Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc spune că se doreşte instituirea managementului privat la toate companiile de stat

Joi, 28 Aprilie 2011 (14:28:29)

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Târgu Jiu, că Guvernul doreşte instituirea managementului privat la companiile de stat ca o alternativă la situaţia actuală, aceasta fiind o soluţie pentru îmbunătăţirea actului de conducere a acestor companii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, joi, la Târgu Jiu, că Guvernul analizează oportunitatea instituirii managementului privat la companiile de stat.

"Este o poziţie a Guvernului României de a gândi la toate companiile de stat instituirea managementului privat ca o soluţie alternativă la ceea ce există în momentul de faţă. Este o soluţie pe care Guvernul o analizează în acest moment, dar nu pentru un caz punctual, ci pentru tot ce înseamnă companii naţionale şi regii. O soluţie pentru îmbunătăţirea actului de conducere a acestor companii", a spus Boc.

Boc a afirmat că se află în plină derulare şi procesul de restructurare companiilor de stat, proces care se derulează pe două planuri.

"În primul rând identificarea pentru fiecare regie sau companie de stat a soluţiei de viitor. Soluţia poate însemna continuarea activităţii, restructurare sau vânzarea unor acţiuni minoritare acolo unde este cazul. Până la sfârşitul lunii iulie se va încheia acest proces de evaluare a fiecărei companii de stat din România şi se va preciza o soluţie punctuală pentru fiecare dintre ele", a spus Boc.

Pe de altă parte, Boc a spus că la acest moment nu se poate vorbi despre o soluţie privind înfiinţarea complexurile energetice.

"Aici (în cazul complexurilor energetice - n.r.) este vorba de o soluţie mult mai amplă şi ţine cont de ceea ce se va întâmpla la nivel guvernamental cu înfiinţarea celor două companii energetice. Guvernul nu a renunţat la acest obiectiv, vom avea discuţii în cadrul Guvernului pentru evaluarea ultimelor sentinţe judecătoreşti pe marginea înfiinţării companiilor", a spus Boc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc spune că se doreşte instituirea managementului privat la toate companiile de stat.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc spune că se doreşte instituirea managementului privat la toate companiile de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei