Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grupurile de firme româneşti totalizau 4.696 în 2009,cele de multinaţionale erau de 3 ori mai multe

Joi, 28 Aprilie 2011 (14:04:41)

Numărul grupurilor de firme româneşti era în 2009 de 4.696, în timp ce cele de multinaţionale erau de peste trei ori mai multe, respectiv 15.258, din care majoritatea controlate din străinătate, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Din totalul grupurilor de firme multinaţionale, 33 sunt controlate din România, iar 15.225 din străinătate. În categoria grupurilor multinaţionale au fost incluse şi persoanele fizice străine, care controlează cel puţin două întreprinderi din România.

În anul 2009, 24% din grupurile de întreprinderi identificate în România erau locale, iar 89% dintre acestea aveau două sau trei societăţi.

Totodată, cel mai mare procent de grupuri de firme au ca activitate comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (21%), industria prelucrătoare (18%) şi construcţii (14%).

În ceea ce priveşte grupurile româneşti, cele mai multe activează în comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (23%), industria prelucratoare (18%) şi în construcţii (13%).

În funcţie de ponderea numărului de salariaţi, majoritatea subgrupurilor de firme din România sunt controlate din Germania, Franţa sau Austria.

Rezultatele anului 2009 arată că pe primul loc, în funcţie de ponderea numărului de salariaţi, se află subgrupurile controlate de persoane juridice sau persoane fizice situate în Germania (17%), pe locul doi sunt cele controlate din Franţa (11%), în timp ce 9% din subgrupurile de întreprinderi sunt controlate din Austria.

Subgrupurile de întreprinderi controlate din Germania predomină în industria prelucratoare (8%), în secţiunea comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (5%) şi în secţiunea informaţii şi comunicaţii (2%).

Subgrupurile de întreprinderi controlate din Franţa domină în industria prelucrătoare (5%), în secţiunea comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (2%) şi în secţiunea intermedieri financiare şi asigurări (1%).

În privinţa subgrupurilor de întreprinderi controlate din Austria, 3% se regăsesc în industria extractivă, 3% în secţiunea intermedieri financiare şi asigurări şi 2% în industria prelucrătoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupurile de firme româneşti totalizau 4.696 în 2009,cele de multinaţionale erau de 3 ori mai multe.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupurile de firme româneşti totalizau 4.696 în 2009,cele de multinaţionale erau de 3 ori mai multe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei