Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România şi Armenia vor colabora în domeniul transporturilor, energiei şi agriculturii

Vineri, 11 Martie 2011 (15:28:09)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi omologul său din Armenia, Manuk Vardanyan, au semnat joi un protocol de colaborare comercială, economică, tehnică şi ştiinţifică în domeniul transporturilor, energiei şi agriculturii.

Cei doi miniştrii au convenit ca odată la şase luni să fie evaluate punctele stabilite prin protocolul celei de-a treia sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale româno-armene.

"În ceea ce priveşte colaborarea în domeniul transporturilor, protocolul stabileşte că cele două părţi convin asupra efectuării unui schimb suplimentar de 50 de autorizaţii rutiere pentru anul 2011, precum şi că România şi Armenia vor sprijini dezvoltarea transportului feroviar pe relaţia Europa-Asia", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Totodată, cele două părţi au convenit să promoveze reciproc produsele şi serviciile companiilor din industrie în cadrul unor misiuni economice şi târguri specializate, şi să sprijine dezvoltarea cooperării în producţie şi facilitarea schimbului de experienţă la nivel de specialişti în domeniul cercetării-inovării.

România va acorda asistenţă pentru armonizarea legislaţiei Republicii Armenia cu cea a Uniunii Europene şi pentru implementarea noilor concepte inovative de politică industrială, precum şi pentru atragerea sprijinului financiar european.

Protocolul prevede de asemenea ca Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din România să analizeze posibilitatea atragerii companiilor româneşti în activitatea de explorare a posibilelor zăcăminte de ţiţei şi gaze pe teritoriul Republicii Armenia.

În domeniul agriculturii cele două părţi vor examina posibilităţile de înfiinţare a unor întreprinderi mixte pentru prelucrarea materiei prime agricole şi vor facilita schimbul de experienţă şi informaţii în domeniul tehnologiilor cultivării plantelor.

Protocolul încurajează participarea firmelor române şi armene la expoziţii şi târguri din domeniul agroalimentar organizate pe teritoriile ambelor ţări, în vederea promovării producţiei autohtone pe piaţa celuilalt stat.

Cu privire la cooperarea în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii, România şi Armenia au convenit promovarea reciprocă a investiţiilor şi încurajarea înfiinţării de societăţi mixte în domenii economice prioritare, de interes comun.

Acordul recomandă şi ca cele două părţi să examineze posibilitatea desfăşurarii, în acest an, a unui business-forum la Erevan sau la Bucureşti, precum şi a unor expoziţii anuale specializate de produse armeneşti în România şi de produse româneşti în Republica Armenia, în condiţii de paritate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România şi Armenia vor colabora în domeniul transporturilor, energiei şi agriculturii.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România şi Armenia vor colabora în domeniul transporturilor, energiei şi agriculturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei