Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2011 - Anul XVI, nr. 104 (4702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Banii publici strânşi de la locuitori se împart din poşeta Elenei Udrea partenerilor săi

Joi, 5 Mai 2011 (14:30:06)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a acuzat, joi, PDL de repartizarea pe criterii politice şi electorale a banilor prin Ordonanţa 7/2006 şi a susţinut că banii publici strânşi de la toţi locuitorii "se împart din poşeta Elenei Udrea partenerilor săi politici şi de afaceri".

Ponta a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că PSD a finalizat "o analiză a modului în care fondurile publice sunt alocate strict pe criterii politice şi electorale", dublate de "unul de corupţie", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am finalizat o analiză a modului în care fondurile publice sunt alocate strict pe criterii politice şi electorale şi care arată cum s-au alocat sumele pentru primării de Boc şi Udrea, nu e nicio legătură cu populaţia modul în care s-au alocat banii. Banii publici strânşi de la toţi locuitorii se împart din poşeta Elenei Udrea partenerilor săi politici şi de afaceri. Criteriul politic este dublat de unul de corupţie, datorat primarilor şi preşedinţilor CJ cu care se fac afaceri, dar banii nu ajung în localităţi. Licitaţiile se câştigă de firmele celor de la PDL, ofertele sunt supraevaluate, e un circuit politico-administrativ de fraudare a banului public. Nu sunt bani pentru spitale şi autostrăzi, dar pentru un astfel de sistem sunt bani", a spus Ponta, care a adăugat că mecanismul de fraudare a banilor publici este unul "complex", bazat şi pe modificări legislative.

Potrivit analizei prezentate de Ponta, localităţile cu primari PDL au primit cei mai mulţi bani prin Ordonanţa 7/2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural.

"Ca sume alocate, pe apartenenţă politică, primăriile PDL au primit 331 de milioane de lei, cele ale PSD - 175 de milioane, iar ale PNL - 150 de milioane. La alocarea pe locuitori, un locuitor dintr-o localitate UDMR primeşte 136 de lei, unul de la PDL - 115 lei, în timp ce unul dintr-o localitate condusă de un primar PSD primeşte 62 de lei, iar un altul dintr-o localitate cu primar PNL primeşte 64 de lei. Dacă nu eşti născut într-o localitate cu PDL şi UDMR, nu ai şanse", a explicat liderul PSD.

Potrivit acestuia, PSD va prezenta săptămâna viitoare o altă analiză despre modul de folosire a banilor din fondul de rezervă al Guvernului, "unde situaţia e mult mai gravă", şi despre "cum se împart cei 4 miliarde de euro de la Elena Udrea".

"E un sistem de centralizare a şpăgii la Ministerul Dezvoltării Regionale, se iau banii numai la minister, nu şi în teritoriu", a susţinut el.

Ponta a participat, joi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire regională a Departamentului de Administraţie Publică al PSD, alături de deputaţii Valeriu Zgonea, Mircea Duşa şi lideri ai filialelor social-democrate din mai multe judeţe ale Transilvaniei şi Banatului.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Banii publici strânşi de la locuitori se împart din poşeta Elenei Udrea partenerilor săi.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Banii publici strânşi de la locuitori se împart din poşeta Elenei Udrea partenerilor săi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei