Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 ian 2011 - Anul XVI, nr. 10 (4608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Expoziţia de pictură şi artă decorativă „Un alt drum către centru”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria Iulius Mall Suceava s-a deschis miercuri expoziţia de pictură şi artă decorativă cu genericul „Un alt drum către centru”, realizată de prof. Armanda Manuela Andrieş.

 

Un număr de 20 de lucrări executate în tehnică mixtă

Expoziţia, organizată sub egida Alianţei Pro Bucovina, a Societăţii Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina şi a Casei Corpului Didactic (CCD) „George Tofan” Suceava, etalează un număr de 20 de lucrări de pictură şi artă decorativă executate în tehnică mixtă, lucrări în care recent premiata artistă pentru debut la secţiunea de grafică a Salonului Artiştilor Plastici Amatori din Judeţul Suceava - Ediţia 2010 adaugă culorilor, care „îmbracă” suprafeţe în relief (realizat prin aplicarea spumei poliuretanice), elemente decorative din materii diverse (pânză, sfoară, furnir, cristale semipreţioase…).

O modalitate de expresie plastică în care autoarea lucrărilor recunoaşte influenţa concitadinului său humorean Radu Bercea, cu încurajarea căruia s-a angajat în actul de creaţie.

 

Un adevărat record de participare a publicului

Prezentată la vernisaj de artistul plastic sucevean Mihai Pînzaru PIM, curatorul Galeriei Iulius Mall Suceava (galerie care oferă, pentru expunere, şevaletele amplasate în spaţiul de la parter din faţa Librăriei Cărtureşti), expoziţia, apreciată ca „o ofertă plastică modernă”, a înregistrat un adevărat record de participare a publicului, numărul mare al celor veniţi s-o susţină pe creatoare, în frunte cu primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, fiind o dovadă a preţuirii de care se bucură în comunitatea humoreană.

Preţuire ca dascăl de limba română, ca bibliotecar, dar şi ca artist care a dus numele urbei în Franţa, cu expoziţia pe care a avut-o anul trecut, în luna octombrie.

 

În calitate de primar şi în calitate de... Marius

Marius Ursaciuc, primarul din Gura Humorului, a spus că a venit împreună cu concitadinii săi atât în calitate de edil al urbei („ca să arătăm că ne pasă de ceea ce este legat de oraşul nostru” şi „ca semn de apreciere pentru tot ceea ce face la şcoală şi la bibliotecă”), dar şi în calitate de…Marius, pentru că doreşte să-şi completeze colecţia cu încă o lucrare semnată de Armanda Manuela Andrieş.

Şi directorul CCD Suceava, prof. Traian Duminică, a mărturisit că are în birou un tablou realizat de artista din Gura Humorului şi s-a implicat în organizarea acestei manifestări întrucât, ca matematician, se simte privilegiat să fie acceptat în sfera artiştilor.

 

Un gând bun pentru Radu Bercea

Între atâţia humoreni, cu care a spus că simte solidar în calitate de Cetăţean de Onoare al oraşului Gura Humorului, Mihai Pînzaru PIM a adus „un gând bun pentru Radu Bercea”, mentorul artistic al expozantei, care are nevoie de „concentrarea energiilor noastre” întrucât se află spitalizat la Iaşi, pentru o intervenţie chirurgicală.

Un gând bun pentru Radu Bercea, dar şi un gând frumos pentru artistul, profesorul şi bibliotecarul Armanda Manuela Andrieş pe care l-am citit pe un bileţel pe care i l-a strecurat în palmă una dintre elevele sale.

Un bilet cu chenar imprimat cu o mulţime de buburuze.

 

„Zâmbetul din suflet”

Bileţelul, semnat „Buburuza care va fi mereu alături de dvs.!”, cuprinde câteva rânduri emoţionante:

„Am un fel de nelinişte în suflet, nu ştiu, poate pentru că îmi doresc azi să vă simţiţi împlinită, îmi doresc să vă simt zâmbetul din suflet, să mă pot bucura de toată expoziţia ştiind că dvs. v-aţi bucurat de ea. Cel mai tare îmi doresc ca tablourile dvs. să-şi găsească prieteni. Prieteni buni, aşa cum fiecare ne dorim, aşa cum dvs. aţi fost pentru ele când le-aţi atins prima dată cu pensula. Să le înţeleagă, să le simtă, să pătrundă prin oameni toată culoarea lor... pictaţi-ne sufletul cu toată paleta dvs.! Dacă o să vă întrebaţi dacă asta e tot ce-am vrut să vă transmit, să ştiţi că nu e, nu e nici o mică părticică, doar că... va trebui să mai lucrez la citirea sufletului meu”.

 

Drumul către centrul propriei noastre fiinţe

Prietenii tablourilor se aflau, cu siguranţă, de faţă şi vor mai veni şi alţii în zilele următoare. Cu „zâmbetul din suflet” Armanda Manuela Andrieş a mărturisit că lucrările sale reunite sub genericul „Un alt drum către centru” sunt expresia a ceea ce a văzut şi a citit frumos până acum. Drumul către centru, către centrul propriei noastre fiinţe, este o permanentă căutare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de pictură şi artă decorativă „Un alt drum către centru”.
 Vizualizări articol: 1147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Expoziţia de pictură şi artă decorativă „Un alt drum către centru”3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei