Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Comentariu

Blaga, ţinta „reformiştilor” din PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu, războiul pentru putere (de fapt războiul pentru bani) din PD-L, în perioada premergătoare evenimentului alegerilor interne, nu este o fantezie jurnalistică. El e dur, nemilos şi aşază în tabere care se urăsc de moarte tipi care până ieri au chefuit şi au prăduit împreună. Fiindcă ţara e prăduită, iar jaful nu putea fi făcut decât de cei care au, fără nici o scamă de opoziţie, puterea deplină în mâini şi în pix.

Nu prea pricepeam ce vor aşa-zişii reformişti, număraţi până la trei, în fapt Monica Macovei. Ca în snoava cu cei patru evanghelişti care erau trei, Luca şi Matei. Sarcina lor, evident venită pe scenariul scris de Cotroceni, era introducerea musai în statut a unor reguli moral restrictive. Cel care are atingere cu DNA-ul să fie scos pe tuşă, oprit să candideze. Nu, nu e vorba de numitul Păsat! În esenţă e vorba de cel care şi-a luat nasul la purtare vizând şefia partidului. Se vorbea deja apăsat de Blaga, singurul care râvnea, netezindu-şi şansele prin întâlniri repetate cu conducerile locale ale formaţiunii, funcţia de preşedinte. Pentru mulţi, alegerea lui devenea deja o certitudine. Acum avem certitudinea că spectacolul de sunet şi lumini din vămi, coroborat cu înfiinţarea tenacelui grup al „reformiştilor” şi recitalul „sindicalistului” erau secvenţe din îmbrâncirea lui Blaga către  DNA. Şi odată atins de bănuiala corupţiei, gata cu drumul glorios spre şefia partidului, alegere care nemulţumea vizibil, până la furie, stăpânul din Deal.

Blaga nu este, fireşte, un sfânt. Să nu uităm că el a fost dispecerul financiar al ultimei campanii electorale câştigate la mustaţă de Traian Băsescu. Prin mâna lui au trecut banii (se vorbeşte de cele mai mari sume puse la bătaie vreodată într-o campanie electorală din România), cei mai mulţi dintre ei negri. De unde au venit, cei mai mulţi, dacă nu din contrabandă? Geci, găleţi, alimente, bani lichizi plătiţi unor samsari electorali, autobuze, ciubucuri de colţ de stradă şi ciubucuri globale, afişe scumpe acoperind ca un cort România, deranjuri în străinătate. Se spune că banii oficial utilizaţi nu acopereau nici măcar un sfert din costul panourilor lui Băsescu. „Dacă nu-l aveam pe Blaga la Interne, s-a scăpat un pedelist, Ioan Oltean cred, nu câştigam alegerile”. Aşa o fi, că doar vorbeşte din interiorul partidului şi ştie toată mizeria dedesubturilor acelei campanii făcute pe banii noştri, împotriva noastră.

De ce nu mai e bun Blaga? De ce nu-l mai vrea jupânul? Îi fură partidul şi-l lasă un simplu pensionar al funcţiei prezidenţiale? Băsescu vrea controlul deplin al PD-L şi după expirarea ultimului său mandat şi, să zicem, cu o Elena Udrea sau cu o Monica Macovei (aleg aproape la întâmplare nişte nume dintre cei de încredere) la conducerea formaţiunii, altfel ar respira, mult mai liniştit. Marile dezvăluiri făcute de un trepăduş sindical de la Interne, unele ştiute, întreţin focul sau doar dau scânteia începutului. Dosarul Blaga e scos de la naftalină şi are multe file. Reţeta cu care preşedintele şi-a pus la punct adversarii e utilizată din nou. Dacă Blaga îşi va turna cenuşă în cap şi va cădea în genunchi „în nemercinia mea, stăpâne, am muşcat, ca un câine, mâna care...” atunci lucrurile se încheie aici. Candidatura lui e oricum compromisă. Băsescu va transmite în plic cine trebuie să fie ales la şefia PD-L şi aşa se va petrece. Dosarul va fi repus la păstrare. Pe piaţă e doar coperta cu câteva vechi nelegiuiri şi o mică schiţă a cuprinsului.

Ieri, într-un taxi din Bucureşti, am primit, ca de atâtea ori, lecţia de elocinţe a unui detectiv la volan. Aici, zice omul, se întretaie două cercuri, două circuite de bani. Un circuit, care se încheie cu Regele, o are pe Elena Udrea personaj cheie. Pe circuitul ăsta vin banii din marile afaceri gen ALRO, vin comisioanele grase din mânării statale. Celălalt circuit de bani, incluzând şi colectările mărunte din vămi (bob cu bob se face spic), nu doar pe alea cu tirurile, îl au personaj cheie pe Blaga, poreclit şi Vameşul, nu doar pentru că a fost şef de vamă cândva, ci pentru că el dirijează şi se pricepe. La capătul circuitului e PD-L, Regina, aşa cum s-a scris. Pe asta se bazează Blaga când vorbeşte cu sigla partidului în spate şi în numele partidului. Că, după dijmuirile de rigoare, ceva a mai ajuns şi la partid. Ei bine, cele două circuite fac flamă acum, se ating şi ies scântei. De sus, stăpânul vrea un singur circuit al banilor. Pentru, nu-i aşa, mai multă disciplină financiară, că doar ne reformăm şi modernizăm! N-ar putea prelua de pildă Elena Udrea, că doar are de făcut atâtea investiţii, şi circuitul 2? De unde naiba ştii toate astea? – l-am întrebat pe gureşul meu interlocutor. De ici, de colo! – mi-a răspuns zâmbind.

Da, nu ştie bărbatul, ce ştie tot satul! Oricum, românul, ca de obicei prostit şi înşelat, se uită cu gura căscată la teatrul unde e pusă în scenă, în regim tragi-comic, viaţa lui eminamente tragică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga, ţinta „reformiştilor” din PD-L.
 Vizualizări articol: 2196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Blaga, ţinta „reformiştilor” din PD-L5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(11 mar 2011, 11:29:15
Regizorul Băsescu + casa de producţia DNA
A pus în scenă perfect , asta ( după părerea mea )
Intimidarea bagă frica’n oase : mai vreţi ?
Comentaţi împotriva orajeriei ... şi aşa ajungeţi

Se vrea a fi un mesaj de forţă
Sigur .. pâine nu mai pot oferi , sunt incapabili
Şi’n final vom arde ca o torţă
Pe rugul resemnării în care stăm confortabil

Un buchet de arome mortuare ne alintă
Dulceag , înşelător şi previzibil nasurile
Nu vrem să ( le ) vedem politica arogantă
Ne consolăm ( doar ) oblojindu’ne rănile
2.   Bravo Base. trimis de
(11 mar 2011, 11:37:14
Are perfecta dreptate Presedintele,Blaga,berceanu,Vi reprezinta cancerul pd-lui.
3.   M-am prins demult trimis de
(11 mar 2011, 12:33:47
ce glumă bună faza cu taxiul. o veche formă de a pune în gura cuiva ceea ce gândeşti tu defapt avramescule. Exact acceaşi poveste spusă de irealitatea şi antene. crezi că dacă suntem din provincie nu citim şi presa centrală pe unde îţi culegi arginţii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei