Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2011 - Anul XVI, nr. 47 (4645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: USL lucrează la textul moţiunii de cenzură privind Codul Muncii

Duminică, 27 Februarie 2011 (14:00:02)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţi ai PSD şi ai PNL lucrează deja la textul moţiunii de cenzură pe care USL o va depune după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codul Muncii.

Ponta a afirmat că modificările propuse de Guvern la Codul Muncii nici nu vor flexibiliza piaţa muncii, nici nu vor duce la crearea de noi locuri de muncă.

El a spus că în ultimii doi ani s-au pierdut 637.000 de locuri de muncă, iar "sloganul" Guvernului Boc că noul Cod al Muncii va crea locuri de muncă este unul "fals".

Potrivit lui Ponta, şi noul Acord cu Fondul Monetar Internaţional va duce la noi şomeri, prin concedierile în sistemul bugetar şi prin restructurarea unor companii cu capital de stat.

Preşedintele PSD a afirmat că, potrivit unei statistici a INS, şomajul în rândul tinerilor a ajuns la 25% în al treilea trimestru al anului trecut.

Ponta a spus că, din punctul de vedere al PSD, Guvernul ar trebui să ia mai multe măsuri care să relanseze economia şi piaţa muncii.

Aceste măsuri figurează atât în programul economic al PSD, cât şi în cel comun al USL, a precizat el.

În opinia PSD, Guvernul trebuie să reducă gradual contribuţiile sociale, să deblocheze posturile în sistemul bugetar, să asigure scutirea de taxe pentru un an pentru noile locuri de muncă destinate absolvenţilor, creşterea salariului minim la 750 lei, reducerea TVA la produsele agricole, plata arieratelor şi să reglementeze plata TVA la încasarea, nu la emiterea facturii.

De asemenea, Ponta a spus că se impune crearea unei autorităţi unice de coordonare a programelor cu finanţare europeană.

Potrivit lui Ponta, Ion Cindrea şi Mariana Câmpeanu lucrează deja la textul moţiunii de cenzură pe care PSD şi PNL o vor depune dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru noul Cod al Muncii.

"Domnul Boc va fi probabil primul şomer care va beneficia de noul Cod al Muncii", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a precizat că USL va semna, luni, la Parlament, un acord cu principalele confederaţii sindicale şi patronale, care se va constitui în oferta alternativă la modificările la Codul Muncii.

"Ideea principală a modificărilor la Codul Muncii propuse de Guvern este foarte simplă: un război cu sindicatele al domnului Băsescu şi transformarea angajaţilor într-un angajat al anilor '30, al unei ţări categoric neeuropene, în care avem o forţă de muncă ce poate fi folosită şi aruncată după şase luni sau un an. Nu e un model european, vom fi din nou un experiment şi o ciudăţenie în Europa, după modelul dictaturilor sud-americane, atât de îndrăgit de către domnul Băsescu, în care se prevede acest tip de lipsă de protecţie pentru cei cu contracte de muncă", a declarat el.

Întrebat dacă PSD şi PNL negociază şi cu alţi parlamentari pentru a trece moţiunea de cenzură, Ponta a negat.

"Nu vor fi lăsaţi să se ridice din bănci. Vor fi păziţi acolo de doamna Udrea şi de domnul Oprea, bănueisc că vor aduce şi armata ca să îi păzească să nu se ridice din bănci. Dacă îi lasă să se ridice din bănci, în mod sigur vor vota împotriva acestor modificări", a adăugat el.

Premierul Emil Boc a anunţat, joi seară, că Guvernul îşi va angaja săptămâna viitoare răspunderea în Parlament pentru modificările Codului Muncii.

Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, proiectul de modificare a Codului Munii şi intenţionează să se reunească în şedinţă specială pentru a aproba documentul, aşteptând şi avizul Consiliului Economic şi Social (CES).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: USL lucrează la textul moţiunii de cenzură privind Codul Muncii.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: USL lucrează la textul moţiunii de cenzură privind Codul Muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei