Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2011 - Anul XVI, nr. 104 (4702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interdicţie

Vameşii şi poliţiştii de frontieră eliberaţi din arest nu se pot întoarce la serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 44 de poliţişti de frontieră şi cei patru vameşi de la Siret eliberaţi din arest ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 3 mai 2011 nu vor putea reveni la serviciu. Pentru vameşi lucrurile sunt clare în această direcţie, iar în cazul poliţiştilor de frontieră situaţia se va decide cel mai probabil astăzi, deşi toate indiciile arată că vor rămâne suspendaţi din funcţii, ceea ce înseamnă că nu-şi pot exercita meseria de poliţist de frontieră.

În decizia instanţei supreme, celor 48 de inculpaţi eliberaţi li s-au impus anumite interdicţii. Una dintre acestea stipulează următoarele: „să nu exercite profesia în exercitarea căreia au săvârşit faptele”.

Cele mai multe voci autorizate spun că aceasta echivalează cu interdicţia de a mai fi poliţist de frontieră la momentul actual. Sunt şi voci care spun că de fapt interdicţia se referă doar la ocuparea unor funcţii operative. Un răspuns final îl vor da cei de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, în funcţie şi de normele interne.

În cazul vameşilor situaţia a fost clarificată ieri de purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, inspector principal Liana Barbu. Potrivit acesteia, instituţia a fost înştiinţată de către DNA Suceava, printr-o adresă din data de 2 mai 2011, despre faptul că cei patru lucrători vamali care activau la Siret au fost trimişi în judecată.

„Conform art. 94 lit. m din Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarului public, raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de genul celei menţionate în rechizitoriu. Raporturile de serviciu vor putea fi reluate în cazul în care va interveni reabilitarea funcţionarilor publici implicaţi”, a declarat inspectorul principal Liana Barbu.

 

Ce obligaţii mai au vameşii şi poliţiştii de frontieră

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit şi alte obligaţii în sarcina celor 48 de persoane eliberate din arest. Una dintre acestea pare cel puţin ridicolă. Astfel, aceştia trebuie „să nu se apropie de persoanele împreună cu care au comis faptele, martori, experţi şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect”. Culmea ironiei este că în cele trei luni petrecute după gratii, inculpaţii au stat împreună, în diferite formule, fără nici o interdicţie din partea procurorilor care au instrumentat dosarul.

De asemenea, vameşii şi poliţiştii de frontieră sunt obligaţi să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la organul de poliţie de domiciliu conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.

Încălcarea obligaţiilor stabilite de judecători echivalează cu măsura rearestării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vameşii şi poliţiştii de frontieră eliberaţi din arest nu se pot întoarce la serviciu.
 Vizualizări articol: 4870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Vameşii şi poliţiştii de frontieră eliberaţi din arest nu se pot întoarce la serviciu3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 5 mai 2011, 11:15:59
Foarte bine pentru ei.
Dupa o luna de stat acasa, vor da statul in judecata si isi vor recastiga posturile de munca, impreuna cu penalitatile aferente care vor fi platite din buzunarul contribuabililor de rand. Odata ce sunt achitati atat vor astepta, sa stea acasa, ca apoi sa aiba scuipat la limba..........sa vedeti de nu va fi asa............
2.   Sa nu mai viseze.. trimis de
( 5 mai 2011, 11:59:50
Stati linistiti..vor scapa doar acei cativa care au turnat totul. Marea majoritate vor lua incepand de la 3 ani in sus...CU EXECUTARE. Sunt probe mult prea concludente ca sa se poata musamaliza.
3.   Nu se poate trimis de
( 5 mai 2011, 13:04:01
nasol. şi eu care credeam că-i bagă nonstop numai pe intrare vreo 6 luni să-şi facă bani de avocaţi şi restul vieţii.
4.   Vrajeala trimis de
( 5 mai 2011, 13:41:00
Circul asta o sa mai tina cateva saptamani si dupa aceea se va asterne uitarea peste "Scandalul Vamilor". Asa se intampla de obicei: ceva praf in ochii lumii si dupa o vreme tacere... Personal eu cred ca doar 1% din toti cei arestati la nivel de tara vor ajunge la parnaie. Sper sa ma insel...
5.   In al doispelea ceas trimis de
( 5 mai 2011, 20:06:06
poate au intelepciunea sa povesteasca in instanta despre cum mergea la baute conu preli cu mister ionescu si facea cartile ca sa-i vina si lui grosu.florinele,nu-l mai tine pe nasu in brate ca nu el a stat la mititica si a facut pipi in galeata.sa plateasca la fel ca voi toti,ca doar a supt si el de la vacuta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei