.

Femeia, în vârstă de 25 de ani, a fost condusă la poliţie, unde a declarat că pe fondul unei căderi psihice a decis să abandoneze copilul, iar ceva mai târziu, când şi-a dat seama ce făcuse, s-a întors ca să-l recupereze. Fetiţa s-a născut pe 24 februarie, în Anglia, conform celor spuse de femeia care se întorsese în ţară cu copilul cu câteva zile înainte de sărbătorile de Paşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tatăl fetiţei abandonate într-un container de gunoi vrea să-şi crească copilul în Anglia.
 Vizualizări articol: 3937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Tatăl fetiţei abandonate într-un container de gunoi vrea să-şi crească copilul în Anglia4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salvati fetita!!! trimis de
(17 mai 2011, 11:51:11
Dati-i fetita tatalui sa o poate creste in conditii decente nu o mai inapoiati mamei indiferent de diagnosticul pe care il vor da mediciii nu aveti de unde sti ca nu va avea o revenire a nebuniei si poate atunci nu v-a mai avea norocul sa o salveze cineva iar la stat nu are nici un viitor ca de la 18 ani ajunge in strada.
2.   Mintea e mai complexa decat o foaie de ziar. trimis de
(17 mai 2011, 12:16:44
Las` ca nu-i asa de usor. Unde a fost el pana acum? Oricum nu s-au expus toate datele ca sa fii sigura ca merita copilul. Ambii parinti ar trebui testati psihiatric separat si impreuna, iar dupa o perioada de timp sa ia copilul, daca-l merita. Mai sunt si frati, unchi, bunici care il pot prelua, nu neaparat statul.
3.   Parerea mea ! Atentie ! trimis de
(17 mai 2011, 14:13:34
Doamna a semnat EUDUDA ... a comentat la articolul de ieri spunand despre aceasta familie urmatoarele ..."femeia aia pe care o plangeti voi asa tare e o etnobotanista de 25 de ani intoarsa recent din Anglia. tatal copilului nu e mai de soi. rea soarta pentru un copil asa mic. si am mai auzit niste povestiri cum ca tantea asta mai are la activ un bebe mort, cica a cazut din pat sau ceva de genul. deci nu e cazul de nici o cadere psihica sau de depresie postpartum ci doar de o nebuna care nu stiu la ce dreaq se mai leaga unii de ea de-i fac plozi. o nenorocita!" Daca aceste date sunt reale atunci nici un parinte nu e apt sa-si creasca copilul !
3.1  RE: Parerea mea ! Atentie ! trimis de
(18 mai 2011, 13:56:02
asa am zis. dar faptele vorbesc de la sine. totusi ce problema aveti voi aici de dezbateti mai ceva ca o comisie de psihiatrii capacitatile oamenilor? daca puteti sa ajutati faceti-o daca nu macar nu va mai dati cu parerea atata. cine e apt si cine nu e ramane sa se stabileasca de catre cei avizati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei