Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 ian 2011 - Anul XVI, nr. 10 (4608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Creatorul Cenaclului „Flacăra” a încasat o farsă de povestit chiar şi pe lumea cealaltă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe timpul României socialiste, criticul literar Alex. Ştefănescu a fost o vreme prieten la cataramă cu poetul Adrian Păunescu, într-o legătură cam împotriva naturii, după părerea mea de spectator. Dar nu asta contează, ci o întâmplare anecdotică, cunoscută de mine de la unul dintre ei, vă las să ghiciţi care.

Ştiindu-l drept un ins care pune lesne botul, Ştefănescu s-a gândit să-i aranjeze lui Păunescu o farsă. Zis şi făcut: aflând despre acesta că nu se oboseşte să-şi achite la timp contravaloarea curentului electric consumat, i-a ticluit o scrisoare care imita o adresă oficială ultimativă, ca de la distribuitor la client rău platnic. A bătut-o la maşină, şi-a încărcat tonul cu solemnitatea necesară, neuitând să plaseze la final o semnătură dantelată de ştăban, peste care a trântit o ştampilă, suficient de tremurată ca să nu se poată citi şi înţelege nimic de pe ea.

Scrisoarea suna cam aşa: „Tovarăşe consumator Adrian Păunescu, constatând că întârziaţi sistematic plata curentului electric consumat de dumneavoastră, vă anunţăm că, încă de la începutul lunii în curs, întreprinderea noastră vă furnizează doar curent electric de calitatea a doua. În caz că în termen de 30 de zile calendaristice nu vă veţi revizui atitudinea în contradicţie cu normele de comportament cetăţenesc ale societăţii socialiste multilateral dezvoltate, vă informăm că vom începe să vă furnizăm doar curent electric de calitatea a treia.”

Bardul naţional şi-a simţit cum tot sângele – pe care-l folosea la digestie şi la alte activităţi paşnice – i se pompează în cap. Nervii îl scuturau cu furie, de pacă deştele sale groase ar fi intrat într-o priză de unde izvora curent electric de calitatea a treia.

Cine-i ăsta care cuteza să-i furnizeze LUI, creatorul „Cenaclului Flacăra”, curent electric de calitatea a doua şi să-l ameninţe cu calitatea a treia?  EL, Adrian Păunescu, merita cel mai bun curent, poate chiar de import, fiindcă el slăvea cauza comunistă, în faţa a zeci de mii de spectatori, pe care-i îndemna: „să învăţăm ce-nseamnă omenia şi comunişti să învăţăm să fim”! Şi-acum, un directoraş al cărui nume nici nu-l înţelegea bine, să-l someze pe EL? EL, care se bucura de pielea fină a tinerelor comuniste de serviciu, să suporte muşchii unui oarecare, cum se încordează în prezenţa LUI? Câtă îndrăzneală!

Păunescu a pus mâna pe telefon, pentru a-şi suna pilele nomenclaturiste. Pilele i-au ascultat plângerea, au crezut că bardul vorbeşte în figuri de stil şi i-au promis să-i rezolve problema. Apoi, s-au întors la treburile lor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creatorul Cenaclului „Flacăra” a încasat o farsă de povestit chiar şi pe lumea cealaltă.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 9 voturi
Creatorul Cenaclului „Flacăra” a încasat o farsă de povestit chiar şi pe lumea cealaltă3.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine este Catalin Mihuleac? trimis de
(16 ian 2011, 01:55:39
Impartasesc ideea dumneavoastra de a purta discuții civilizate despre articol sau autor. Doar ca mi-ar plăcea sa primesc răspunsul la întrebarea: "in câte librariidin Suceava sau Iasi se vând cărțile autorului?". O prietena mi-a recomandat o carte recenta scrisă de dumnealui si ...stupoare intr-una din librariile celebre din orașul universitar Iasi nu exista nici una din cărțile scrise de el iar finalul ..domnisoara care te ajuta sa gasesti mai ușor o carte cu ajutorul acestui instrument de ultima generatie - computerul- habar nu avea cine este Catalin Mihuleac -dar ANDREEA MARIN e mare scriitoare....Nu ma Mai mira nimic in Tara Asta!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei