Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preţul, principalul criteriu de alegere a unei locuinţe, zona este mai puţin importantă

Joi, 7 Aprilie 2011 (13:53:38)

Aproape jumătate dintre cei care sunt interesaţi să cumpere o locuinţă au ca principal criteriu de selecţie preţul, fără să ţină cont de zona în care se află aceasta, reiese dintr-un studiu realizat de firma Be Igloo pe un eşantion de 4.500 de persoane.

"Peste 45% dintre cei care doresc să cumpere o nouă locuinţă sunt interesaţi în primul rând de preţul şi de suprafaţa apartamentului. Locuinţa este astfel aleasă în funcţie de buget, de costurile de intreţinere şi abia apoi în funcţie de zonă. Studiul Be Igloo arată că ultimii doi ani de criză au reorganizat lista de priorităţi a celor interesaţi să-şi cumpere un apartament", se arată într-un comunicat al firmei.

Prin intervievarea clienţilor din portofoliu Be Igloo, în legătură cu zona în care doresc să fie amplasată locuinţa pe care vor să o cumpere, a reieşit că 45% dintre aceştia solicită o ofertă generală, pe tot Bucureştiul. Ei nu mai cer oferte doar pentru un cartier sau două, ci vor să compare preţurile din toate ansamblurile, indiferent de zonă.

În anii de dinaintea crizei, majoritatea clienţilor, indicau direct cartierul sau cartierele în care doreau să cumpere o locuinţă şi nu erau foarte atenţi la preţuri.

"Criza i-a obligat pe românii care încă mai au un buget pentru o locuinţă să fie mai precauţi când vine vorba de cheltuirea banilor. Ei preferă să se uite cu mare atenţie la toată oferta de pe piaţă, chiar dacă acest lucru întârzie procesul de achiziţie, şi să cumpere acolo unde preţurile sunt cele mai atrăgătoare, lăsând zona pe planul doi", se menţionează în comunicat.

Cei care au drept criteriu principal de alegere a unei locuinţe zona în care aceasta este amplasată, se îndreaptă cu preponderenţă spre cartierele mai ieftine, dar aflate în apropierea centrului oraşului. Astfel, 30% dintre cumpărători îşi doresc o locuinţă în cartierul Titan, iar 13% în Militari.

Zonele cel mai puţin căutate sunt Berceni, Drumul Taberei (din cauza lipsei liniei de metrou) şi zona de nord a Capitalei (din cauza accesului greu şi a preţurilor piperate), pentru care optează mai puţin de un procent dintre clienţii interesaţi de o nouă locuinţă.

"Nu este deloc surprinzator faptul ca oamenii aleg zone precum Titan şi Militari dacă luăm în considerare că aici apartamentele cu două camere au preţuri începând cu 52.000 de euro, iar în celelalte zone preţurile sunt aproape duble", consideră autorii studiului.

După preţ şi suprafaţă, un alt punct important pe lista celor interesaţi să cumpere un apartament se numără şi aspecte legate de costurile de întreţinere ale locuinţei, sistemul de pază sau calitatea clădirii.

Be Igloo are în portofoliu proiecte imobiliare precum Optima şi Armonia din Titan, Ten Blocks şi West Park din Militari, My Dream Pipera, Residenz Chitila, Green City, Evocasa Selecta, Viva Braşov şi Green Hills Piatra Neamţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul, principalul criteriu de alegere a unei locuinţe, zona este mai puţin importantă.
 Vizualizări articol: 373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţul, principalul criteriu de alegere a unei locuinţe, zona este mai puţin importantă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei