Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2011 - Anul XVI, nr. 114 (4712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Interdicţie la volan până în 2018, după ce, beat, a provocat un accident mortal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un şofer care, beat la volan, a provocat un accident mortal, a primit din partea instanţei interdicţia de a mai conduce timp de şapte ani de zile, această măsură fiind una complementară pedepsei primite, de patru ani de închisoare cu suspendare. Decizia a rămas definitivă şi irevocabilă, procesul încheindu-se la mai bine de doi ani şi jumătate de la producerea tragediei.

 

A omorât o femeie din maşina care circula regulamentar din sens opus

Şoferul care nu mai are voie să conducă până în 2018 se numeşte Dan Timoficiuc şi este din Ipoteşti. El a produs un accident de o gravitate extremă, în care culpa i-a aparţinut în totalitate.

S-a întâmplat pe 17 septembrie 2008, pe DJ 208A, la ieşirea din Ipoteşti spre Bosanci. Conform constatărilor poliţiei de la acea vreme, Timoficiuc, atunci în vârstă de 33 de ani, conducea un autoturism VW Golf, iar la un moment dat a intrat brusc pe sensul opus de mers. Aici a lovit frontal un alt autoturism VW, condus de Elena Perijoc, o femeie din Udeşti. Din păcate, pentru aceasta din urmă impactul a fost fatal, femeia murind doar pentru că s-a aflat în faţa unui şofer inconştient. De asemenea, în urma impactului violent, alte patru persoane din cele două maşini (inclusiv şoferul vinovat) au ajuns la spital.

Încă de la spital, medicii au observat că şoferul din Ipoteşti prezenta halenă alcoolică, starea de ebrietate fiind confirmată ulterior de rezultatele probelor biologice de sânge.

 

Patru ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de şapte ani

După un lung proces, la exact doi ani de la accident, în septembrie 2010, şoferul a fost condamnat de Judecătoria Suceava, decizia rămânând definitivă şi irevocabilă pe 14 aprilie 2011, în urma sentinţei emise de magistraţii Curţii de Apel de Suceava.

Pedeapsa în sine poate fi considerată destul de blândă: patru ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de şapte ani, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava.

„Pe perioada termenului de încercare, printre măsurile pe care trebuie să le respecte inculpatul cea mai importantă este aceea de a respecta obligaţia de a nu conduce nici un vehicul pe drumurile publice”, precizează instanţa, măsura fiind valabilă în intervalul 14.04.2011 – 13.04.2018.

 

Numeroşi şoferi cu dosare penale, scoşi pe tuşă minimum un an de zile

„Doresc să salut această decizie a instanţei, care scoate din trafic o lungă perioadă de timp un şofer care a provocat o adevărată tragedie. Este de apreciat faptul că în ultima perioadă judecătorii anulează mult mai frecvent permisele de conducere ale şoferilor care comit infracţiuni, în acest fel excluzându-i din trafic o perioadă de timp, dar mai ales dându-le un semnal clar că nu scapă atât de uşor precum aveau impresia, doar cu o pedeapsă cu suspendare”, a declarat comisarul-şef Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

El a arătat că de regulă şoferii care se aleg cu dosare penale pentru consum de alcool, fără a fi implicaţi în accidente, sunt scoşi pe tuşă prin hotărâri judecătoreşti pe o perioadă de un an de zile. El a arătat că a mai existat acum câteva luni de zile o decizie judecătorească prin care unui şofer i s-a interzis să mai iasă în trafic timp de cinci ani, interdicţia de şapte ani de zile din cazul şoferului din Ipoteşti fiind însă de departe cea mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interdicţie la volan până în 2018, după ce, beat, a provocat un accident mortal.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 10 voturi
Interdicţie la volan până în 2018, după ce, beat, a provocat un accident mortal2.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nici o zi de inchisoare trimis de
(17 mai 2011, 11:45:29
Justitia suceveana poate sa ambaleze cum vrea aceasta decizie. In realitate omul asta a OMORAT un om fiindca era beat la volan. Pedeapsa: nici o zi de inchisoare... Asta este adevaratul semnal dat soferilor! De ce cu suspendare si nu cu executare? Eliberati-l dupa 2-3 ani dar macar aratati-i un pic celula ca sa afle si prietenii lui cum sta treaba cu bautul la volan.
2.   Ilona trimis de
(17 mai 2011, 12:11:57
pedeapsa f.usoara......macar trebuia sa aiba interdictia de a mai sofa vreodata.......
3.   Pedeapsa prea usoara... trimis de
(17 mai 2011, 13:31:31
TREBUIA ORI ANULAT PERMISUL TOTAL - SA NU MAI SOFEZE NICIODATA...ORI NITICA PUSCARIE ...ASA NU SE POATE ...OMORI UN OM SI IESI ' BASMA CURATA". Omul zace in mormant si pe el il doare in pix (CARIOCA, UNITATEA CENTRALA )ca nu va mai sofa pana in 2018 ...doamne ce legi !Daca nu era beat si erau circumstante atenuante ...se putea si asa ..dar in cazul de fata....RUSINICA ...JUSTITIA ROMANA !PT CEL CARE A DAT VERDICTUL ,O INTREBARE ? DACA TI-AR FI OMORAT COPILUL AI FI DAT ACEEASI SOLUTIE ?
4.   Hai cu codu penal trimis de
(17 mai 2011, 13:33:19
Deci daca eu ma urc acum in masina, fara sa fiu baut, si ma duc in parc in centru si calc un copil pe trotuar, imi da 4 ani cu suspendare ? Cred ca da ... Aviz celor care aveti dusmani, inamici, etc. - nu trebuie sa le taiati gatul sau sa le trageti un glont in cap - faceti ani grei de puscarie pentru asta. Trebuie sa luati masina si sa treceti peste ei. Luati maxim 4 ani cu suspendare ! Cam asta inteleg eu din articol ...
5.   VAI DE NOI trimis de
(17 mai 2011, 14:43:32
CU O JUSTITIE CORUPTA PINA-N MADUVA OASELOR LA CE SA NE ASTEPTAM????
5.1  RE: VAI DE NOI trimis de
(17 mai 2011, 22:48:29
thinking
angel [-O
6.   Lua-o-ar dracu de dreptate!Asa justitie asa drepta trimis de
(17 mai 2011, 14:53:56
Nu se poate! ...Asa justitie, asa dreptate!
Omori un om, deci esti criminal... si primesti 4 ani... si dupa 7 ani ai voie sa primesti permisul ca sa omori pe altul!?
7.   Am vrut democratie ? trimis de
(17 mai 2011, 16:48:35
Baiiiiiiiiiiiiiiiiiii nu fiti prosti banul vorbeste ,nu vedeti cum au inflorit vilele si masini de lux de unde fratilorbig grinin vrajeala din furt manevre bla,,,bla bla coruptie e la putere unde traiti pe luna,,,,stati usurel ca o sa fie si mai bine ,o sa-ti ia plasa din mana si o sa zica nussssssssssssss probe ,nui valoare.In GERMANIA numai daca ai mintit se mareste amenda ,da nu mite crime accidente mortale ca la noi nu poate suporta dedentia vrajeala .Nici daca invie VLAD-TEPES nu mai poate face curatenie in tara asta de kakat.
8.   Comentariu trimis de
(18 mai 2011, 01:55:25
Cine pune pariu cu mine ca asta se suie la volan muuuult inainte de 2018? Eventual mult inainte de 2012. Eventual beat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei