Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc despre desemnarea ministrului Muncii:Aceste discuţii sunt între mine şi preşedinte;găsim soluţii

Joi, 28 Aprilie 2011 (15:28:00)

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Târgu Jiu, în legătură cu nominalizarea ministrului Muncii, că aceste discuţii se poartă între el şi preşedintele Traian Băsescu, urmând să fie găsite soluţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Emil Boc a fost întrebat la Târg Jiu când va fi numit un nou ministru al Muncii.

"Discuţiile noastre în privinţa nominalizării unui ministru sunt discuţii între preşedinte şi primul ministru şi atunci când avem nominalizarea făcută vă vom face cunoscută. Până atunci discutăm şi găsim soluţii", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR, că dacă premierul i-ar fi propus un ministru "convenabil" pentru portofoliul Muncii, ar fi emis decretul de numire imediat, el precizând, pe de altă parte, că nu se poate lega soarta Guvernului de remanierea unui ministru.

Traian Băsescu a precizat, întrebat care este raţiunea pentru care a ales împreună cu Emil Boc varianta asigurării interimatului la Muncă de către premier, că nu a fost el cel care a avut această opţiune şi că dacă i s-ar fi propus "un ministru convenabil" ar fi emis decretul "imediat".

"Nu eu am ales-o. Dacă mi-ar fi propus un ministru convenabil, cu siguranţă emiteam decretul imediat", a spus preşedintele.

El a adăugat că, potrivit Constituţiei, perioada de interimat se poate prelungi la 45 de zile.

"În momentul în care vor avea persoana potrivită pentru o asemenea funcţie - pentru că, dacă s-a reformat piaţa muncii prin noul Cod al Muncii şi prin legislaţia dialogului social, va trebui continuată reforma în zona socială, dreptul de asistenţă pentru diverse categorii. Or aici sunt legi, trebuie o nouă lege a copilului. O lege generală care este gata, a fost lăsată terminată de ministrul Botiş. Dar legile sectoriale, care decurg - o lege a copilului, o lege a familiei, legea pentru protejarea persoanelor cvu dizabilităţi. Este un set întreg de legi şi va trebui un om care să poată continua aceste procese de reformă", a spus preşedintele.

El a subliniat că nu leagă o nouă numire la Ministerul Muncii de soarta Guvernului în ansamblu. "Nu, nu se poate lega soarta unui Guvern de remanierea unui ministru", a spus preşedintele.

ANI s-a sesizat în acest caz în 19 aprilie şi l-a înştiinţat pe Botiş despre acest lucru, fostul ministru prezentându-se la agenţie pentru a depune documente.

De asemenea, ANI precizează că şi soţia acestuia, Ligia Adina Botiş, în calitate de expert de tip A în cadrul Proiectului "Şansa la demnitate", respectiv, în calitatea de asociat unic şi administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetată pentru corupţie.

Inspectorii de integritate susţin că au indicii temeinice cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese de către Ioan Botiş, "constând în îndeplinirea unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani, sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură".

Ioan Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că a demisonat din funcţia de ministru al Muncii şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.

Portofoliul Muncii a fost preluat, interimar, de Emil Boc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc despre desemnarea ministrului Muncii:Aceste discuţii sunt între mine şi preşedinte;găsim soluţii.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc despre desemnarea ministrului Muncii:Aceste discuţii sunt între mine şi preşedinte;găsim soluţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei