Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 ian 2011 - Anul XVI, nr. 10 (4608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piaţa suplimentelor alimentare, reglementată pentru eliminarea celor cu risc pentru sănătate-proiect

Piaţa suplimentelor alimentare va fi reglementată, astfel încât să fie eliminate cele cu risc pentru sănătate, iar în 2011 va fi constituită, în premieră, o comisie interministerială pentru notificarea celor care conţin şi alte substanţe decât cele legale, potrivit unui proiect al MS.

"Având în vedere că responsabilităţile în domeniul suplimentelor alimenatre sunt împărţite de legislaţia existentă între mai multe autorităţi, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţia Naţională Anti-Doping, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, într-o manieră interpretabilă, precum şi necesitatea de a asigura comercializarea şi publicitatea corectă a acestor produse în vederea eliminării riscului pentru sănătate, în interesul superior al sănătăţii publice, Ministerul Sănătăţii consideră imperios necesar modificarea legislaţiei actuale pentru reglementarea acestei situaţii", se arată în Nota de Fundamentare a Ordonanţei MS privind producerea, importul şi comercializarea suplimentelor alimentare, postat pe site-ul instituţiei până în 11 februarie.

Proiectul de ordonanţă prevede înfiinţarea unei comisii interministeriale pentru notificarea suplimentelor alimentare ce conţin şi alte substanţe decât cele ce vor fi prevăzute în mod legal şi în conformitate cu legislaţia comunitară. Totodată, va fi creată o bază de date care să conţină toate tipurile de suplimente alimentare certificate, în concordanţă cu cerinţele Uniunii Europene, va fi reglementată comercializarea suplimentelor alimentare destinate şi sportivilor ţinând cont de substanţele din Lista interzisă, prevăzută în Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport.

Nerespectarea prevederilor prezentei ordonanţe va duce la sancţiuni, stabilite prin proiect.

Proiectul transpune Directiva a Parlamentului European şi a Consiliului referitoare la apropierea legislaţiilor statelor membre privind suplimentele alimentare cu modificările aferente

Totodată, actul respectă prevederile din Raportul Comisiei către Consiliul şi Parlamentul European privind utilizarea altor substanţe decât vitamine şi minerale în suplimentele alimentare - COM(2008) 824 final.

Noul proiect al MS ţine cont de prevederile comunitare privind suplimentele alimentare, de catalogul comunitar al alimentelor şi ingredientelor alimentare noi.

Actul normativ este primul care încearcă să reglementeze piaţa suplimentelor alimentare pentru eliminarea produselor care prezintă risc pentru sănătatea publică.

Totodată, pentru prima dată, instituim o comisie interministerială şi o bază de date a substanţelor care vor fi pe piaţă şi este impusă o corectă publicitate şi comercializare", a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piaţa suplimentelor alimentare, reglementată pentru eliminarea celor cu risc pentru sănătate-proiect.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piaţa suplimentelor alimentare, reglementată pentru eliminarea celor cu risc pentru sănătate-proiect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei