Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Cvartetul Boc-Patriciu-Botiş-Cartianu "revoluţionează" liberalismul

Vineri, 11 Martie 2011 (15:49:56)

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că s-a format recent cvartetul Boc-Patriciu-Botiş-Cartianu care "revoluţionează" practica şi teoria liberală, el acuzând existenţa unei campanii prin care Codul Muncii e legitimat drept capodoperă a liberalismului românesc.

"În ceea ce priveşte Codul Muncii, avem necazuri. S-a format un cvartet foarte recent Boc-Patriciu-Botiş-Grigore Cartianu, care revoluţionează practica şi teoria liberalismului. Noi suntem înfieraţi nici mai mult nici mai puţin de către Grigore Cartianu, păţim mai rău decât Piţurcă, decât M.M. Stoica. Suntem altoiţi tare de tot", a spus Antonescu.

Liderul PNL a arătat că ministrul Muncii, Ioan Botiş, se califică din "editorialele cu iz memorialistic" ale lui Dinu Patriciu şi nu mai poate fi acuzat Guvernul Boc de faptul că nu a purtat dialog social.

Antonescu a acuzat faptul că proiectul privind Codul Muncii, pe care l-a catalogat "opera Guvernului Boc", este foarte repede intitulat şi legitimat de o campanie întreagă drept capodopera liberalismului românesc.

"Nu ştii ce să faci în situaţia mea, nu ştii încotro s-o iei: să începi o dispută teoretică despre liberalism cu domnul Grigore Cartianu? Parcă ai începe-o cu Dinu Patriciu, totuşi", a spus Antonescu.

"Faptul că domnul Botiş l-a sunat pe domnul Patriciu - cum povesteşte domnul Patriciu destul de încântat, destul de flatat - şi l-a întrebat dacă e bine - cu timiditate, zice domnul Patricu despre domnul Botiş, ceea ce ne putem imagina frumos - şi domnul Patricu i-a spus «Da, e bine, se putea şi mai bine», i-a spus domnului Botiş ca unui elev care e capabil de performanţe şi mai mari, ceea ce şi eu cred", a comentat Antonescu.

El a arătat că această discuţie dintre Botiş şi Patriciu nu poate să ţină loc de dialog social.

"Eu salut faptul că Guvernul Boc a ajuns la relaţii civilizate cu mediul de afaceri sau cel puţin cu domnul Patriciu. E un pas mic poate pentru domnul Boc, dar mare pentru domnul Patriciu şi pentru sănătatea mediului de afaceri. Dar nu e de ajuns pentru ca nişte liberali, aşa cum înţeleg eu liberalismul, cu câtă minte am, nu cu câtă are domnul Cartianu, să fie de acord cu asta", a adăugat Antonescu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a relatat recent, într-un editorial, că a fost sunat de ministrul Muncii, Ioan Botiş, care i-a cerut părerea despre proiectul de Cod al Muncii.

Patriciu a mai afirmat că ar fi bine ca legea să fie adoptată, iar Guvernul să cadă.

Moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", semnată de 210 parlamentari USL, a fost citită, miercuri, în Parlament.

Dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură vor avea loc în 16 martie, începând cu ora 15.00.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Cvartetul Boc-Patriciu-Botiş-Cartianu "revoluţionează" liberalismul.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Cvartetul Boc-Patriciu-Botiş-Cartianu "revoluţionează" liberalismul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei