Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2011 - Anul XVI, nr. 104 (4702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Hotărâre judecătorească

Club de noapte, închis pentru că muzica teroriza doi bătrâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea unui club de noapte din centrul municipiului Fălticeni a fost suspendată prin hotărâre judecătorească, motivul fiind că locaţia se învecinează cu casa a doi bătrâni, iar muzica şi gălăgia specifică unei discoteci le creează un puternic disconfort vârstnicilor. Cazul a fost semnalat de Monitorul de Suceava în luna martie a anului trecut, decizia instanţei confirmând practic că cei doi bătrâni nu au linişte în propria lor casă.

Iosif Popa, veteran de război, care a împlinit vârsta de 90 de ani, şi soţia sa, Alexandrina, de 83 de ani, locuiesc pe strada Republicii din Fălticeni, în zona pietonală, casa lor făcând parte dintr-un complex de locuinţe vechi. Cei doi bătrâni locuiesc în acest imobil de zeci de ani şi niciodată nu s-au gândit că vor ajunge să stea la câţiva metri de un club de noapte. Problemele au început să apară din 2007, când fosta locuinţă din dreapta casei lor a fost transformată în bar şi terasă de un tânăr din localitate, Claudiu Amariei. La început bătrânii nu au avut probleme deosebite cu localul, coşmarul începând în aprilie 2009. Atunci, autorizaţia firmei aparţinând lui Amariei, Vento’s Company SRL, a suferit o modificare esenţială. Programul de funcţionare din weekend a fost prelungit până dimineaţa la ora 5.00, iar în spaţiul respectiv au început să se organizeze petreceri zgomotoase. Între casa bătrânilor şi club există doar un mic spaţiu, în partea de sus clădirea în care funcţionează localul „înghiţind” practic casa bătrânilor.

 

Autorizaţie fără acordul vecinilor, nivel de decibeli ridicat, pereţi crăpaţi, consultaţii medicale în miez de noapte 

Mihai Popa, fiul celor doi bătrâni, a început o lungă luptă pentru a-şi scăpa părinţii de coşmarul de a fi „clienţi” permanenţi ai discotecii. S-au făcut măsurători privind nivelul de zgomot, care au arătat că nivelul de decibeli din casa bătrânilor este cu mult peste limita legală. Patronul a acceptat să-şi monteze un limitator de sunet şi a efectuat lucrări de izolare a pereţilor însă bătrânii susţin că tot nu au scăpat de gălăgie.

A început apoi lupta în instanţă, familia Popa cerând anularea autorizaţiei de funcţionare a societăţii, autorizaţie emisă de Primăria municipiului Fălticeni. Argumentele aduse de avocatul familiei Popa au fost multiple. În primul rând, atunci când primăria a emis autorizaţia nu a existat acordul tuturor vecinilor, ceea ce contravine legii. La dosar au fost depuse şi declaraţiile unui medic care a acordat în mai multe rânduri asistenţă medicală pe timp de noapte bătrânilor, precum şi poze cu pereţii crăpaţi ai imobilului familiei Popa. De asemenea, determinările de zgomot au arătat şi acestea depăşiri ale limitelor admise, în toate locaţiile vecine clubului.

Reclamanţii au arătat că suspendarea autorizaţiei de funcţionare „se impune şi este o cauză urgentă”, motivată de faptul că viaţa lor este un adevărat coşmar. Avocatul familiei Popa a mai arătat că limitarea zgomotului nu este suficientă pentru liniştea bătrânilor, deoarece „tropăielile petrecăreţilor, chiuiturile şi gălăgia specifică unui club de noapte le fac în continuare viaţa un coşmar”.

 

Obţinerea anulării definitive a autorizaţiei, următorul pas

Pe baza acestor argumente, pe 3 decembrie 2010 Tribunalul Suceava a decis suspendarea autorizaţiei de funcţionare numărul 952/15-08-2007, emisă de Primăria municipiului Fălticeni, decizia rămânând definitivă şi irevocabilă pe 24 februarie a.c.

Hotărârea a fost luată în baza articolului 14 al Legii 554/2004, privind contenciosul administrativ, lipsa acordului vecinilor fiind principalul argument pentru care autorizaţia este considerată ilegală. Mai trebuie spus că această decizie de suspendare este valabilă până la soluţionarea cauzei de fond, pe 26 mai urmând a se judeca un nou termen în procesul care vizează anularea definitivă a autorizaţiei.

 

„Am apelat şi la Poliţie, Garda Financiară şi la un executor judecătoresc”

Pentru familia Popa problemele sunt însă departe de rezolvare.

„Claudiu Amariei a închis clubul de la etaj, însă barul funcţionează, a mutat petrecerile jos. Decizia instanţei spune clar, autorizaţia de funcţionare a SC Vento’s Company a fost suspendată, este vorba de toată activitatea şi nu numai de discotecă. Cred că toată problema pleacă de la Primăria Fălticeni, reprezentanţii acesteia evită să acţioneze ferm. Am apelat şi la Poliţie, Garda Financiară şi la un executor judecătoresc, vom merge mai departe, sperăm să obţinem anularea definitivă a autorizaţiei şi astfel nimeni să nu mai poată da o altă autorizaţie, în aceeaşi locaţie”, a declarat Mihai Popa, precizând că face aceste demersuri doar pentru liniştea părinţilor săi, care au grave probleme de sănătate.    

 

Patronul spune că are intenţii bune şi vorbeşte de o miză imobiliară 

Contactat telefonic de reporterii Monitorul de Suceava, administratorul SC Vento’s Company SRL este de părere că ambiţiile familiei Popa au depăşit de mult disconfortul fonic.

„Fiul celor doi vrea să îmi închidă afacerea pe toate căile, asta este miza reală. Am făcut investiţii în izolarea localului şi în limitatorul de zgomot, dar tot nu au fost mulţumiţi. Acum, de pe 4 decembrie 2010, am închis discoteca, ceea ce îi deranja pe ei. Chiar şi aşa, domnul Popa continuă să mă hărţuiască cu procese şi cred că devine clar pentru oricine ca sunt şi alte interese”, se apără Amariei, care susţine că s-ar înţelege oricând cu cei doi vârstnici şi ar mai investi oricât este nevoie pentru izolarea localului şi a locuinţei lor, însă fiul lor are un alt interes.

Claudiu Amariei susţine că miza este una imobiliară, fiul vecinilor cerându-i în schimbul liniştii o sumă imensă, mult supraevaluată, pe casa pe care o moşteneşte de la părinţii săi.  

În privinţa primarului din Fălticeni, Vasile Tofan, lucrurile sunt clare.

„Noi, ca primărie, ne-am făcut datoria şi am notificat administratorul localului că instanţa a dispus suspendarea autorizaţiei de funcţionare emise de către noi. Mai departe este litigiul dintre părţi în care noi, primăria, nu avem cum şi de ce să intervenim”, a precizat edilul Primăriei municipiului Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Club de noapte, închis pentru că muzica teroriza doi bătrâni.
 Vizualizări articol: 3314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Club de noapte, închis pentru că muzica teroriza doi bătrâni4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vasile trimis de
( 5 mai 2011, 11:17:02
Domnu' primar, nu cred ca singurul lucru pe care-l poate face primaria este sa notifice... Asa si eu imi iau o taraba, ma plantez pe pietonalul din Falticeni si incep sa vand reviste porno. Iar onor primaria vine doar si ma notifica? Nu constata, nu ia masuri, nu da amenzi?
1.1  RE: Vasile trimis de
( 5 mai 2011, 19:08:34
Diferenta din pietonal si local este ca primul face parte din domeniul public iar cel de-al doilea reprezinta o proprietate privata unde primaria nu are autoritate. Pricepix?
2.   Nenea primaru trimis de
( 5 mai 2011, 11:24:26
cam fricoasa primaria Falticeni! suspect de fricoasa! nu are angajati meleteni comunitari! ii tine degeaba? nu are inspectori ! sau poate nu mai au procese verbale de contraventie! Na, e criza dom"le!
3.   Comentariu trimis de
( 5 mai 2011, 12:52:07
Eu nu inteleg de ce cluburilor li se acorda autorizatie de functionare in oras, in mod normal ar trebui sa functioneze doar la periferia orasului.O mare vina are si inspectorul primariei care se ocupa de societatile comerciale.Cat despre nou infintata politie locala cine sa faca treaba,toata ziua sunt cu bautura in cap si nimeni din primarie nu ii vede,sau daca ii vede, nu ii trage nimeni la raspundere pentru ca doar sunt angajati de primar ,nu?
3.1  RE: Comentariu trimis de
( 5 mai 2011, 15:30:38
Dragul meu,ai o mare problema :esti imbecil sau ai o fixatie cu politia(si cu Radio As-prietenii stiu de ce).Si in Cronica de Falticeni ai spus aceleasi tampenii.Poate se imbata de adevaratelea si vin dupa tine...(nu mai spun la nimeni dar stiu ca esti retardat)
3.2  RE: Comentariu trimis de
( 5 mai 2011, 22:48:23
GARDA esti cumva politist LOCAL si te-ai trezit din aburii alcoolului ?Eu macar imi expun parerea, pe cand tu nu stii decat doau cuvinte, imbecil si retardat,cuvinte ce te caracterizeaza perfect.Nu am nici o fixatie cu politia sau cu Radio As, din contra respect ambele institutii pe cand tu esti de toata jena.
3.3  RE: Comentariu trimis de
( 6 mai 2011, 06:33:32
daca eram politist local,iti aratam la ce foloseste bulanul(nu la ce il foloseste stimata ta mama).da'chiar ce mai face mama ta?tot la produs?
4.   Deth trimis de
( 5 mai 2011, 12:56:13
Oricum era un `club` plin de impresari,bine le facedevil
5.   Asta-i poantă? trimis de
( 5 mai 2011, 13:06:45
la 90 de ani respectiv 83 de ani cred că auzul te mai lasă. ori aude feciorul şi pentru părinţi?
6.   Pt amarul trimis de
( 5 mai 2011, 15:50:16
frate cred ca esti doar acru ,tu ti-ai lasa parintii sa moara de inima doar k altuia sa-i mearga afacerea intre case ,la centru ? daca da atunci esti un prost, pt mine cel putin parintii inseamna mult ,linistea,calmul le-au dobandit k si tine prin nastere. Daca iti place galagia dute tu sa stai o saptamana acolo si apoi mai vedem .
6.1  RE: Pt amarul trimis de
( 6 mai 2011, 08:15:03
nu mai ştii de glumă? oricum adevărul e undeva la mijloc.
7.   Ce ma bucur!!! trimis de
( 5 mai 2011, 22:33:50
Vai dar ce ma bucur !! ce fatza antipatica are jegul de ``patron`` nu il suport deloc,are figuri de lache,ma bucur din toata inima Amariei!!sa ajungi la sapa de lemn imputitule
7.1  RE: Ce ma bucur!!! trimis de
( 6 mai 2011, 23:00:52
Frustrarea ta nu poate veni decat din dorinta de a petrece timpul alaturi de betivi si menelisti...si cum asa ceva in Vento's nu ai gasit... iti inteleg frustrarile:)
8.   Pt melisa trimis de
( 6 mai 2011, 16:59:20
"Jegul" ala de patron care spui tu are cel putin 30 angajati la diferite firme din cate stiu eu si plateste impozite la stat intr-o luna cat nu ai tu intr-un an.
9.   .. trimis de
( 6 mai 2011, 18:15:14
cu totii ( care au fost in club) stim cat de incet se auzea muzica in club....casa aia are 300 de ani, e normal sa se dezintegreze dupa atata timp si vreme ,dar nu din cauza muzicii, sa fim seriosi ,nici macar nu e peste casa lui clubul, treceti pe langa celelalte ' discoteci" si vedeti ce inseamna muzica tare si tipete,
10.   Nimic in viata nu este ireversibil trimis de
( 6 mai 2011, 18:23:41
Cunosc foarte putin povestea dar, orice persoana care cunoaste familia Popa poate sa spuna despre ei ca sunt niste "oameni" fara Dumnezeu. Sunt un cetatean cu o varsta apreciabila si care, in tinerete ma invecinam cu acest nenorocit batran care, acum isi plange, "povestea vietii lui'', MINCIUNA de fapt. Nu sunt primii vecini acestia care au probleme cu familia Popa, oriunde au locuit au tras in mocirla pe toata lumea, nici cei tineri nu sunt mai la locul lor. mergeti in scara blocului unde locuieste fiul Mihai Popa, si intrebati toti vecinii daca sunt in relatii bune cu acestia! Dupa cum spuneam nu cunosc indeaproape problema dar, cunosc familia Popa si asta ma duce sa trag concluzia ca E O MARE FACATURA.
11.   ... trimis de
( 6 mai 2011, 18:34:01
apropo de facatura ... eu unul ma intreb de ce nu apare data la pozele care au fost cica facute in casa la oameni straight face ????????????
12.   Comentariu trimis de
( 6 mai 2011, 18:38:51
dac vrei sa-ti faci o parere despre aceasta poveste, mergi si fa niste cumparaturi de la BRAX si o sa vezi cum vei fi tratat. Cu siguranta te vei simti umilit si o sa-mi dai dreptate. Daca stau sa analizez comentariile tind sa cred ca Falticeniul nu merita un local select cum este acesta. Clubul nu stiu cum arata pt ca sunt in varsta si nu frecventez dar, cea mai buna cafea acolo poti sa o servesti, in liniste si curatenie. Eu cred ca acest baiat Amariei a pus mult suflet acolo si nu se va lasa calcat in picioare de asa ponegriti. DOAMNE AJUTA
13.   Pt Melisa cu multa....... trimis de
( 6 mai 2011, 18:55:51
Auzi fato daca nu iti place lumea nu trebuie sa intri in bar....si te sfatuiesc de acum incolo sa mergi sa iti bei sucul la AROMAAAAAA alaturi de toti ratatiii care au cate ceva de comentat impotriva acestui bar si a patronului....pt cel care a comentat ca merg doar impresari....sa mearga in alta parte...merg acolo pentru ca nu vreau ca ala de langa mine sa puta...sa imi pot bea bautura linistit nu deranjat de toti drogatii si pt ca servirea este impecabila.....asa ca o mare parere de rau pt cele intamplate si speram ca la redeschidere patronul sa inghita gura tuturor mancatorilor de.........
14.   Pt domnu popo ala tinar.... trimis de
( 6 mai 2011, 19:43:24
sa imi belesti p..a de cretin retardat si mai ales fomist care vrei sa il gherlesti pe claudiu de bani....huooo fomistu dracu ca nu iti mai ajunge....zici ca se aude muzica tare??si pe telefon la mn daca ascult muzica se aude mai tare dcau in vento's club sau jos in bar we animalule...da las ca D-zeu e sus si vede tot si da la fiecare dupa cum face...roata se intoarce...UNDE MAI BEAU EU CAFEAUA DE ACUMA:(((....rog clienti fideli de la vento's sa nu apeleze niciodata la acesti oameni care au  ☭ u ala de firma 'brax' .sa falimenteze si animalu asta de popa,care lasa oameni fara servici in vremurile astea de cact care le traim...
15.   ... trimis de
( 6 mai 2011, 20:53:59
bravo boschy....in sfarsit cineva are curaj sa spuna asa cum le trebuie.pacat ca sa intamplat asta cu Vento’s .am petrecut momente frumoase acolo.to bad
16.   Draga Melisa... trimis de
( 6 mai 2011, 22:27:19
Frustrarea ta nu poate veni decat din dorinta de a petrece timpul alaturi de betivi si menelisti...si cum asa ceva in Vento's nu ai gasit... iti inteleg frustrarilehappy
Singurul bar si singurul club din Falticeni unde standardele ridicate erau la ele acasa! Rusine celor care nu apreciaza ceea ce inseamna servicii de buna calitate.
17.   O simpla parere trimis de
( 8 mai 2011, 01:44:04
Majoritatea stim ca patronul barului si-a deschis un copy center langa BRAX. El probabil a facut chestia asta pentru a se razbuna pentru ca i s-a inchis clubul . Dar bag de seama ca Popa a fost mai tare si a reusit sa il duca la pamant. Dar sa speram ca pana la urma se va redeschide macar barul. Cum au zis si altii ...Singurul bar din oras unde totul era la un nivel inalt . Bafta dl. Amariei .
18.   .. trimis de
( 8 mai 2011, 20:49:38
daca voi aveti impresia ca unii oameni is masoara "taria" prin afacerile lor imi pare foarte foarte rau de voi..Domnu Amariei a deschis acel copy center pt ca asa a vrut el nu pentru a domolii pe cineva,ameninta sau orice altceva va mai debiteaza mintea d-voastra,a tuturor...daca era vb d asa ceva..avel copy center era infiintat de mult..

in loc sa mai criticati pe altii,,am un sfat..DESCHIDETI-VA UN BAR..SA NU ZIC CLUB K E PREA MULT..sa vad dak voi rezistati 3 luni..k au mai fost alti bravi si nu au rezistat...in mom in care nu va place ceva,,nu mai comentati..gusturile nu se discuta..nu va obliga nimeni sa ma petreceti o parte din timpul vostru intrun loc p care nul agreeati..k doar nu o fi sg bar din oras....dar cum s-a mai spus...e singurul de acest gen...curat,ingrijit,linistit si cu oameni MARI..spun mari pt ca..eu nu sunt simplii angajati si angajatori.. sunt prieteni..love struck

totul va fii bine..si...knd de va deschide....dak nu va place..asa cum sustineti..nu veniti babieslove struck ne e bine si asa..
si pt Popa...viata lunga;) are Dumnezeu grija de toti..
19.   ........ trimis de
( 8 mai 2011, 21:47:48
Ba astia care mi-ai spus sa ma duc sa beau la Aroma cafea,eu nu mai sant in tara de multi ani ,am spus ca nu-l suport pe Amariei,pt ca il cunosc personal,asa ca multe din postari sunt ale lui,dar eu stiu ca atunci cand iti deschizi un club mai ceri si aprobari ,da asa de tare ma doare capu` la cate taxe si impozite plateste asta...sa plateasca da`l in p.... masi ca doar are ``afacere`` si tre sa mai dea si la stat,dar spagiile care lea dat la Primarie cum este???eu am ce am cu el nu cu ``Clubul lui``
20.   Pt melisa trimis de
( 8 mai 2011, 22:45:43
ai face bine sati masori cuvintele... si SUNT se scrie nu SANT...
daca ai ceve personal cu omul zii in fata nu mai posta tampenii pe net.si acolo la italia la tine..comme se dici..ca d acu nu mai stii sa vb romana..plateste u impozitele tale,veziti de treaba ta,nu mai polua lingvistic toate siteurile cu injuraturile tale..in rest..si tie ca si celorlalti.. multa bafta
21.   PT DORISSS trimis de
( 8 mai 2011, 22:47:00
Sa fim serios.. dupa ce un individ iti inchide clubul ..iti deschizi din intamplare o afacere in acelasi domeniu fix langa BRAX.. Te minti singura..In afaceri sunt foarte multe chestii . Trebuie sa fii atent ca daca nu cine te prinde in pas gresit te fute de nu te vezi. Scuze de expresie. Sunt multe lucruri de care trebuie sa ai grija de la inceput ca sa mearga bine o afacere.
22.   ! trimis de
( 8 mai 2011, 22:49:13
si nu vreau sa fiu inteles gresit. Eu il respect pe dl. Amariei pt ce a facut , pentru conditiile pe care le creea la barul sau . Sa speram ca se rezolva problema cat mai repede
23.   Pt melisa..... trimis de
( 9 mai 2011, 19:53:41
deci daca nu esti in tara....stai linistita in banca ta si beti sucul in orasul tau.......si daca vii prin falticeni sa te duci la Aroma........ca sa iti etalezi fitele de italy.....si ale multe postari sunt al oamenilor ce ii frecventau barul pt ca akolo se simteau bine...scapau de stres si isi petreceau unele seri frumoase pe care tu nu ai de unde sa le stii.....asa ca gura mica si baga mare akolo ca sa ne deschizi tu un nou bar la standardele ridicate de domnul Amariei....si daca nu iti place de el trimitei un sms ca daca il stii personal probabil ai si numarul lui....dar nu ai curajul sa o faci pt ca asa esti crescuta.....si nu te bucura prea tare Dumnezeu e sus si comme se dici roata se intoarce broscaro......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei