Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 ian 2011 - Anul XVI, nr. 10 (4608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agricultorii n-au putut cheltui subvenţiile primite în ultimele zile din 2010 şi vor fi impozitaţi

Vineri, 14 Ianuarie 2011 (16:02:32)

Agricultorii au primit subvenţii chiar şi în ultimele zile ale anului trecut şi n-au mai avut timp să cheltuiască aceşti bani, care le-au intrat în contabilitate ca venit, astfel că unii dintre ei vor fi obligaţi să plătească impozit, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan.

"În prezent, plata totală pe suprafaţă a fost sau este pe punctul să fie achitată în procent de 40%. Altădată discutam de aceşti bani în lunile mai-iunie. Între Crăciun şi Revelion s-au plătit către fermieri undeva la 550 milioane lei", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Niculae Ştefan spune că cea mai mare parte dintre cei 550 de milioane de lei vor impozitaţi cu 16%, întrucât nu au putut fi cheltuiţi până la sfârşitul anului de către agricultori.

"La noi, dacă fermierul nu cheltuieşte banii pînă la sfârşitul anului, aceştia se impozitează dacă firma are profit. În celelalte ţări din Uniunea Europeană, subvenţiile nu se impozitează. Noi am mai semnalat acest lucru la Ministerul Finanţelor, dar în contextul crizei economice nu vad de ce ar dori să rezolve problema. Ne gândim să facem o sesizare şi la premier", a afirmat Ştefan.

Astfel, Agrostar propune ca banii primiţi în perioade în care nu se fac cheltuieli în agricultură să nu fie impozitaţi.

"Altă dată nu le mai dăm banii, ca să nu mai plătească impozit. Nu ştiam de chestia asta, că le facem necazuri dându-le bani. Nimeni dintre reprezentanţii agricultorilor, la toate discuţiile avute, nu a spus că nu vrea banii în decembrie ci, din contră, s-a forţat nota. În plus, am intrat în perioada regulamentară a plăţilor. De ce s-o evităm? N-am cum s-o evit", a spus Valeriu Tabără.

Ministrul Agriculturii a adăugat că unii fermieri au achitat credite la bănci, chiar şi în ultima zi a anului.

"Am ţinut trezoreriile deschise până în ultima zi, şi directorii direcţiilor agricole, ca să putem plăti. Anul trecut s-au dat în luna iulie banii, dar nu s-au mai dus pe agricultură, că iulie şi august sunt luni moarte. Or, dacă le dai în timp, marea majoritate a banilor se duc pe agricultură şi rezultatul final se vede", a mai spus Tabără.

APIA a început plata avansului în cadrul campaniei SAPS 2010 în data de 16 octombrie.

Pentru anul 2010, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 80,36 euro pe hectar, avansul fiind de 37,85 euro pe hectar, reprezentând 47,10% din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultorii n-au putut cheltui subvenţiile primite în ultimele zile din 2010 şi vor fi impozitaţi.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultorii n-au putut cheltui subvenţiile primite în ultimele zile din 2010 şi vor fi impozitaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotzii trimis de
(14 ian 2011, 19:39:21
Suntem o tara care suntem condusi de un clan de Hotzi s de banditzi!!!! De ce nu le dau banii al oameni primavara?????

Nicaieri in UE nu se intampla sa ceva, cum se poate una ca asta sa-l impozitez pe bietu taran si pe ce pt ceea ce ii dai ca suventie, doar suventia se da ca ajutor nuu???

La anu o sa ne puie un tub de oxigen si masca si sa respiram de acolo asa sa stie cat oxigem respiram ca sa ne poata taxa si dupa cat oxigen consuman!!

HOTZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei