Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mama lui Ioan Botiş, asociată în 2005 cu soţia acestuia într-o firmă de recalificare

Joi, 28 Aprilie 2011 (14:29:13)

Mama fostului ministru Ioan Botiş a fost asociată cu soţia acestuia într-o firmă pentru recalificarea forţei de muncă, înfiinţată în anul 2005, când Botiş era de un an director executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud, iar societatea a fost înregistrată tot la domiciliul acestuia, scrie "Q Magazine".

Conform "Q Magazine", debutul mamei lui Ioan Botiş în activităţile de selecţie şi plasare a forţei de muncă s-a produs în 2005, când fiul său deţinea deja de un an funcţia de director executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud.

Mama viitorului ministru, Ana Botiş, s-a asociat cu nora sa, Ligia Botiş, în firma Centrul de angajare şi recalificare Eurotehnologic SRL. Înregistrată ca şi fundaţia ce a generat scandalul recent tot la adresa de domiciliu a lui Nelu Ioan Botiş, firma a funcţionat până în septembrie 2010 în următoarea formulă de acţionariat: Ana Botiş - mama, cu 5% din acţiuni, iar Ligia Botiş - soţia, cu 95% din acţiuni. În imediata apropiere a datei la care Nelu Ioan Botiş a fost nominalizat ca ministru al Muncii, firma Centrul de angajare şi recalificare Eurotehnologic SRL a fuzionat cu o altă firmă a familiei, SC Mobil Construct SRL, ce produce mobilă. După această fuziune, mama ministrului nu şi-a mai menţinut niciun procent în afacere, preferând să se retragă, mai scrie "Q Magazine".

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu situaţia fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş, cerând procurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

Inspectorii ANI susţin că sunt indicii temeinice că fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, ar fi săvârşit infracţiunea de conflict de interese, potrivit art.253 indice 1 Cod penal.

ANI s-a sesizat în acest caz în 19 aprilie şi l-a înştiinţat pe Botiş despre acest lucru, fostul ministru prezentându-se la agenţie pentru a depune documente.

De asemenea, ANI precizează că şi soţia acestuia, Ligia Adina Botiş, în calitate de expert de tip A în cadrul Proiectului "Șansa la demnitate", respectiv, în calitatea de asociat unic şi administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetată pentru corupţie.

Inspectorii de integritate susţin că au indicii temeinice cu privire la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese de către Ioan Botiş, "constând în îndeplinirea unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani, sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură".

Ioan Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că a demisonat din funcţia de ministru al Muncii şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.

Cu o zi înainte el anunţase că soţia sa se va retrage din funcţia de consilier în proiectul derulat de Asociaţia EuroActiv din Bistriţa Năsăud şi că niciunul dintre ei nu a avut vreodată calitatea de fondator sau de membru al asociaţiei. Potrivit lui Botiş, "este posibil" să fi fost o greşeală din punct de vedere moral participarea soţiei sale în proiect.

"Poate că este o greşeală din punct de vedere moral prezenţa soţiei mele în proiect. Am discutat ca ea să se retragă din calitatea de angajat al acestei societăţii. Ca ministru am datoria de a sta departe de acuze de acest tip, consider că este o greşeală din acest punct de vedere", a declarat atunci fostul ministru al Muncii.

Potrivit acestuia, soţia sa câştiga 8.000 de lei pe lună pentru activitatea de consilier în cadrul proiectului "Şansa la demnitate", subliniind însă că este doctorand în management şi, prin urmare, are calificarea necesară pentru a lucra în proiecte europene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama lui Ioan Botiş, asociată în 2005 cu soţia acestuia într-o firmă de recalificare.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mama lui Ioan Botiş, asociată în 2005 cu soţia acestuia într-o firmă de recalificare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Puscarie trimis de
(28 apr 2011, 15:09:04
ACESTE GUNOAIE SOCIALE...CONDUC ROMANIA (CRIZA NU MAI EXISTA)...IN EUROPA SA UITAT DE CRIZA ...INSA ACESTE SUGATIVE PORTOCALII AU DUS TARA LA DEZASTRU!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei