Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botoşani: Proteste ale profesorilor întrucât nu şi-au primit salariile pe luna februarie

Vineri, 11 Martie 2011 (18:02:25)

Profesorii Colegiului Naţional "Grigore Ghica" din Dorohoi au declanşat, vineri, un protest spontan întrucât nu şi-au primit salariile, ei refuzând să intre la cursuri, iar cadrele didactice a două colegii din municipiul Botoşani au anunţat că vor intra în grevă de luni, din acelaşi motiv.

Cadrele didactice şi nedidactice ale Colegiului Naţional "Grigore Ghica" din municipiul Dorohoi au refuzat, vineri, să intre la cursuri şi au stat în cancelarie, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile aferente lunii februarie, astfel că cei aproximativ şase sute de elevi au fost trimişi acasă.

"Ne aşteptăm, în perioada următoare, la proteste spontane şi în alte unităţi de învăţământ, dacă salariile vor întârzia să fie acordate", a declarat preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani, Maria Ţiprigan.

De asemenea, profesorii Colegiilor Naţionale "A.T. Laurian" şi "Mihai Eminescu" din municipiul Botoşani au decis ca, de luni, să intre în grevă generală.

Liderii sindicatelor celor două colegii au trimis încă de joi adrese către Primăria Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi către conducerile unităţilor de învăţământ din care fac parte, prin care solicitau ca, până vineri, să primească integral salariile aferente lunii februarie, însă banii nu le-au fost achitaţi.

"Lista cu semnăturile pe care le-am strâns de la membrii noştri de sindicat a fost înaintată conducerii colegiului şi de luni intrăm în grevă generală. La adresele trimise, nu am primit niciun răspuns", a declarat liderul de sindicat în cadrul Colegiului Naţional "A.T. Laurian", Corneliu Rusu Apopei.

Liderii sindicatelor din învăţământul din Botoşani se aşteaptă ca, începând de luni, mai multe unităţi de învăţământ din judeţ să intre în grevă generală, cadrele didactice fiind nemulţumite că nu şi-au primit salariile sau au primit un procent mic din salariile pe luna februarie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botoşani: Proteste ale profesorilor întrucât nu şi-au primit salariile pe luna februarie.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Botoşani: Proteste ale profesorilor întrucât nu şi-au primit salariile pe luna februarie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei