Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toma: Nu regret prietenia cu Geoană, deşi asta pare acum păcatul cel mai grav din PSD

Vineri, 11 Martie 2011 (18:03:19)

Senatorul Ion Toma, care a demisionat vineri din PSD, afirmă în scrisoarea adresată preşedintelui partidului, Victor Ponta, că nu regretă prietenia cu Mircea Geoană, menţionând că, în prezent, a fi prieten cu preşedintele Senatului pare a fi "păcatul cel mai grav" în formaţiune.

"Trebuie să recunosc că vă scriu rândurile de mai jos nu fără regret şi nu fără un sentiment de tristeţe, dar am crezut mereu că bărbaţii politici trebuie să fie în primul rând bărbaţi şi trebuie să se comporte precum bărbaţii. O calitate a bărbatului este că atuci când îşi dă cuvântul, se ţine de el. V-am spus, domnule preşedinte Ponta, de faţă cu toţi colegii din Biroul Permanent Naţional, că, dacă veţi lua decizia să mă suspendaţi, fie şi o secundă din partid, să luaţi act de demisia mea. Am aflat din presă că aţi declarat că am fost suspendat din partid pe o perioadă nedeterminată. Bărbăteşte ar fi fost să le spuneţi ziariştilor şi ce v-am spus în BPN, că îmi dau demisia", îi scrie Toma lui Ponta.

El susţine că vreme de 20 de ani de zile a făcut performanţă pentru PSD şi va continua să fac performanţă în politică şi în viaţa publică şi de acum încolo. "Regret că s-a ajuns aici, regret că PSD a ajuns să fie mai preocupat de lupte interne decât să se lupte cu adevăraţii duşmani, care sunt şi au fost mereu în afara partidului. Regret că s-a ajuns într-un punct în care nu se mai apreciază şi nu se maiţine cont de criteriul performanţei electorale. Mai sunt multe pe care le regret, stimate domnule preşedinte, dar bună parte din ele vi le-am spus în cadrul şedinţei BPN în care s-a decis mazilirea mea", scrie Toma.

El menţionează că nu regretă prietenia lui Mircea Geoană, chiar dacă asta pare acum să fie păcatul cel mai grav în PSD. "Nu regret prietenia altor colegi din BPN, nu regret faptul că am putut să lucrez cot la cot cu oameni de o înaltă calitate profesională şi morală. Mai ales, nu doar că nu regret, dar preţuiesc în mod deosebit toate momentele petrecute alături de grupul PSD din Senatul României, unul dintre cele mai frumoase grupuri alături de care am avut onoarea să lucrez. Grupul PSD mi-a oferit multe momente de bucurie şi doresc să le mulţumesc colegilor mei pentru prietenia pe care mi-au arătat-o. De asemenea, am o preţuire deosebită şi păstrez amintiri dragi despre primarii din Olt, consilierii judeţeni şi locali, toţi cei care au însemnat forţa politică a PSD din judeţul Olt. Am lucrat mulţi ani alături de aceşti oameni şi vreau să vă spun că sunt printre cei mai buni pe care o să-i găsiţi în toată România", mai scrie Toma.

El adauă că regretă însă că dominaţia pe care PSD o exercita pe scena politică a început să apună, precum şi faptul că acest lucru este cauzat de cei care au fost mai preocupaţi să urmărească între ei decât să îşi urmărească adversarii. "Adevărul este că s-a ajuns prea departe. Nu aşa trebuie să stea lucrurile într-un partid de stânga şi nu aşa trebuie să se poarte nişte oameni de stânga. Ce încredere ne putem aştepta să aibă oamenii de la noi, când noi nu avem încredere în noi? Am avut ocazii destule să ne ridice la înălţimea aşteptărilor, dar din păcate nu am făcut altceva decât să ne afundăm în mocirlă", scrie Toma.

Ion Toma şi-a dat demisia anunţând conducerea partidului printr-o scrisoare trimisă prin fax la sediul central.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, că senatorul Ion Toma a fost suspendat din partid pentru o perioadă nedeterminată, propunerea PSD Olt de excludere a acestuia fiind "amânată" până la o "discuţie lămuritoare", care va avea loc lunea viitoare.

Vicepreşedintele PSD Ion Toma a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că odată cu decizia de suspendare a sa din partid, BPN a luat act şi de demisia lui din PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, întrebat dacă este posibilă excluderea lui Mircea Geoană, că nu doreşte să excludă pe nimeni din partid, dar cei interesaţi de funcţii să meargă la partidul "fripturiştilor", la Gabriel Oprea.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Craiova, că disputele din interiorul PSD, legate de o întâlnire pe care ar fi avut-o cu mai mulţi parlamentari "nu merită comentate", apreciind că vor fi găsite "resurse interne" pentru a ieşi din "chestia asta".

"Acest tip de dispută nici nu merită comentat. Sunt lucruri mai importante în ţară, de la viaţa unor copii, până la bunul mers al societăţii. Vom găsi noi resurse interne să găsim o formulă să ieşim şi din chestia asta. Sunt lucruri care nu merită comentate", a spus Mircea Geoană.

Surse din conducerea social-democrată au declarat, pentru MEDIAFAX, că lideri ai PSD au acuzat, miercuri, în BPN, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD.

Potrivit surselor citate, Adrian Năstase le-ar fi spus membrilor BPN că Geoană, Toma, deputaţii Florentin Gust şi Radu Coclici, precum şi alţi apropiaţi ai lui Geoană din teritoriu s-ar fi întâlnit săptămâna trecută la Hotel Ramada.

Discuţia de la Ramada, potrivit relatărilor din BPN, s-ar fi concentrat asupra iniţierii demersurilor de înfiinţare a unui nou partid, propunerea fiind făcută de Toma. Sursele citate au arătat că, potrivit discuţiilor din BPN, Geoană i-ar fi convins pe apropiaţi că ar fi mai oportună iniţierea unei platforme în interiorul PSD, care să se poziţioneze critic faţă de actuala conducere.

Sursele MEDIAFAX au arătat că majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sancţiunii lui Geoană, aflat deja în interiorul unei suspendări de şase luni din partid. Potrivit acestora, după ce s-a ridicat problema excluderii lui Geoană, Victor Ponta a propus ca, împreună cu Adrian Năstase şi Ion Iliescu, să aibă o discuţie lămuritoare, luni, atât cu Geoană, cât şi cu Toma. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toma: Nu regret prietenia cu Geoană, deşi asta pare acum păcatul cel mai grav din PSD.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toma: Nu regret prietenia cu Geoană, deşi asta pare acum păcatul cel mai grav din PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei