Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 ian 2011 - Anul XVI, nr. 10 (4608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Domnul Piţi şi Nea Mititelu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muică, văzurăm conferinţa de presă doi în unul sau două-ntr-una. Pe sistemul picture in picture, film în film, vis în vis. Mai întâi a deschis Piţurcă, el şi o măsuţă – şou asigurat mai ceva ca la Mircea Badea, că tot nu-i vedeam pe cei cu care se mai conversa din când în când. În timpul ăsta, vreo două ore, Mititelu ce-mi făcea?! Se uita şi fierbea, adică îşi făcea încălzirea. Când, în cele din urmă, domnul Piţi şi-a terminat vorbele, că argumentele sunt oricum inepuizabile, nea Mititelu a intervenit telefonic, în direct la sport.ro. Aşadar un tip restrâns de conferinţă de presă radiofonică, transmisă la teve. Şi-a început şi el să dea din casă, că prea fusese nevorbit aproape un tur întreg de campionat. Aceeaşi întrebare, dar în sens invers, în timpul ăsta dom Piţi ce-mi făcea?! Deşi putea să urmărească de undeva „din off” ce spunea Mititelu, el nu şi-a părăsit măsuţa şi deci a asistat pe sticlă, în direct, la răspunsurile şi acuzaţiile lui Mititelu! Avea microfonul tăiat, dar mimica sa n-a mai rămas impenetrabilă ca a lui Buster Keaton (comic din epoca filmului mut, poreclit omul cu faţa de gheaţă, lesne de înţeles pentru ce!). Când Mititelu mai zicea câte una de categorie grea, Piţi îşi ţuguia buzele a dezaprobare, ba uneori chiar scutura din breton pentru a fi mai convingător. Doar se vedea în monitoare!

Ce s-ar mai putea desprinde din această farsă oltenească? Mie mi s-a părut fantastică referirea lui domnul Piţi la alt patron de fotbal, nea Jiji... Când spunea aceste lucruri, „Păi nu-l ştiu eu pe Gigi?! El mă vrea plecat de la echipă, să nu mai fiu la meciul cu Steaua!”, Piţurcă lua, involuntar bănuiesc – dar şi asta denotă ceva, exact tonul lui Gigi Becali! Parcă l-ar fi imitat, era deja la concurenţa cu Bendeac sau Dragoş Stoica. Una peste alta, a fost ceva de un grotesc care s-ar cere nemurit de vreun Caragiale contemporan. Nici nu are rost să vorbim despre cine are dreptate. Pur şi simplu nu există dreptate pentru asemenea personaje!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domnul Piţi şi Nea Mititelu.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Domnul Piţi şi Nea Mititelu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei