Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2011 - Anul XVI, nr. 47 (4645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kelemen: Prefer un premier politic decât un tehnocrat; UDMR va aştepta decizia PDL

Duminică, 27 Februarie 2011 (14:03:17)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Uniunea aşteaptă o decizie a PDL în ceea ce priveşte premierul, UDMR preferând un prim-ministru politic, care are responsabilitate faţă de alegători, în locul unui tehnocrat.

Kelemen a afirmat că, într-o perioadă grea, în care majoritatea trebuie întărită în fiecare zi, este mai util un politician în fruntea Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"UDMR va aştepta decizia PDL, nu pot specula în ceea ce priveşte disputele interne ale PDL. Până când ei nu au luat o hotărâre, nici noi nu vom anunţa nimic. Eu aş prefera un premier politic, un politician în fruntea Guvernului. Într-o perioadă grea, când majoritatea trebuie întărită şi confirmată în fiecare zi, este mult mai util un premier politic care are o responsabilitate faţă de alegători. Un premier tehnocrat care nu are o responsabilitate directă faţă de alegători mai greu reuşeşte să menţină coaliţia şi majoritatea parlamentară. Rămânem deschişi la discuţii, părerea mea este că trebuie să avem un premier politic", a spus Kelemen.

Întrebat dacă acest premier politic poate fi în continuare Emil Boc, Kelemen a răspuns că nu UDMR a cerut, a iniţiat şi a lansat aceste dezbateri privind un nou premier.

"Nu vreau să speculez pe marginea acestor aspecte. PDL trebuie să ajungă la o concluzie şi apoi putem discuta", a adăugat Kelemen.

Informaţii privind iminenţa demisiei premierului Emil Boc au apărut la începutul săptămânii trecute, când şeful statului a avut mai multe întâlniri cu lideri centrali ai PDL, cu parlamentarii partidului şi cu şefii organizaţiilor judeţene. După discuţiile cu parlamentarii partidului, preşedintele Băsescu a precizat că este necesară recâştigarea încrederii în Guvern şi în coaliţie, dar că dezbaterile pe această temă cu partidele din coaliţie vor continua până după Congresul UDMR, programat pentru 26-27 februarie.

O serie de reprezentanţi ai PDL au susţinut necesitatea separării funcţiei de preşedinte de partid de cea de premier. Unii dintre aceştia s-au declarat în favoarea desemnării la conducerea Executivului a unui tehnocrat. Aceasta a fost şi propunerea făcută de şeful statului, conform unor surse din partid şi a unor înregistrări audio difuzate de Antena 3 de la întâlnirea lui Băsescu cu parlamentarii PDL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kelemen: Prefer un premier politic decât un tehnocrat; UDMR va aştepta decizia PDL.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelemen: Prefer un premier politic decât un tehnocrat; UDMR va aştepta decizia PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei