Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu,constructorilor străini:În România trebuie să munciţi profesionist, dacă nu, vă duceţi înapoi

Joi, 28 Aprilie 2011 (15:25:44)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a făcut, joi, apel la constructorii străini care au contracte de infrastructură cu statul român să lucreze cu profesionalism, în caz contrar "să se ducă înapoi de unde au venit", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anca Boagiu a participat, joi, la inaugurarea pasajului pestre calea ferată de la Ciochiuţa, judeţul Mehedinţi, a cărui construcţie a început în urmă cu aproximativ 20 de ani.

"Dacă discutăm despre pasaj există cauze tehnice care justifică modifcări de proiecte, dar lipsa de interes a constructorilor care ne-au obligat să reziliem contractele şi să le relicităm nu este o justificare", a spus Boagiu, referindu-se la întârzierea cu care s-au finalizat lucrările la calea ferată.

Pentru ca situaţia să nu se repete în alte cazuri, ministrul Transporturilor le-a adresat un avertisment constructorilor străini, spunându-le că în România trebuie să muncească "la fel de profesionist" ca la ei acasă.

"Dacă vrei să munceşti în România trebuie să munceşti la fel de profesionist cum o faci la tine acasă, dacă nu, terminalul cel nou de la Otopeni îi aşteaptă să se ducă înapoi de unde au venit şi poate îşi reamintesc ce înseamnă să lucrezi profesionist", a afirmat Anca Boagiu.

Iniţial, constructorul care a câştigat licitaţia pentru lucrările la pasajul peste calea ferată de la Ciochiuţa a fost firma greacă Proodeftiki, însă construcţia a fost întârziată de probleme din interiorul firmei, iar în octombrie 2005, Compania Naţională de Drumuri a încercat să rezilieze contractul. Rezilierea s-a reuşit abia în iulie 2007, perioadă în care firma greacă a primit de la statul român 550.000 de euro, compensare pentru creşterea preţurilor de la începerea lucrărilor. Când s-a reziliat contractul, grecii executaseră doar 68 la sută din lucrările prevăzute în contract. Lucrările au fost întrerupte o perioadă de timp, fiind reluate în 2010, când noua licitaţie a fost câştigată de compania SCT Timişoara.

La inaugurarea pasajului de la Ciochiuţa au participat premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, senatorul PDL de Mehedinţi Mihai Stănişoară, deputatul PDL Doina Chircu şi autorităţi judeţene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu,constructorilor străini:În România trebuie să munciţi profesionist, dacă nu, vă duceţi înapoi.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu,constructorilor străini:În România trebuie să munciţi profesionist, dacă nu, vă duceţi înapoi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei