Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 ian 2011 - Anul XVI, nr. 10 (4608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Naţională a Muncii va contesta în instanţă protocolul semnat între Ariton şi Condescu

Vineri, 14 Ianuarie 2011 (15:53:29)

Federaţia Naţională a Muncii (FNM) va contesta în instanţă protocolul pe care ministrul Economiei, Ion Ariton, l-a semnat cu preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele FNM, Constantin Creţan.

Acesta a spus că organizaţia sindicală pe care o conduce are reprezentativitate la nivel de Societate Naţională a Lignitului Oltenia şi în Complexul Energetic Rovinari şi, ca urmare, Federaţia Naţională a Muncii trebuia să fie parte la negocierile purtate de administraţie pe marginea programului de restructurare din acest an.

Constantin Creţan susţine că FNM nu a fost invitată niciodată la negocieri, el apreciind că federaţia pe care o conduce ar fi trebuit să fie prezentă inclusiv la discuţiile purtate cu ministrul Ion Ariton.

Liderul sindical a mai spus că miercuri va înainta la Tribunalul Gorj documentaţia prin care va contesta protocolul semnat de ministrul Economiei şi de Marin Condescu, protocol prin care sunt evitate disponibilizările de la unităţile miniere şi energetice din Oltenia.

Documentul respectiv prevede însă, printre altele, reducerea cheltuielilor cu personalul prin trimiterea în concediu de aşteptare a angajaţilor care mai au cel mult doi ani până la atingerea vârstei de pensionare, perioadă în care muncitorii ar urma să fie plătiţi cu 75% din salariul de bază, la care se adaugă şi sporul de vechime în muncă.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, a spus că protocolul semnat cu Ariton poate fi contestat doar de către părţile semnatare, nu de altcineva, indiferent de motivele invocate pentru un asemenea demers.

"Creţan mai întâi să îl invite pe ministru la propriile lui negocieri, să reuşească să semneze el un protocol al lui şi veţi vedea că, atunci, noi nu vom contesta nimic. Normal că el voia să îşi vadă eventual semnătura pe documentul şi negocierile noastre pentru că, în rest, toată viaţa, el nu a semnat decât prin dosarele de la Poliţie. El vorbeşte de interesul oamenilor deşi, dacă noi nu am avea dreptate, sindicatul lui ar putea oricând să organizeze o grevă sau mai ştiu eu ce protest. Creţan nu merită băgat în seamă, iar dacă depune vreo contestaţie o face fără să aibă vreo legătură cu protocolul”, a declarat Condescu.

Constantin Creţan şi Marin Condescu sunt în conflict direct de la mineriadele din 1999, actualul preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie cerându-le atunci minerilor din Oltenia să nu li se alăture celor din Valea Jiului, conduşi de Miron Cozma. Ulterior, o parte dintre minerii din Oltenia au aderat la acţiunile de protest, în fruntea lor fiind Constantin Creţan, care a şi fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru implicarea în acele evenimente. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Naţională a Muncii va contesta în instanţă protocolul semnat între Ariton şi Condescu.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Naţională a Muncii va contesta în instanţă protocolul semnat între Ariton şi Condescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei