Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Relaxare

Locuri de joacă şi parcuri printre blocurile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană intenţionează ca anul acesta să crească numărul de parcuri şi locuri de joacă pentru copii, dar să şi modernizeze parcurile existente.

Astfel, de curând s-a finalizat parcul de pe strada Lazăr Vicol, în spatele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”, acesta fiind unul dintre primele parcuri care se vor face printre blocurile Sucevei.

“Este un părculeţ frumos, cu alei, gazon, s-au pus două bănci, un loc de joacă pentru copii şi coşuri de gunoi. Este primul părculeţ pe care îl dăm în folosinţă în acest an, urmează modernizarea parcurilor mari, precum cel din Areni, de la Gara Iţcani sau cel de la sediul de primărie din Burdujeni, dar şi alte părculeţe în cartiere. Suntem în faza de proiectare cu un astfel de părculeţ în Burdujeni, în zona Moldova. Am discutat cu cei de la Colegiul Tehnic <Alexandru Ioan Cuza>, ne-au dat acceptul, pentru că şi elevii lor vor beneficia de acest parc”, a declarat primarul Ion Lungu.

Pe de altă parte, şeful municipalităţii sucevene a remarcat greutăţile pe care le întâmpină autorităţile locale atunci când au iniţiative de acest gen.

“Şi la realizarea acestui parc s-a lăsat cu scandal. Aşa e la noi când vrei să faci ceva. Cei care au maşini vroiau să îl transforme în loc de parcare, cei fără maşini vor parc. Cei care au copii mici doresc parc, cei mai în vârstă nu vor, că se face gălăgie. Noi trebuie să alegem astfel încât să putem mulţumi pe toată lumea. De aceea luăm în primul rând girul asociaţiilor de proprietari, care au personalitate juridică, au semnătură şi ştampilă şi reprezintă interesele unui grup mare de oameni. Trebuie să împăcăm parcările cu locurile de joacă şi cu părculeţele dintre blocuri”, a concluzionat Lungu, care vrea ca prin aceste parcuri amenajate între blocuri să le ofere condiţii mai bune de viaţă locuitorilor din zonă, posibilitatea de a avea zone de relaxare, aproape de casă, dar să şi sporească spaţiile verzi din oraş, necesare pentru un mediu mai curat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri de joacă şi parcuri printre blocurile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Locuri de joacă şi parcuri printre blocurile Sucevei3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La mai mare trimis de
(28 apr 2011, 11:40:35
Perfect ar fi sa daramati stadionul Areni si sa faceti un parc frumos acolo. Din pacate in mandatul d-voastra ati betonat o suprafata mare de spatii verzi. Centrul traditiilor populare l-ati parcat pe un spatiu verde, ati aprobat constructia de blocuri intre alte blocuri, pana si nebunul de la Padrino a fost lasat sa taie copacii si sa betoneze spatiul verde de pe trotuar. Nu se poate trage concluzia ca v-au placut spatiile verzi si parcurile in timpul mandatelor d-voastra. Poate acum la batranete va mai vine mintea la cap. Sper sa va tina noua orientare verde.
1.1  RE: La mai mare trimis de
(28 apr 2011, 13:34:38
Ma gandeam ca sunt singurul "nebun" care si-ar dori un parc in locul stadionului ,eventual unit printr-un pasaj suprateran cu cel de la universitate ca sa poti trece cu bicicleta , caruciorul, etc. din unul in celalalt fara sa traversezi strada. Sub parc s-ar putea face o parcare subterana ca sa fie locuri pentru cei care au treaba la primarie sau vin in parc , sa nu se mai blocheze tot timpul str.Al cel bun sau accesul la pompieri. Dar astea sunt vise pentru ca din parcuri nu iese nici o "combinatie", eventual din hoteluri care vor sta goale(ce tampenie) .
2.   Nu bagi nimic la cap prelipcanule! trimis de
(28 apr 2011, 12:23:18
i-aţi măi un purtător de cuvinte că enervezi oamenii numai prin simpla apariţie. ai o grămadă de domeniu public care stă neexploatat. de ex. terenul de lângă biserica Sf. Andrei inclusiv suprafaţa betonată de pe pârău. sau nu mai încape bâlciul acolo şi se pierd nişte lovele? terenurile de sport de la licee şi şcoli stau bine zăvorâte în afara orelor de curs. o fi din cauză că tinerii trebuie încolonaţi la mall şi alte hipermarketuri să belească ochii?
3.   ? trimis de
(28 apr 2011, 12:47:58
poate cineva sa imi spuna va rog unde este acest nou spatiu de joaca din spatele liceului de informatica??
3.1  RE: ? trimis de
(28 apr 2011, 20:58:19
cred ca se refera la parculetul ala de langa pizza ZARA in careul dintre blocurile cu 4 etaje . daca e asa ,actunci ziaristii astia de la Monitor nu au nici o treaba o orientarea in spatiu.
4.   Sec trimis de
(28 apr 2011, 12:55:57
Cuvintele cheie folosite de fiecare data : "intentioneaza", "au in plan", "pe viitor" etc.
5.   ? trimis de
(28 apr 2011, 13:21:07
Cand se refera la parcul din Areni, sper ca e vorba de parcul de la Universitate care mai arata a parc si ar trebui refacut !!! Oricum vis-a-vis de el e plin de terase facute pe spatiul verde, dar pe cine intereseaza ( vezi padrino) si parcul Florea Vladimir nu prea poate fi utilizat vara din lipsa de umbra.
5.1  RE: ? trimis de
(28 apr 2011, 14:26:51
Tocmai am vazut ca se "betoneaza" spatiul verde din fata primariei (din fata la Holiwood pana la semafor). Probabil se va face o terasa acolo. Mare magar e umflatul asta. Mai are tupeu sa vina sa ne spuna cum face el spatii verzi. Pentru o secunda chiar l-am crezut pe escroc de intentii bune.
6.   Comentariu trimis de
(28 apr 2011, 16:40:29
exista spatiu verde foarte frumos in suceava,dar probabil ca e pentru pozehappy.curtea spitalului.este un loc spatios unde daca macar nu se amenajeaza ceva pentru locuitorii sucevei,macar s-ar putea face un loc frumos de relaxare pt. pacientii spitalului.dar asa e la noi....unde e un petec frumos de iarba trebuie musai pusa inscriptie pt a nu se calca...amenda...bla,bla,bla.
7.   Locuri de joacă şi parcuri .....rar mai gasesti... trimis de
(28 apr 2011, 17:29:57
Bine ca pe altele le-ati "concesionat" unor afaceristi (vezi un fost loc de joaca din Obcini) ca sa nu mai aveti "obligatia" sa-l intretineti...Si se aude ca vreti sa mai scapati si de altele...Cum poti sa concesionezi pe 50 de ani un teren care apartine orasului? Cum sa-ti permiti asa ceva? Ca tu vei fi oale si ulcele si altii vor suferi timp de 50 de ani din cauza ta! Cel putin eu si copilul meu te vom injura multi ani de-acum incolo. Nemernicule!
M-am saturat de primar taran. Vreau si eu un Cavaler des Loges !
Si voi face totul pentru asta.
8.   Gindirea e buna trimis de
(28 apr 2011, 17:42:03
haideti faceti ,,,,,ca nimic nu se vede.... mai ales in burdujeni....si orasul la fel,,,. locuri de joaca .......nu am cuvinte sa va critic.......acele sunt locuri de tortura nu de joaca ......sunteti nepasatori fata de copii nostri,,,,
9.   Comentariu trimis de
(28 apr 2011, 18:21:44
"Normal ca nu ne convine ceea ce se petrece cu echipele noastre, e clar ca inca nu avem jucatori cu care sa formam o echipa competitiva. Nu e normal nici ceea ce se intampla, ma refer la faptul ca, multi jucatori valorosi care apartin de LPS Suceava sunt legitimati la Sporting Suceava, si la juniori A si B si la juniori C, asta pentru ca asa a inteles domnul Anton ca se cuvine. Noi suntem cu munca si ei cu rezultatele cum se spune, si mai primesc si finantare pentru asta, dar cat de curand vom pune capat unor astfel de practici de prin fotbalul juvenil sucevean." a declarat Ovidiu Murariu, antrenorul juniorilor A si seful catedrei de fotbal de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava.
ARE DREPTATE MURARIU, HOTUL ASTA DE PRIMAR DA BANI LA SPORTING SI ACESTI NENOROCITI VAND PE CEI MAI BUNI SI IMPART CU PRIMARUL PRIN MAFIOTUL DE LAHMAN, ACESTUI NUI MAI AJUNG LUCRARILE PRINSE CU PRIMARIA, SE BAGA SI LA FOTBAL SI NENOROCESTE FOTBALUL DIM SUVEAVA, O SA APARA TOATE NEREGULILE IN CAMPANIA ELECTORALA CA NU SUNTEM PROSTII PROSTILOR.
10.   IUDA SPOPRTULUI SICEVEAN trimis de
(28 apr 2011, 18:31:49
Nenorocit de primar, poti face parc si la cimitir la maicata, ai distrus fotbalul cu mafiotii tai, ai impartit la toti bani sa nu se aleaga nimic di ei, asta e realitatea nenorocitule, nu vrei sa fie rezultate sa ai o scua pentru a nu da bani, esti cel mai nesimtit primar a tuturor timpurilor din Suceava, , O SA LE DAI TOATE PE UNA pana la sfarsit, esti IUDA SPORTULUI SUCEVEAN.
11.   Redneck-ul mincinos trimis de
(28 apr 2011, 20:35:20
A mai facut "gospodarul" si pista de biciclete,si alte minuni care nu folosesc nimanui sau care lipsesc cu desavarsire...in Obcini nu pot scoate copilul cu caruciorul ca-i zdruncin creierii de bune trotuare ce-a facut tem'belu asta...e plin orasul de gropi,caini maidanezi si gunoaie si autistul asta vede parcuri,flori,terenuri de golf,telegondole si alte abureli cu care ar putea sifona banul public.Au inceput campania electorala cam devreme...
12.   Toti sunt pusi pe capatuiala si nu vor sa ne ascu trimis de
(28 apr 2011, 22:28:32
Se vede ca nu-i cunoasteti pe astia!
Au fost alesi de noi sa ne imfrumuseteze orasul si sa nu ne faca sa suferim in mizerie.
Inca mai credeti in buna lor credinta!?
Pacat, si va pierdeti vremea!
Toti sunt pusi pe capatuiala si nu vor sa ne asculte!
Lipsa spatiilor verzi se datoreaza modului ingust de gindire si lipsa de educatie.
In Ungaria in fiecare orasel, cit de mic, sunt spatii verzi cu flori peste tot si parcuri multe de mari intinderi. De ce lor le trebuie asa ceva!?
13.   Unde este parcul promis de pe CARTODROM? trimis de
(28 apr 2011, 22:36:20
Pacat ca nu s-a amenajat parcul de pe Cartodrom!! Era propus un parc de joaca, de distractie numai pentru copii!
14.   Vrem un primar adevarat ... trimis de
(29 apr 2011, 07:59:10
Vrem un primar adevarat care sa ia masuri severe si tot ce s-a concesionat pe domeniul PUBLIC sa fie anulat ...cum au facut deja unii primari adevarati din tara . Toti cetatenii au dreptul la spatii verzi si la aer curat ...nu doar clica care construieste peste tot ...cand sunt atatea spatii de inchiriat ...DE EX. in fata blocului meu era un frumos spatiu verde...s-au gasit 3 excroci ..au dat ce au dat ..si au facut garaje ...dar era si spatiul meu si al altora..fiindca era public .. Cine ne face dreptate !.Daca vor gareje sa-si cumpere teren, sa-si faca casa si sa aiba curte..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei