Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Târgul de carte de la Suceava

Întâlnire cu scriitorul Vasile Andru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria întâlnirilor cu autori şi editori şi a lansărilor şi prezentărilor de carte din cadrul ediţiei de primăvară a Târgului de carte de la Suceava, serie de întâlniri care le-a oferit sucevenilor prilejul de a-i audia şi de a obţine autografe de la Ion Drăguşanul, Luminiţa Tucă, Dumitru-Constantin Dulcan şi Dan Puric, s-a încheiat pe 8 martie, ultima zi a Târgului de carte sucevean, cu scriitorul Vasile Andru.

 

„Un manual de desfermecat”

Vasile Andru, dascălul de înţelepciune şi practică isihastă, omul cu chip luminos care mărturiseşte că s-a născut cu „gena fericirii”, a spus de la bun început că Târgul de carte de la Suceava i-a oferit „o surpriză plăcută”, atât prin diversitatea ofertei de carte, cât şi prin reducerile de preţ practicate. Fiind vorba de ziua de 8 martie, scriitorul a salutat prezenţa feminină din sală, propunând asistenţei un dialog „în care să ne simţim bine împreună de ziua consoartelor noastre”, având ca pretext câteva din cărţile sale.

Având pe masă câteva cărţi („Rugăciuni cu puteri vindecătoare”, „Tu ai palma cât o ţară” şi „Isihasmul sau meşteşugul liniştirii”), dar făcând conexiuni şi trimiteri la alte volume care puteau fi găsite în standul de la parter, Vasile Andru şi-a ţesut expunerea pornind de la cartea „Rugăciuni cu puteri vindecătoare” („un manual de desfermecat”, cum l-a caracterizat el, care ne învaţă „cum se iese de sub puterea farmecelor şi cum ne putem proteja de legările oculte”), presărându-şi discursul cu istorisiri pilduitoare şi povestiri despre călătoriile sale iniţiatice, care i-au prilejuit întâlniri cu sfinţii şi înţelepţii locurilor străbătute.

 

Despre „abisul şi necunoscutul din noi”

O expunere despre atitudinea echilibrată, despre cum putem să ne rezolvăm „agresivitatea lăuntrică”, despre cum ne ajută rugăciunea „să ne expulzăm negativitatea” şi despre „abisul şi necunoscutul din noi”.

A mai vorbit atât de seninul Vasile Andru despre secretele pe care le-a aflat în peregrinările sale, secrete pe care, aşa cum a mărturisit cu permanentul său zâmbet care-i luminează chipul, ni le împărtăşeşte şi nouă în cărţile lui (uzând însă de strategia publicării lor la sfârşitul volumului „ştiind că oamenii nu citesc cărţile până la capăt”), despre cele „opt clase pulsionale” şi despre cele nouă fericiri din Predica de pe munte, care „fortifică gândirea pozitivă şi ard efectele negative, reciclându-le în putere”.

Şi a mai vorbit Vasile Andru despre „secretul longevităţii”, despre întâlnirea cu Dalai Lama şi despre convorbirile cu părinţii Arsenie Boca şi Teofil Pârâian. Frumoasă, liniştitoare şi plină de învăţăminte expunere, care s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire cu scriitorul Vasile Andru.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Întâlnire cu scriitorul Vasile Andru5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei