Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Spitalele reprofilate în cămine primesc bani la semnarea contractului, chiar şi fără activitate

Joi, 7 Aprilie 2011 (14:56:15)

Unităţile sanitare reprofilate care solicită transformarea în cămine pentru persoane vârstnice vor avea asigurată finanţarea de la data încheierii contractului, chiar dacă nu desfăşoară activitate timp de trei luni, informează, joi, Ministerul Sănătăţii.

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat Hotărârea de modificare a Programului de interes naţional "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice", astfel încât unităţile reprofilate să-şi poată primi finanţarea imediat ce a semnat contractul, nu de la începutul lunii următoare cum a fost stabilit iniţial.

"Prin această modificare, se sprijină continuitatea activităţii unităţilor care participă la Programul de interes naţional «Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice», după data de 31 martie 2011, prin asigurarea finanţărilor necesare funcţionării acestora. Până la acestă prevedere, legislaţia prevedea ca pentru autorităţile administraţiei publice locale care depun solicitarea de finanţare după data de 31 martie 2011, finanţarea să se realizeze începând cu data de întâi a lunii următoare datei de încheiere a contractului. În aceste condiţii, pot apărea situaţii în care unităţile care intră în program să rămână fără finanţare pentru o perioadă de o lună", arată comunicatul MS de joi.

Conform noii prevederi, unităţile sanitare reprofilate care solicită transformarea în cămine pentru persoane vârstnice vor beneficia de finanţare de la data încheierii contractului.

După data de 1 aprilie 2011, încă patru consilii locale au depus cerere de accesare a Programului de interes naţional "Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice", respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Consiliul Local Ghimpaţi (Giurgiu), Consiliul Local al comunei Truşeşti (Botoşani) şi Consiliul Local Lipova (Arad).

Acestea se adaugă celor şapte unităţi sanitare care au intrat în program. Cele şapte sunt Spitalul Comunal Vintilă Vodă (Buzău), Spitalul de Boli Cronice Bocşa (Caraş - Severin), Spitalul Orăşenesc Roznov (Neamţ), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei (Sălaj), Centrul de Sănătate Cervenia (Teleorman), Centrul de Sănătate Furculeşti (Teleorman), Spitalul de Cronici Dr. I.T. Nicolescu Tutova (Vaslui).  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Spitalele reprofilate în cămine primesc bani la semnarea contractului, chiar şi fără activitate.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Spitalele reprofilate în cămine primesc bani la semnarea contractului, chiar şi fără activitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei